Τρεις τρόποι για την πραγματοποίηση κλήσης VoIP

Τρεις γεύσεις κλήσεων φωνής στο Διαδίκτυο

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση VoIP, ο καθένας από τους οποίους έχει διαφορετικό σύνολο απαιτήσεων και επιπτώσεων. Οι τρεις τρόποι διαφοροποιούνται από αυτό που έχετε σε κάθε μία από τις δύο επικοινωνείσες πλευρές.

Υπολογιστής σε Υπολογιστή (ή Smartphone σε Smartphone)

Η λέξη "υπολογιστής" περιλαμβάνει όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν ψηφιακά δεδομένα και εκτελούν λειτουργικό σύστημα, όπως επιτραπέζιους υπολογιστές, φορητούς υπολογιστές, tablet PC και smartphones. Αυτή η λειτουργία είναι η πιο κοινή, καθώς είναι εύκολη και δωρεάν. Πρέπει να έχετε έναν υπολογιστή συνδεδεμένο στο Internet, με το απαραίτητο υλικό για να μιλάτε και να ακούτε (είτε ένα ακουστικό ή ηχεία και ένα μικρόφωνο). Μπορείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό φωνητικής επικοινωνίας όπως το Skype και είστε έτοιμοι να μιλήσετε.

Προφανώς, αυτή η λειτουργία θα λειτουργήσει μόνο εάν έχετε έναν ανταποκριτή που χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή ή μια κινητή συσκευή όπως ένα smartphone εξοπλισμένο όπως το δικό σας για να επικοινωνήσει. Πρέπει να συνδεθεί ταυτόχρονα. Είναι σαν να κουβεντιάζετε, αλλά με φωνή.

Αυτό μπορεί να συμβεί όχι μόνο στο Internet, αλλά και σε ένα τοπικό δίκτυο (LAN) . Το δίκτυο θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο με IP, δηλαδή να εκτελείται το πρωτόκολλο Internet (IP) και να ελέγχεται η μεταφορά πακέτων στο δίκτυό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με άλλο άτομο στο ίδιο δίκτυο.

Είτε επικοινωνείτε μέσω Internet είτε μέσω δικτύου LAN, πρέπει να έχετε επαρκές εύρος ζώνης . Αν έχετε περίπου 50 kbps, θα λειτουργήσει, αλλά δεν θα έχετε μεγάλη ποιότητα. Για φωνή καλής ποιότητας, λάβετε τουλάχιστον 100 kbps για μια συνομιλία.

Τηλέφωνο στο τηλέφωνο

Το τηλέφωνο εδώ σημαίνει παραδοσιακό αναλογικό τηλέφωνο. Περιλαμβάνει επίσης απλά κινητά τηλέφωνα. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ βολικός, αλλά δεν είναι τόσο απλός και φθηνός για τη δημιουργία των άλλων δύο. Αυτό συνεπάγεται τη χρήση τηλεφωνικού συνόλου σε κάθε άκρο για επικοινωνία. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VoIP και να επωφεληθείτε από το χαμηλό κόστος του χρησιμοποιώντας ένα τηλεφωνικό σετ και να μιλήσετε σε άλλο άτομο χρησιμοποιώντας ένα τηλεφωνικό σύνολο επίσης. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τηλέφωνα για να πραγματοποιήσετε κλήσεις VoIP:

Χρήση τηλεφώνων IP: Ένα τηλέφωνο IP μοιάζει με ένα κανονικό τηλέφωνο. Η διαφορά είναι ότι αντί να δουλεύει κανείς στο κανονικό δίκτυο PSTN , συνδέεται με μια πύλη ή δρομολογητή, μια συσκευή η οποία, απλά λέει, κάνει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να τρέξει η επικοινωνία VoIP. Συνεπώς, το τηλέφωνο IP δεν συνδέεται στην υποδοχή RJ-11. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιεί το βύσμα RJ-45, το οποίο είναι αυτό που χρησιμοποιούμε για ενσύρματα LAN. Εάν θέλετε να έχετε μια ιδέα για το τι είναι ένα βύσμα RJ-11, ρίξτε μια ματιά στο κανονικό σας τηλέφωνο ή στο μόντεμ μέσω τηλεφώνου. Είναι το βύσμα που συνδέει το καλώδιο με το τηλέφωνο ή το μόντεμ. Το βύσμα RJ-45 είναι παρόμοιο αλλά μεγαλύτερο.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασύρματες τεχνολογίες, όπως Wi-Fi, για να συνδεθείτε σε ένα δίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα USB ή RJ-45 για σύνδεση.

Χρησιμοποιώντας ένα ATA: Το ATA είναι κοντό για τον αναλογικό τηλεφωνικό προσαρμογέα . Πρόκειται για μια συσκευή που σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα τυπικό τηλέφωνο PSTN στον υπολογιστή σας ή απευθείας στο Internet. Το ATA μετατρέπει τη φωνή από το κανονικό σας τηλέφωνο και το μετατρέπει σε ψηφιακά δεδομένα που είναι έτοιμα να αποσταλούν μέσω ενός δικτύου ή του Internet.

Εάν εγγραφείτε στην υπηρεσία VoIP, είναι συνηθισμένο να έχετε μαζί σας ένα πακέτο υπηρεσιών ATA στο πακέτο υπηρεσιών, το οποίο μπορείτε να επιστρέψετε μόλις τερματίσετε τη συσκευασία. Για παράδειγμα, λαμβάνετε ένα ATA σε ένα πακέτο με Vonage και το CallVantage της AT & T. Απλώς πρέπει να συνδέσετε το ATA στον υπολογιστή ή την τηλεφωνική σας γραμμή, να εγκαταστήσετε το απαραίτητο λογισμικό και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για VoIP.

Τηλέφωνο σε υπολογιστή και αντιπρόσωπο

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας, τα κανονικά τηλέφωνα και τα τηλέφωνα IP για να κάνετε κλήσεις VoIP, είναι εύκολο να καταλάβετε ότι μπορείτε να καλέσετε ένα άτομο που χρησιμοποιεί ένα τηλέφωνο PSTN από τον υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας PSTN για να καλέσετε κάποιον στον υπολογιστή του.

Μπορείτε επίσης να έχετε ένα μείγμα χρηστών VoIP, χρησιμοποιώντας τηλέφωνα και υπολογιστές για να επικοινωνείτε μέσω του ίδιου δικτύου. Το υλικό και το λογισμικό είναι βαρύτερα στην περίπτωση αυτή.