Υπηρεσία Φωνητικής Κλήσης του Yahoo Messenger

Η κατώτατη γραμμή

Το Yahoo Voice είναι μέρος της πολύ δημοφιλούς εφαρμογής και υπηρεσίας Yahoo Messenger IM και, όπως υποδηλώνει το όνομά της, σας επιτρέπει να τηλεφωνείτε σε άτομα παγκοσμίως, είτε μέσω κλήσεων PC-to-PC είτε μέσω τηλεφώνου σε PC. Το Yahoo Voice χρησιμοποιεί τεχνολογία VoIP και το εξωτερικό τμήμα κλήσης χειρίζεται ο συνεργάτης του Jajah. Η Yahoo είναι σοβαρός ανταγωνιστής σε άλλες υπηρεσίες λογισμικού VoIP , ειδικά το Skype και το Windows Live Messenger. Τα ισχυρά σημεία της είναι η μεγάλη δημοτικότητά του, η ανοιχτότητά του με την κουβέντα στην κοινότητα και οι φτηνές τιμές του για κλήσεις από υπολογιστή σε τηλέφωνο.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Οδηγός αναθεώρησης - Yahoo Voice Review - Υπηρεσία φωνητικών κλήσεων του Yahoo Messenger

Αυτή η κριτική δεν θα καλύψει όλες τις πτυχές του γνωστού Yahoo! Messenger, το οποίο είναι φορτωμένο με χαρακτηριστικά. Θα προτιμήσω να επικεντρωθώ στο τμήμα της φωνητικής και τηλεοπτικής επικοινωνίας, το οποίο βασίζεται στο Voice over IP.

Το Yahoo Messenger επιτρέπει εντελώς δωρεάν κλήσεις φωνής και βίντεο, όπως είναι δυνατόν με τα περισσότερα VoIP softphones γύρω από το Skype. Για αυτό, οι χρήστες (ή όλοι, σε περίπτωση διασκέψεων) πρέπει να έχουν καλή σύνδεση στο Internet και το απαραίτητο υλικό, όπως ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού ή / και μια κάμερα. Η υπηρεσία είναι δωρεάν μόνο για κλήσεις PC-to-PC.

Το πληρωμένο μέρος της υπηρεσίας, το Yahoo Voice, προσφέρεται σε συνεργασία με την Jajah, η οποία καλύπτει το τμήμα τερματισμού VoIP. Η υπηρεσία αυτή είναι από τις φθηνότερες στην αγορά. Οι κλήσεις προς προορισμούς των ΗΠΑ κοστίζουν 1 λεπτό ανά λεπτό και 2 λεπτά για κάποιους κοινούς προορισμούς, κυρίως στην Ευρώπη. Συνολικά, τα ποσοστά είναι κατά μέσο όρο φθηνότερα από αυτά του Skype, τα οποία επιβαρύνουν μερικές επιπλέον χρεώσεις.

Ωστόσο, η ποιότητα κλήσεων του Yahoo Voice, ενώ είναι δίκαιη, δεν είναι τόσο καλή όσο το Skype, καθώς ο τελευταίος διαθέτει μηχανισμούς καλύτερης ποιότητας. Αλλά αν έχετε καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο και τη σωστή διαμόρφωση υλικού, η φωνητική εμπειρία του Yahoo δεν είναι τόσο άσχημη.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση κλήσεων. Αυτός ο αποκαλούμενος αριθμός τηλεφώνου κοστίζει 2,49 δολάρια το μήνα. Μόλις λάβετε μια κλήση, αν δεν είστε συνδεδεμένοι ή δεν είστε διατεθειμένοι να απαντήσετε, η κλήση πηγαίνει απευθείας στο τηλεφωνητή. Αυτό είναι πιο εύκολο από ό, τι με το Skype, το οποίο απαιτεί πρώτη συνδρομή.

Το Yahoo είναι κοινωνικά πιο ανοικτό από το Skype και πολλά άλλα softphones, καθώς είναι από τα ελάχιστα που επιτρέπουν τη δημόσια κουβέντα σε μεγάλη κλίμακα. Προσωπικά, βρίσκω τα chat rooms της Yahoo αηδιαστικά κατά καιρούς με την έλλειψη μετριοπάθειας και βρωμιάς που έκαναν οι συμμετέχοντες, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος να κοινωνικοποιηθούν. Αυτό δίνει επίσης στο Yahoo ένα πλεονέκτημα που άλλοι δεν έχουν - οι πολυετείς φωνητικές συνεδρίες, όπου μπορείτε να μιλήσετε με δεκάδες άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, η εφαρμογή γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται πολύ εύκολη, ακόμα και με το πλήκτρο Talk και την επιλογή hands-free.

Τέλος, όπως το skype, το Yahoo Messenger και συνεπώς η υπηρεσία Yahoo Voice υποστηρίζονται επίσης από διάφορα κινητά τηλέφωνα, όπως το iPhone της Apple και το BlackBerry.