Αναθεώρηση: Ομιλητής Bluetooth Edifier Prisma E3350 2.1

Με την εμφάνιση υπολογιστών, φορητών υπολογιστών, MP3 players και ακόμη και smartphones, η αγορά των ηχείων plug-and-play έχει δει τη δική της έκρηξη τα τελευταία χρόνια. Τόσο πολύ ώστε η επιλογή από τις μυριάδες διαθέσιμες επιλογές αυτές τις μέρες μπορεί να είναι λίγο πρόκληση. Για ορισμένους κατασκευαστές, η έξοδος από το πακέτο συχνά σημαίνει ότι πρόκειται για διαφορετικό σχεδιασμό. Τουλάχιστον αυτό έκανε η Edifier με τη γραμμή E3350 Prisma, η οποία έρχεται με ένα subwoofer που αθλητισμός είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βλέμματα που θα δείτε εκεί έξω. Αλλά οι επιδόσεις του στοιβάζονται επάνω; Λοιπόν, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά, εμείς;

Σε αντίθεση με τις αποβάθρες των ηχείων όπως το iHome iD50 , το E3350 είναι ένα ειδικό σύστημα ηχείων που συνοδεύεται από δύο δορυφορικά ηχεία 9 watt συν ένα υπογούφερ 30 watt. Στην κάτω πλευρά του υπογούφερ υπάρχει ένας επιλογέας για τη ρύθμιση των επιπέδων μπάσων, καθώς και οι υποδοχές για το τροφοδοτικό, τα δορυφορικά ηχεία και το καλώδιο της υποδοχής ακουστικών. Υπάρχει επίσης μια υποδοχή για τη σύνδεση του περιστρεφόμενου ρυθμιστή πολλαπλών λειτουργιών. Η στρογγυλοποίηση της λίστας χαρακτηριστικών είναι η δυνατότητα Bluetooth του Prisma, η οποία επιτρέπει σε ανθρώπους με συμβατές συσκευές να μεταδίδουν μουσική στο ηχείο ασύρματα.

Όσον αφορά την εμφάνιση, το Prisma σίγουρα προσελκύει την προσοχή. Αυτό οφείλεται κυρίως στο υπογούφερ του, το οποίο εμπορεύεται την τυπική εμφάνιση των συστημάτων ηχείων όπως το Hercules XPS, για παράδειγμα, με πιο μοντέρνο σχήμα πυραμίδας. Design-σοφός, φαίνεται πραγματικά ωραίο παρά το εξωτερικό που γίνεται κυρίως από πλαστικό. Το μοτίβο φωτισμού και ο σχεδιασμός του κουμπιού ελέγχου φαίνονται επίσης καλά και το σύστημα αισθάνεται σταθερά κατασκευασμένο συνολικά. Για περισσότερες επιλογές, η συσκευή διατίθεται σε διάφορα χρώματα, όπως μαύρο, λευκό, καμένο χρυσό, ασήμι και μπλε στολίδι.

Ταυτόχρονα, το Prisma έχει επίσης μερικά θέματα σχετικά με το σχεδιασμό του. Παρόλο που φαίνεται δροσερό, το τριγωνικό σχήμα δεν προσφέρεται για να τοποθετηθεί άνετα σε γωνιακό τοίχο, για παράδειγμα. Η τοποθέτηση των διαφόρων βυσμάτων μέσω της βάσης τους είναι επίσης κάπως περιορισμένη λόγω του τρόπου με τον οποίο διαμορφώνονται τα βύσματα και της στενής απόστασης μεταξύ των διαφόρων υποδοχών. Προσθέστε τη φίσα στον ελεγκτή πολλαπλών λειτουργιών και έχετε πολλά καλώδια για να τα αντιμετωπίσετε, τα οποία λειτουργούν ενάντια στο καθαρό μοντέρνο βλέμμα του συστήματος συνολικά. Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα ζήτημα, εάν τοποθετείτε τη συσκευή σε μια υπερυψωμένη περιοχή, όπως ένα μανδύα, επειδή θα έχετε καλώδια είτε κολυμπώντας γύρω είτε κρέμονται προς τα κάτω σε μια πρίζα.

Όλα αυτά λέγεται ότι το Prisma είναι τελικά ομιλητής, οπότε ο ήχος παραμένει πρωταρχικός λόγος για την αξία του. Την πρώτη φορά που την ένωσα σε μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, το σύστημα ακούγεται λασπώδες. Εντούτοις, τελικά, η ποιότητα του ήχου βελτιώθηκε αφού χρησιμοποιήθηκε για λίγο, έτσι φαίνεται ότι το σύστημα αυτό επωφελείται από μια περίοδο διακοπής. Το μπάσο είναι σταθερό αλλά όχι τόσο έντονο όπως κάποια άλλα συστήματα. Ως εκ τούτου, το Prisma προσανατολίζεται περισσότερο προς τους ανθρώπους που τους αρέσει ένα καθαρότερο, πιο μετριοπαθές μπάσο σε αντίθεση με ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Ένα ζήτημα που έχω με αυτό το σύνολο Edifier είναι ο όγκος του, ιδιαίτερα η περιορισμένη του ένταση. Ακόμα και με τα επίπεδα έντασης που έχουν ρυθμιστεί στο μέγιστο για τις πηγές ήχου μου και το ίδιο το ηχείο, το επίπεδο ήχου δεν είναι πολύ υψηλό. Στην πραγματικότητα, συνήθως πρέπει να το έχω στο μέγιστο ή μόνο σε λίγα επίπεδα κάτω από το μέγιστο για να φτάσει αρκετά δυνατά. Στην περίπτωσή μου, τα μέγιστα επίπεδα για το Prisma κατά κανόνα εμπίπτουν στο εύρος της έντασης που θέλω αλλά αυτό μπορεί να εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα για τους ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να αυξήσουν την ένταση στη μουσική τους.

Όλα τα πράγματα που εξετάζονται, νομίζω ότι το Edifier προσφέρει σταθερή απόδοση σε ένα όμορφο μοντέρνο ντιζάιν. Μου αρέσει ιδιαίτερα να το χρησιμοποιώ με τον υπολογιστή μου όταν παρακολουθώ παρουσιάσεις όπως το ιαπωνικό anime καθώς παρέχει μια μεγάλη ισορροπία μεταξύ του διαλόγου και της μουσικής υπόκρουσης. Οι φανατικοί των μπάσων που προτιμούν το δυνατό ήχο, που ακουμπάει στο αυτί, μπορεί να μην είναι αρκετά ικανοποιημένοι με το Prisma. Αλλά εάν προτιμάτε ένα ηχείο με δυνατότητα Bluetooth με καθαρότερο ήχο με συμπαγή μπάσα που δεν είναι υπερβολικά ισχυρό, τότε το Edifier Prisma E3350 θα μπορούσε να αξίζει μια ματιά. Διαφορετικά, μια άλλη εναλλακτική λύση είναι ο Speaker Thonet και Vander Kurbis BT , κάτι που μου αρέσει προσωπικά. Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα στερεοφωνικά συστήματα και τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου; Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τους τηλεοπτικούς και θεατρικούς οδηγούς αγορών μας για να αναβαθμίσετε την τεχνογνωσία σας στο σπίτι.

ΤΕΛΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ: 3,5 αστέρια μας των 5

Για περισσότερα σχετικά με τα συστήματα ηχείων για τα φορητά σας gadgets, ανατρέξτε στο πλήμνη Speakers & Headphones.

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.