Χρησιμοποιήστε το Audacity για να αλλάξετε την ταχύτητα του τραγουδιού χωρίς να επηρεάσετε την κλίση του

Χρησιμοποιήστε το Time Stretching στο Audacity για να αλλάξετε το Tempo ενώ διατηρείτε το Pitch

Η αλλαγή της ταχύτητας ενός τραγουδιού ή άλλου τύπου αρχείου ήχου μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλά διαφορετικά σενάρια. Μπορείτε, για παράδειγμα, να θέλετε να μάθετε τους στίχους σε ένα τραγούδι, αλλά δεν μπορείτε να ακολουθήσετε τις λέξεις επειδή παίζει πολύ γρήγορα. Ομοίως, εάν μαθαίνετε μια νέα γλώσσα χρησιμοποιώντας ένα σύνολο ηχητικών βιβλίων, τότε μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι λέξεις μιλιούνται πολύ γρήγορα - η επιβράδυνση των πραγμάτων κάπως μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα εκμάθησης.

Ωστόσο, το πρόβλημα με την αλλαγή της ταχύτητας μιας εγγραφής απλά με την αλλαγή της αναπαραγωγής είναι ότι συνήθως έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του βήματος. Εάν η ταχύτητα ενός τραγουδιού αυξηθεί, για παράδειγμα, το τραγούδι ενός ατόμου θα μπορούσε να καταλήξει να ακούγεται σαν chipmunk!

Έτσι, ποια είναι η λύση;

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τον δωρεάν επεξεργαστή ήχου Audacity , τότε ίσως έχετε ήδη πειραματιστεί με τα στοιχεία ελέγχου ταχύτητας για αναπαραγωγή. Αλλά, το μόνο που κάνει είναι να αλλάξει ταχύτητα και πίσσα ταυτόχρονα. Προκειμένου να διατηρηθεί το βήμα ενός τραγουδιού, αλλάζοντας την ταχύτητά του (διάρκεια), πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάτι που ονομάζεται time stretching. Τα καλά νέα είναι ότι το Audacity έχει αυτό το χαρακτηριστικό - αυτό είναι όταν ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη επιλογή χρονισμού του Audacity για να αλλάξετε την ταχύτητα των αρχείων ήχου χωρίς να επηρεάσετε το βήμα της, ακολουθήστε το παρακάτω εγχειρίδιο. Στο τέλος, θα δείξουμε επίσης πώς να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε ως νέο αρχείο ήχου.

Αποκτήστε την τελευταία έκδοση του Audacity

Πριν ακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Audacity. Αυτό μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του Audacity.

Εισαγωγή και χρόνος τέντωμα ενός αρχείου ήχου

  1. Με την εκτέλεση του Audacity, κάντε κλικ στο μενού [ Αρχείο ] και επιλέξτε την επιλογή [ Άνοιγμα ].
  2. Επιλέξτε το αρχείο ήχου στο οποίο θέλετε να εργαστείτε, επισημαίνοντάς το με το ποντίκι σας (αριστερό κλικ) και στη συνέχεια πατώντας [ Άνοιγμα ]. Αν λάβετε ένα μήνυμα που λέει ότι το αρχείο δεν θα μπορούσε να ανοιχτεί, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε την πρόσθετη δυνατότητα FFmpeg. Αυτό προσθέτει υποστήριξη για πολύ περισσότερες μορφές από ό, τι έρχεται το Audacity, όπως AAC, WMA κ.λπ.
  3. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επιλογή επέκτασης χρόνου, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού [ Effect ] και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή [ Change Tempo ... ].
  4. Για να επιταχύνετε το αρχείο ήχου, μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά και κάντε κλικ στο κουμπί [ Προεπισκόπηση ] για να ακούσετε ένα σύντομο κλιπ. Μπορείτε επίσης να πληκτρολογήσετε μια τιμή στο πλαίσιο Ποσοστό αλλαγής , εάν προτιμάτε.
  5. Για να επιβραδύνετε τον ήχο, μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα αριστερά, βεβαιώνοντας ότι η εκατοστιαία τιμή είναι αρνητική. Όπως και στο προηγούμενο βήμα, μπορείτε επίσης να εισαγάγετε μια ακριβή τιμή πληκτρολογώντας έναν αρνητικό αριθμό στο πλαίσιο Percent Change . Κάντε κλικ στο κουμπί [ Προεπισκόπηση ] για να δοκιμάσετε.
  6. Όταν είστε ικανοποιημένοι με την αλλαγή του ρυθμού, κάντε κλικ στο κουμπί [ OK ] για να επεξεργαστείτε ολόκληρο το αρχείο ήχου - μην ανησυχείτε, το αρχικό σας αρχείο δεν θα αλλάξει σε αυτό το στάδιο.
  1. Αναπαραγωγή του ήχου για να ελέγξετε ότι η ταχύτητα είναι OK. Εάν όχι, επαναλάβετε τα βήματα 3 έως 6.

Αποθήκευση μόνιμα των αλλαγών σε νέο αρχείο

Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις αλλαγές που κάνατε στην προηγούμενη ενότητα, μπορείτε να εξαγάγετε τον ήχο ως νέο αρχείο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε κλικ στο μενού [ Αρχείο ] και επιλέξτε την επιλογή [ Εξαγωγή ].
  2. Για να αποθηκεύσετε τον ήχο σε μια συγκεκριμένη μορφή, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στην επιλογή Αποθήκευση ως τύπος και επιλέξτε ένα από τη λίστα. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις του φορμά κάνοντας κλικ στο κουμπί [ Επιλογές ]. Αυτό θα εμφανίσει μια οθόνη ρυθμίσεων όπου μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις ποιότητας, bitrate κ.λπ.
  3. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το αρχείο σας στο πλαίσιο κειμένου Όνομα αρχείου και κάντε κλικ στο κουμπί [ Αποθήκευση ].

Εάν εμφανιστεί ένα μήνυμα που αναφέρει ότι δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε σε μορφή MP3, τότε θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της προσθήκης κωδικοποιητή LAME. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση αυτού, διαβάστε αυτό το φροντιστήριο Audacity για τη μετατροπή του WAV σε MP3 (μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα εγκατάστασης LAME) .