Πώς να φορτώσετε τον ιστοχώρο σας χρησιμοποιώντας FTP

Οι ιστοσελίδες δεν μπορούν να προβληθούν εάν είναι μόνο στον σκληρό σας δίσκο. Μάθετε πώς μπορείτε να τα πάρετε από εκεί στον κεντρικό υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το FTP, το οποίο σημαίνει File Transfer Protocol . Το FTP είναι μια μορφή για τη μετακίνηση ψηφιακών αρχείων από μια τοποθεσία σε μια άλλη μέσω του Διαδικτύου. Οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν πρόγραμμα FTP που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος-πελάτη FTP που βασίζεται σε κείμενο. Αλλά είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα οπτικό πρόγραμμα-πελάτη FTP για μεταφορά και απόθεση αρχείων από τη μονάδα σκληρού δίσκου στη θέση του διακομιστή φιλοξενίας.

Εδώ είναι πώς

  1. Για να τοποθετήσετε έναν ιστότοπο, χρειάζεστε έναν πάροχο φιλοξενίας ιστοσελίδων . Έτσι, το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένας πάροχος φιλοξενίας. Βεβαιωθείτε ότι ο παροχέας σας προσφέρει πρόσβαση FTP στον ιστότοπό σας. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον παροχέα φιλοξενίας σας εάν δεν είστε βέβαιοι.
  2. Μόλις έχετε έναν πάροχο φιλοξενίας, για να συνδεθείτε μέσω FTP χρειάζεστε συγκεκριμένες πληροφορίες:
      • Το όνομα χρήστη σας
  3. Κωδικός πρόσβασης
  4. Το όνομα κεντρικού υπολογιστή ή τη διεύθυνση URL, όπου θα πρέπει να ανεβάσετε αρχεία
  5. Η διεύθυνση URL ή η διεύθυνση ιστού (ειδικά αν είναι διαφορετική από το όνομα του κεντρικού υπολογιστή)
  6. Μπορείτε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες από τον πάροχο φιλοξενίας σας εάν δεν είστε σίγουροι τι είναι.
  7. Βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο και ότι λειτουργεί το WiFi σας.
  8. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα-πελάτη FTP. Όπως ανέφερα παραπάνω, οι περισσότεροι υπολογιστές έρχονται με έναν ενσωματωμένο πελάτη FTP, αλλά αυτά τείνουν να είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιηθούν. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή στυλ οπτικού, ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε τα αρχεία σας από το σκληρό σας δίσκο στον παροχέα φιλοξενίας
  9. Ακολουθώντας τις οδηγίες για τον πελάτη σας, τοποθετήστε το όνομα του κεντρικού υπολογιστή σας ή τη διεύθυνση URL όπου πρέπει να ανεβάσετε τα αρχεία σας.
  1. Αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε με τον παροχέα φιλοξενίας σας, θα πρέπει να σας ζητηθεί ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης. Εισάγετε τα.
  2. Μεταβείτε στον σωστό κατάλογο στον πάροχο φιλοξενίας.
  3. Επιλέξτε το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε να φορτώσετε στον ιστότοπό σας και σύρετέ τα στο παράθυρο πακέτου φιλοξενίας στον υπολογιστή-πελάτη FTP.
  4. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο για να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία σας έχουν μεταφορτωθεί σωστά

Συμβουλές

  1. Μην ξεχάσετε να μεταφέρετε εικόνες και άλλα αρχεία πολυμέσων που σχετίζονται με τον ιστότοπό σας και να τα τοποθετήσετε στους σωστούς καταλόγους.
  2. Μπορεί συχνά να είναι πιο εύκολο να επιλέξετε ολόκληρο τον φάκελο και να φορτώσετε όλα τα αρχεία και τους καταλόγους ταυτόχρονα. Ειδικά αν έχετε λιγότερα από 100 αρχεία.

Ο, τι χρειάζεσαι