Εισαγωγή στη φωνή μέσω IP (VoIP)

Το VoIP αντιπροσωπεύει το πρωτόκολλο Voice over Internet Protocol. Αναφέρεται επίσης ως IP τηλεφωνία , τηλεφωνία μέσω Internet και κλήση μέσω Internet. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να κάνετε τηλεφωνικές κλήσεις που μπορεί να είναι πολύ φτηνές ή εντελώς δωρεάν. Το τμήμα τηλεφώνου δεν υπάρχει πια, καθώς μπορείτε να επικοινωνείτε χωρίς τη χρήση τηλεφώνου. Το VoIP έχει ονομάσει την πιο επιτυχημένη τεχνολογία της τελευταίας δεκαετίας.

Το VoIP έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το παραδοσιακό τηλεφωνικό σύστημα. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι στρέφονται τόσο μαζικά στην τεχνολογία VoIP είναι το κόστος. Στις επιχειρήσεις, το VoIP είναι ένας τρόπος να μειωθεί το κόστος της επικοινωνίας, να προστεθούν περισσότερα χαρακτηριστικά επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης μεταξύ των εργαζομένων και των πελατών ώστε να καταστεί το σύστημα αποτελεσματικότερο και καλύτερο. Για τα άτομα, το VoIP δεν είναι μόνο τα πράγματα που έχουν φέρει επανάσταση στην φωνητική κλήση παγκοσμίως, αλλά είναι επίσης ένα μέσο για να διασκεδάσετε την επικοινωνία μέσω υπολογιστών και κινητών συσκευών δωρεάν.

Μια από τις πρωτοποριακές υπηρεσίες που έκανε το VoIP τόσο δημοφιλές είναι το Skype. Έχει επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται άμεσα μηνύματα και να κάνουν κλήσεις φωνής και βίντεο δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Το VoIP λέγεται ότι είναι φτηνό, αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το δωρεάν. Ναι, εάν διαθέτετε υπολογιστή με μικρόφωνο και ηχεία και καλή σύνδεση στο Internet, μπορείτε να επικοινωνείτε δωρεάν με το VoIP . Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με το κινητό και το οικιακό σας τηλέφωνο.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι χρήσης της τεχνολογίας VoIP . Όλα εξαρτώνται από το πού και πώς θα πραγματοποιείτε τις κλήσεις. Θα μπορούσε να είναι στο σπίτι, στο χώρο εργασίας, στο εταιρικό σας δίκτυο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού και ακόμη και στην παραλία. Ο τρόπος που πραγματοποιείτε κλήσεις ποικίλλει ανάλογα με την υπηρεσία VoIP που χρησιμοποιείτε.

Το VoIP είναι συχνά δωρεάν

Το μεγάλο πράγμα για το VoIP είναι ότι αποδίδει πρόσθετη αξία από την ήδη υπάρχουσα υποδομή χωρίς επιπλέον κόστος. Το VoIP μεταδίδει τους ήχους που κάνετε πάνω από την τυπική υποδομή Internet, χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο IP . Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε χωρίς να πληρώνετε περισσότερα από τον μηνιαίο λογαριασμό σας στο Internet. Το Skype είναι το πιο δημοφιλές παράδειγμα υπηρεσιών που σας επιτρέπουν να κάνετε δωρεάν κλήσεις στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν πολλές υπολογιστικές υπηρεσίες VoIP που υπάρχουν εκεί, τόσο πολλοί που θα έχετε μια δύσκολη επιλογή. Μπορείτε επίσης να κάνετε δωρεάν κλήσεις χρησιμοποιώντας παραδοσιακά τηλέφωνα και κινητά τηλέφωνα . Δείτε τις διαφορετικές γεύσεις της υπηρεσίας VoIP που σας επιτρέπουν να το κάνετε αυτό.

Αν το VoIP είναι ελεύθερο, τότε τι είναι φθηνό;

Το VoIP μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν με υπολογιστές και ακόμη και σε μερικές περιπτώσεις με κινητά και σταθερά τηλέφωνα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται για την πλήρη αντικατάσταση της υπηρεσίας PSTN , τότε έχει μια τιμή. Αλλά αυτή η τιμή είναι πολύ φθηνότερη από τις συνήθεις τηλεφωνικές κλήσεις. Αυτό γίνεται συναρπαστικό όταν εξετάζετε τις διεθνείς κλήσεις. Μερικοί άνθρωποι είχαν το κόστος επικοινωνίας τους για διεθνείς κλήσεις μειώθηκαν κατά 90% χάρη στο VoIP.

Αυτό που κάνει τις κλήσεις δωρεάν ή πληρωμένες εξαρτάται πραγματικά από πολλούς παράγοντες, όπως η φύση της κλήσης και οι υπηρεσίες που προσφέρονται. Πρέπει μόνο να επιλέξετε ένα ανάλογα με τη φύση της επικοινωνίας και των αναγκών σας.

Επίσης, εδώ είναι μια λίστα με τους τρόπους με τους οποίους το VoIP σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα σε τηλεφωνικές κλήσεις. Έτσι, δεν μπορείτε να μείνετε έξω από το φορτηγό VoIP. Ακολουθήστε τα βήματα για να ξεκινήσετε με το VoIP .

Η τάση VoIP

Το VoIP είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία και έχει ήδη επιτύχει ευρεία αποδοχή και χρήση. Υπάρχουν ακόμη πολλά να βελτιωθούν και αναμένεται να έχουν σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις στο VoIP στο μέλλον. Έχει μέχρι στιγμής αποδειχθεί καλός υποψήφιος για την αντικατάσταση του POTS (απλό τηλεφωνικό σύστημα). Φυσικά, έχει μειονεκτήματα μαζί με τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που προσφέρει · και η αυξανόμενη χρήση της σε όλο τον κόσμο δημιουργεί νέες σκέψεις γύρω από τους κανονισμούς και την ασφάλειά της.

Η ανάπτυξη του VoIP σήμερα μπορεί να συγκριθεί με εκείνη του Διαδικτύου στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το κοινό γίνεται όλο και περισσότερο συνειδητό των πλεονεκτημάτων που μπορούν να αποκομίσουν από το VoIP στο σπίτι ή στις επιχειρήσεις τους. VoIP που όχι μόνο παρέχει διευκολύνσεις και επιτρέπει στους ανθρώπους να σώζουν αλλά και να παράγουν τεράστιο εισόδημα για όσους έκαναν νωρίς το νου στο νέο φαινόμενο.

Αυτός ο ιστότοπος θα σας καθοδηγήσει σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με το VoIP και τη χρήση του, είτε είστε οικιακός χρήστης τηλεφώνου, επαγγελματίας, εταιρικός διευθυντής, διαχειριστής δικτύου, επικοινωνία μέσω Internet και chatter, διεθνής καλούντος ή απλός χρήστης κινητής τηλεφωνίας ο οποίος δεν θέλει να δαπανήσει όλα τα χρήματά του για την πληρωμή κλήσεων.