Τι είναι το Skype και τι είναι αυτό;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι το Skype; Εδώ το Skype εξηγείται σε ένα λεπτό

Το Skype είναι μια υπηρεσία VoIP , η οποία χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο για να επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν και να λαμβάνουν δωρεάν κλήσεις φωνής και βίντεο online δωρεάν ή για φτηνές. VoIP κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έδειξε το δρόμο προς τους επικοινωνιακούς φορείς πώς να πάει γύρω από το ακριβό PSTN και κυψελοειδή σχέδια και να κάνει διεθνείς κλήσεις για δωρεάν ή φθηνά. Το Skype είναι η εφαρμογή και η υπηρεσία που έχει κάνει τον κόσμο να το γνωρίζει. Πολλοί άνθρωποι αποδίδουν σήμερα την ιδέα να καλούν δωρεάν στο Διαδίκτυο μόνο στο Skype. Ήταν η πιο δημοφιλής εφαρμογή και υπηρεσία VoIP εδώ και πολλά χρόνια, αν και δεν είναι πλέον τόσο σήμερα.

Το Skype έχει σπάσει πολλά εμπόδια στην επικοινωνία. Ενώ στο παρελθόν χρειάζεστε ιδιαίτερη προσοχή στα λεπτά και τα δευτερόλεπτα που ξοδεύετε στις διεθνείς κλήσεις, δεν χρειάζεται πλέον να ασχολείστε με αυτό τώρα. Εάν χρησιμοποιείτε το Skype για να επικοινωνήσετε με το PC σε υπολογιστή, δεν πληρώνετε τίποτα περισσότερο από τη μηνιαία υπηρεσία Internet, την οποία θα πληρώσατε χωρίς Skype.

Το Skype έφτασε σε μια σύνοδο κορυφής πάνω από μισό εκατομμύριο εγγεγραμμένων χρηστών, αν και αυτές τις μέρες, η βάση χρηστών του δεν περιέχει περισσότερα από 300 εκατομμύρια χρήστες.

Το Skype αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν με την ενσωμάτωση της φωνής και του IM (Instant Messaging) σε μία εφαρμογή. Αργότερα, το Skype πρόσθεσε βίντεο κλήσεις και διασκέψεις στην εφαρμογή του, έτσι ώστε να μπορείτε να μιλάτε με τους ανθρώπους πρόσωπο με πρόσωπο online δωρεάν.

Υψηλής ποιότητας κλήσεις στο Skype

Το Skype διαθέτει δικό του μηχανισμό για διακομιστές για τη δρομολόγηση κλήσεων και δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Αναπτύσσει επίσης τους δικούς του κωδικοποιητές που του επιτρέπουν να προσφέρει υψηλής ποιότητας φωνητική και τηλεοπτική επικοινωνία. Skype γνωστή για την κλήση υψηλής ευκρίνειας.

Το Skype παρέχει πολλά σχέδια

Το Skype έχει αναπτυχθεί με την πάροδο του χρόνου σε ένα πολύπλοκο εργαλείο που προσφέρει λύσεις σε διαφορετικές, αν όχι σε όλες τις σφαίρες επικοινωνίας, προτείνοντας σχέδια και σχέδια για άτομα, χρήστες κινητών τηλεφώνων, οικιακούς χρήστες, μικρές επιχειρήσεις και ακόμη και μεγάλες επιχειρήσεις, διεθνείς καλούντες και χρήστες άμεσων μηνυμάτων.

Βασικά, πραγματοποιείτε και λαμβάνετε κλήσεις σε άλλους χρήστες Skype, οι οποίοι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια παγκοσμίως δωρεάν, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται και από πού καλούν ή λαμβάνουν κλήσεις. Η μόνη προϋπόθεση για τις κλήσεις να είναι δωρεάν είναι ότι και οι δύο ανταποκριτές πρέπει να χρησιμοποιούν το Skype.

Όταν οι κλήσεις πραγματοποιούνται προς ή από άλλες υπηρεσίες εκτός από το Skype, όπως σταθερά και κινητά τηλέφωνα, τότε οι κλήσεις καταβάλλονται με φτηνές χρεώσεις VoIP. Το Skype δεν είναι η φθηνότερη υπηρεσία VoIP στην αγορά, αλλά προσφέρει καλής ποιότητας επικοινωνία και έχει καλά επεξεργασμένα σχέδια.

Η υπηρεσία διαθέτει επίσης ένα σχέδιο Premium που συνοδεύεται από πρόσθετα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Το Skype διαθέτει επίσης ισχυρές επιχειρησιακές λύσεις, οι οποίες σήμερα είναι συνήθως βασισμένες σε σύννεφο, με πολύπλοκες και εξελιγμένες μηχανές back-end, ικανές να τροφοδοτούν ακόμη και μεγάλες οργανώσεις.

Διαβάστε περισσότερα για το Skype Connect και το Skype Manager , οι οποίες είναι οι επιχειρηματικές λύσεις του Skype.

Η εφαρμογή Skype

Η θρυλική εφαρμογή Skype εγκαταστάθηκε πρώτα σε υπολογιστές και Mac. Ενώ η δεκαετία ξεδιπλώθηκε σε έναν κόσμο που ήταν προσανατολισμένος στην κινητή τεχνολογία, το Skype αντιμετώπισε προβλήματα με το να κινητοποιήσει και με κάποιο τρόπο καθυστέρησε το κόμμα. Αλλά σήμερα, έχει ισχυρές εφαρμογές για iOS, Android και όλες τις άλλες κοινές πλατφόρμες για κινητά.

Η εφαρμογή Skype είναι ένα softphone και πλήρες εργαλείο επικοινωνίας με προηγμένη διαχείριση παρουσίας, λίστα επαφών, εργαλεία κοινότητας, εφαρμογή ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και εργαλείο συνεργασίας με πολλές άλλες λειτουργίες.

Το Skype είναι πολύ πλούσιο σε χαρακτηριστικά και διατηρεί καινοτομία, με την τελευταία του δυνατότητα Skype Translate, η οποία επιτρέπει στους ανθρώπους να μιλούν σε διαφορετικές γλώσσες ενώ ταυτόχρονα κατανοούν ο ένας τον άλλον, χάρη στην εφαρμογή της μετάφρασης όσων λέγονται σε πραγματικό χρόνο.

Η ιστορία του Skype

Το Skype δημιουργήθηκε το 2003 κατά τις πρώτες μέρες της φωνητικής τηλεφωνίας μέσω IP ή λιγότερο τεχνικά καλώντας στο διαδίκτυο. Έχει γνωρίσει από τη μεγάλη επιτυχία και άλλαξε τα χέρια λίγες φορές πριν τελικά αποκτηθεί το 2011 από το giant λογισμικού της Microsoft.

Τώρα το Skype δεν είναι το πιο δημοφιλές VoIP λόγω του γεγονότος ότι η επικοινωνία έχει γίνει πιο κινητή και ότι άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες έχουν μεγαλύτερη επιτυχία σε κινητές συσκευές από το Skype, όπως το WhatsApp και το Viber.

Περισσότερα για το Skype

Διαβάστε αυτές τις συγκρίσεις μεταξύ Skype και άλλων βασικών εφαρμογών επικοινωνίας:

Εδώ είναι τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη χρήση του Skype .

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Skype για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Skype και τον τρόπο χρήσης του.