Πώς να κάνετε προεπισκόπηση των HTML ιστοσελίδων σας

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα στον υπολογιστή σας, δεν χρειάζεται να το δημοσιεύσετε σε έναν web server για να το δείτε. Όταν προεπισκόπηση μιας ιστοσελίδας στο σκληρό σας δίσκο, όλες οι λειτουργίες που σχετίζονται με το πρόγραμμα περιήγησης (όπως JavaScript, CSS και εικόνες) θα πρέπει να λειτουργούν ακριβώς όπως θα ήταν στο διακομιστή Web. Έτσι, δοκιμάζοντας τις ιστοσελίδες σας σε προγράμματα περιήγησης στο Web πριν το βάλετε ζωντανά είναι μια καλή ιδέα.

  1. Δημιουργήστε την ιστοσελίδα σας και αποθηκεύστε την στο σκληρό σας δίσκο.
  2. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και μεταβείτε στο μενού Αρχείο και επιλέξτε "Άνοιγμα".
  3. Μεταβείτε στο αρχείο που αποθηκεύσατε στον σκληρό σας δίσκο.

Δοκιμαστικά προβλήματα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να πάθουν λάθος όταν δοκιμάζετε τις ιστοσελίδες σας στον σκληρό σας δίσκο και όχι στον διακομιστή Web. Βεβαιωθείτε ότι οι σελίδες σας έχουν ρυθμιστεί σωστά για έλεγχο:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει σε πολλά προγράμματα περιήγησης

Μόλις πλοηγηθείτε στη σελίδα σας σε ένα πρόγραμμα περιήγησης, μπορείτε στη συνέχεια να αντιγράψετε τη διεύθυνση URL από τη γραμμή τοποθεσίας στο πρόγραμμα περιήγησης και να την επικολλήσετε σε άλλα προγράμματα περιήγησης στον ίδιο υπολογιστή. Όταν δημιουργούμε τοποθεσίες στις μηχανές μας των Windows, δοκιμάζουμε σελίδες στα ακόλουθα προγράμματα περιήγησης πριν μεταφορτώσουμε οτιδήποτε:

Μόλις είστε βέβαιοι ότι η σελίδα φαίνεται σωστά στα προγράμματα περιήγησης που έχετε στον σκληρό σας δίσκο, μπορείτε να ανεβάσετε τη σελίδα και να την δοκιμάσετε ξανά από το διακομιστή Web. Μόλις μεταφορτωθεί, θα πρέπει να συνδεθείτε στη σελίδα με άλλους υπολογιστές και λειτουργικά συστήματα ή να χρησιμοποιήσετε έναν εξομοιωτή προγράμματος περιήγησης όπως το BrowserCam για να κάνετε εκτεταμένες δοκιμές.