Πώς να προσθέσετε μια ροή RSS σε μια ιστοσελίδα

Συνδέστε τη ροή RSS στις ιστοσελίδες σας

Το RSS, το οποίο σημαίνει Rich Site Summary (αλλά είναι επίσης γνωστό και ως Really Simple Syndication), είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για τη δημοσίευση μιας "ροής" περιεχομένου από έναν ιστότοπο. Τα άρθρα ιστολογίου, τα δελτία τύπου, οι ενημερώσεις ή άλλο τακτικά ενημερωμένο περιεχόμενο είναι όλοι λογικοί υποψήφιοι για τη λήψη μιας ροής RSS. Παρόλο που δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο αυτές οι ροές ήταν πριν από μερικά χρόνια, εξακολουθεί να έχει αξία η μετατροπή αυτού του τακτικά ενημερωμένου περιεχομένου ιστότοπου σε ροή RSS και η διάθεσή του στους επισκέπτες του ιστότοπού σας - καθώς είναι επίσης πολύ εύκολο να δημιουργήσετε και να προσθέσετε αυτήν τη ροή, δεν υπάρχει πραγματικά κανένας λόγος να μην το κάνετε στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε να προσθέσετε μια ροή RSS σε μια μεμονωμένη ιστοσελίδα ή ακόμα να την προσθέσετε σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας, αν αυτό είναι αυτό που αποφασίζετε να κάνετε. Τα προγράμματα περιήγησης με δυνατότητα ενεργοποίησης του RSS θα δουν στη συνέχεια τον σύνδεσμο και θα επιτρέψουν στους αναγνώστες να εγγραφούν αυτόματα στην τροφή σας. Αυτό σημαίνει ότι οι αναγνώστες θα μπορούν να λαμβάνουν αυτόματα ενημερώσεις από τον ιστότοπό σας, αντί να χρειάζεται πάντα να επισκέπτονται τις σελίδες σας για να ελέγχουν αν κάτι είναι καινούριο ή ενημερωμένο.

Επιπλέον, οι μηχανές αναζήτησης θα δουν την ροή RSS όταν συνδέονται στο HTML του ιστότοπού σας. Μόλις δημιουργήσετε τη ροή RSS, θα θέλετε να συνδεθείτε με αυτό, ώστε οι αναγνώστες σας να το βρίσκουν.

Σύνδεση με το RSS με έναν τυπικό σύνδεσμο

Ο ευκολότερος τρόπος σύνδεσης με το αρχείο RSS σας είναι με έναν τυπικό σύνδεσμο HTML. Σας προτείνουμε να δείξετε την πλήρη διεύθυνση URL της ροής σας, ακόμα κι αν συνήθως χρησιμοποιείτε σχετικούς συνδέσμους διαδρομής. Ένα παράδειγμα αυτού που χρησιμοποιεί μόνο έναν σύνδεσμο κειμένου (ονομάζεται επίσης και κείμενο αγκύρωσης) είναι:

Εγγραφείτε στο What's New

Αν θέλετε να φανταστείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εικονίδιο ροής μαζί με το σύνδεσμό σας (ή ως αυτόνομο σύνδεσμο). Το πρότυπο εικονίδιο που χρησιμοποιείται για ροές RSS είναι ένα πορτοκαλί τετράγωνο με λευκά ραδιοκύματα σε αυτό (είναι η εικόνα που χρησιμοποιείται σε αυτό το άρθρο). Η χρήση αυτού του εικονιδίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφήσετε τους ανθρώπους να ξέρουν αμέσως ποια είναι αυτή η σχέση. Με μια ματιά, θα αναγνωρίσουν το εικονίδιο RSS και είναι γνωστό ότι αυτός ο σύνδεσμος είναι για ένα RSS

Μπορείτε να βάλετε αυτούς τους συνδέσμους οπουδήποτε στον ιστότοπό σας που θέλετε να υποδείξετε άτομα που θα εγγραφούν στη ροή σας.

Προσθέστε τη ροή σας στο HTML

Πολλά σύγχρονα προγράμματα περιήγησης έχουν έναν τρόπο να ανιχνεύσουν τροφοδοσίες RSS και στη συνέχεια να δώσουν στους αναγνώστες την ευκαιρία να εγγραφούν σε αυτές, αλλά μπορούν να ανιχνεύσουν μόνο τις τροφοδοσίες, αν τους πείτε ότι είναι εκεί. Κάνετε αυτό με την ετικέτα συνδέσμου στην κεφαλή του HTML σας :

Στη συνέχεια, σε διάφορες τοποθεσίες, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web θα δει τη ροή και θα παρέχει μια σύνδεση σε αυτό στο Chrome Chrome. Για παράδειγμα, στον Firefox θα δείτε έναν σύνδεσμο προς το RSS στο πλαίσιο URL. Στη συνέχεια, μπορείτε να εγγραφείτε απευθείας χωρίς να επισκεφθείτε άλλη σελίδα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό είναι να προσθέσετε το

στο κεφάλι όλων των σελίδων σας HTML με ένα include .

Χρήση RSS σήμερα

Όπως ανέφερα στην αρχή αυτού του άρθρου, ενώ εξακολουθεί να είναι μια δημοφιλής μορφή για πολλούς αναγνώστες, το RSS δεν είναι τόσο δημοφιλές σήμερα όσο ήταν κάποτε. Πολλοί ιστότοποι που δημοσίευσαν το περιεχόμενό τους σε μορφή RSS έχουν σταματήσει να το κάνουν και οι δημοφιλείς αναγνώστες, συμπεριλαμβανομένου του Google Reader, έχουν διακοπεί εξαιτίας των συνεχώς εξαντλητικών αριθμών χρηστών.

Τελικά, η προσθήκη μιας τροφοδοσίας RSS είναι πολύ εύκολο να γίνει, αλλά ο αριθμός των ανθρώπων που θα εγγραφούν σε αυτή τη ροή είναι πιθανό να είναι μικρός λόγω της μικρότερης δημοτικότητας αυτής της μορφής αυτές τις μέρες.