Λόγοι για την επιλογή φωνής μέσω IP

Το Voice over IP (VoIP) αναπτύχθηκε για να παρέχει πρόσβαση σε φωνητική επικοινωνία σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Στα περισσότερα μέρη, η φωνητική επικοινωνία είναι αρκετά δαπανηρή. Σκεφθείτε να τηλεφωνήσετε σε ένα άτομο που ζει σε μια χώρα που βρίσκεται στο μισό της γης. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε σε αυτή την περίπτωση είναι ο τηλεφωνικός σας λογαριασμός! Το VoIP λύνει αυτό το πρόβλημα και πολλά άλλα.

Υπάρχουν φυσικά μερικά μειονεκτήματα που συνδέονται με τη χρήση του VoIP, όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, αλλά τα πλεονεκτήματα σε μεγάλο βαθμό εξισορροπούν αυτά. Ας εξερευνήσουμε τα οφέλη του VoIP και να δούμε πώς μπορεί να βελτιώσει την οικιακή ή επαγγελματική φωνητική επικοινωνία.

Εξοικονομήστε πολλά χρήματα

Εάν δεν χρησιμοποιείτε VoIP για φωνητική επικοινωνία, τότε σίγουρα χρησιμοποιείτε την καλή παλιά τηλεφωνική γραμμή ( PSTN - Πακέτο-Τηλεφωνικό Δίκτυο ). Σε μια γραμμή PSTN, ο χρόνος είναι πραγματικά χρήμα. Πληρώνετε πραγματικά για κάθε λεπτό που περνάτε επικοινωνώντας στο τηλέφωνο. Οι διεθνείς κλήσεις είναι πολύ πιο ακριβές. Δεδομένου ότι το VoIP χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο ως σπονδυλική στήλη , το μόνο κόστος που έχετε όταν το χρησιμοποιείτε είναι το μηνιαίο λογαριασμό στο Internet στον ISP σας. Φυσικά, χρειάζεστε ευρυζωνική πρόσβαση στο Internet, όπως το ADSL, με αξιοπρεπή ταχύτητα . Στην πραγματικότητα, η απεριόριστη υπηρεσία Internet ADSL 24/7 είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν σήμερα και αυτό προκαλεί το μηνιαίο σας κόστος να είναι ένα σταθερό ποσό. Μπορείτε να μιλήσετε όσο θέλετε από το VoIP και το κόστος σύνδεσης θα παραμείνει το ίδιο.

Μελέτες έχουν δείξει ότι, σε σύγκριση με τη χρήση γραμμής PSTN, η χρήση του VoIP μπορεί να σας κάνει να εξοικονομήσετε μέχρι 40% στις τοπικές κλήσεις και έως και 90% στις διεθνείς κλήσεις.

Περισσότερα από δύο άτομα

Στην τηλεφωνική γραμμή, μόνο δύο άτομα μπορούν να μιλήσουν κάθε φορά. Με VoIP, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα συνέδριο με μια ολόκληρη ομάδα που επικοινωνεί σε πραγματικό χρόνο. Το VoIP συμπιέζει τα πακέτα δεδομένων κατά τη διάρκεια της μετάδοσης και αυτό προκαλεί την επεξεργασία περισσότερων δεδομένων από τον μεταφορέα. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να διεκπεραιωθούν περισσότερες κλήσεις σε μία γραμμή πρόσβασης.

Φτηνές υλικό και λογισμικό χρηστών

Εάν είστε χρήστης του Διαδικτύου που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει VoIP για φωνητική επικοινωνία, το μόνο πρόσθετο υλικό που χρειάζεστε εκτός από τον υπολογιστή σας και τη σύνδεση στο Internet είναι μια κάρτα ήχου, ηχεία και ένα μικρόφωνο. Αυτά είναι αρκετά φτηνά. Υπάρχουν διάφορα πακέτα λογισμικού που μπορούν να μεταφορτωθούν από το Internet, τα οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε για το σκοπό αυτό. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών είναι τα γνωστά Skype και Net2Phone. Δεν χρειάζεστε πραγματικά ένα τηλεφωνικό σύνολο, το οποίο μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, μαζί με τον υποκείμενο εξοπλισμό, ειδικά όταν έχετε ένα τηλεφωνικό δίκτυο.

Άφθονα, ενδιαφέροντα και χρήσιμα χαρακτηριστικά

Η χρήση VoIP σημαίνει επίσης να επωφεληθείτε από τα άφθονα χαρακτηριστικά του, τα οποία μπορούν να κάνουν την εμπειρία VoIP πολύ πλούσια και εξελιγμένη, τόσο προσωπικά όσο και για την επιχείρησή σας. Είστε λοιπόν καλύτερα εξοπλισμένοι για τη διαχείριση κλήσεων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πραγματοποιείτε κλήσεις οπουδήποτε στον κόσμο με οποιονδήποτε προορισμό στον κόσμο με το λογαριασμό VoIP. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα περιλαμβάνουν επίσης αναγνωριστικό καλούντος , λίστες επαφών, φωνητικό ταχυδρομείο, επιπλέον εικονικούς αριθμούς κλπ. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις λειτουργίες VoIP εδώ.

Περισσότερο από τη φωνή

Το VoIP βασίζεται στο πρωτόκολλο Internet (IP), το οποίο είναι, μαζί με το TCP (Transmission Control Protocol), το βασικό υποκείμενο πρωτόκολλο για το Διαδίκτυο. Εξαιτίας αυτού, το VoIP χειρίζεται επίσης τύπους μέσων εκτός φωνής: μπορείτε να μεταφέρετε εικόνες, βίντεο και κείμενο μαζί με τη φωνή. Για παράδειγμα, μπορείτε να μιλήσετε με κάποιον όταν στέλνετε τα αρχεία του ή ακόμα και να εμφανίζεστε με τη χρήση κάμερας.

Αποτελεσματικότερη χρήση εύρους ζώνης

Είναι γνωστό ότι περίπου το 50% μιας φωνητικής συνομιλίας είναι σιωπή. Το VoIP συμπληρώνει τα κενά κενά με τα δεδομένα, έτσι ώστε το εύρος ζώνης στα κανάλια επικοινωνίας δεδομένων να μην χαθεί. Με άλλα λόγια, ένας χρήστης δεν λαμβάνει εύρος ζώνης όταν δεν μιλάει και αυτό το εύρος ζώνης χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για άλλους καταναλωτές εύρους ζώνης. Επιπλέον, η συμπίεση και η δυνατότητα απομάκρυνσης πλεονασμού σε ορισμένα σχέδια ομιλίας αυξάνουν την αποδοτικότητα.

Ευέλικτη διάταξη δικτύου

Το υποκείμενο δίκτυο για VoIP δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερη διάταξη ή τοπολογία. Αυτό επιτρέπει σε έναν οργανισμό να κάνει χρήση της δύναμης αποδεδειγμένων τεχνολογιών όπως ATM, SONET, Ethernet κ.λπ. Το VoIP μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μέσω ασύρματων δικτύων, όπως Wi-Fi .

Κατά τη χρήση VoIP, η πολυπλοκότητα του δικτύου που είναι εγγενής στις συνδέσεις PSTN εξαλείφεται, αποδίδοντας μια ολοκληρωμένη και ευέλικτη υποδομή που μπορεί να υποστηρίξει πραγματικά πολλούς τύπους επικοινωνίας. Το σύστημα είναι πιο τυποποιημένο, απαιτεί λιγότερη διαχείριση του εξοπλισμού και συνεπώς είναι περισσότερο ανεκτικό σε σφάλματα.

Τηλεργασία

Εάν εργάζεστε σε έναν οργανισμό που χρησιμοποιεί ένα intranet ή ένα extranet, μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στο γραφείο σας από το σπίτι μέσω του VoIP. Μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα τμήμα του γραφείου και να χρησιμοποιήσετε εξ αποστάσεως τις υπηρεσίες φωνής, φαξ και δεδομένων του χώρου εργασίας σας μέσω του ενδοδικτύου του οργανισμού. Η φορητή φύση της τεχνολογίας VoIP την ωθεί να κερδίσει δημοτικότητα καθώς η τάση είναι προς τα φορητά προϊόντα. Το φορητό υλικό γίνεται όλο και πιο κοινό, όπως και οι φορητές υπηρεσίες και το VoIP ταιριάζει καλά.

Φαξ μέσω IP

Τα προβλήματα των υπηρεσιών φαξ που χρησιμοποιούν το PSTN είναι υψηλού κόστους για μεγάλες αποστάσεις, εξασθένηση της ποιότητας στα αναλογικά σήματα και ασυμβατότητα μεταξύ επικοινωνούντων μηχανών. Η μετάδοση φαξ σε πραγματικό χρόνο στο VoIP χρησιμοποιεί απλά μια διασύνδεση φαξ για τη μετατροπή των δεδομένων σε πακέτα και εξασφαλίζει την πλήρη παράδοση των δεδομένων με πολύ αξιόπιστο τρόπο. Με το VoIP, δεν υπάρχει τέλος η ανάγκη για μια συσκευή φαξ για αποστολή και λήψη φαξ. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το φαξ μέσω IP εδώ.

Πιο παραγωγική ανάπτυξη λογισμικού

Το VoIP είναι σε θέση να συνδυάζει διαφορετικούς τύπους δεδομένων και να κάνει τη δρομολόγηση και τη σηματοδότηση πιο ευέλικτη και ισχυρή. Ως αποτέλεσμα, οι προγραμματιστές εφαρμογών δικτύου θα βρουν ευκολότερο να αναπτύξουν και να αναπτύξουν αναδυόμενες εφαρμογές για επικοινωνία δεδομένων μέσω VoIP. Επιπλέον, η δυνατότητα υλοποίησης λογισμικού VoIP σε προγράμματα περιήγησης και διακομιστές ιστού προσφέρει πιο παραγωγικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου και εξυπηρέτησης πελατών.