Η σπηλιά - Wii U αναθεώρηση

Ένα παλιό σχολικό παιχνίδι περιπέτειας πηγαίνει Spelunking

Πλεονεκτήματα : Έξυπνα παζλ, καλές οπτικές γωνίες.
Μειονεκτήματα : Σχεδόν καμία ιστορία, πρέπει να αναπαράγετε τμήματα για να φτάσετε σε όλο το περιεχόμενο.

Το σπήλαιο του σκηνικού του παιχνιδιού περιπέτειας Το σπήλαιο είναι κάτι παραπάνω από αυτό που εμφανίζεται αρχικά. Καθώς οι κακοί του καταιγίδες βόλτα μέσα από τα σπηλαιώδη βάθη του, βρίσκουν προαστιακά σπίτια, αρχαία κάστρα και αιγυπτιακούς τάφους, κάθε εκπρόσωπο του παρελθόντος ενός τυχοδιώκτη, ή ίσως μέλλον. Είναι το καθαρτήριο του σπηλαίου; Μια κοινή ψευδαίσθηση; Ένας χώρος πρόβας; Το σπήλαιο, που αισθάνεται και μιλάει στους παίκτες με μια φανταστική, ηχηρή φωνή, δεν λέει ποτέ. Δυστυχώς, ποτέ δεν βρήκα τον εαυτό μου να φροντίζει πολύ ούτως ή άλλως.

______________________________
Ανάπτυξη από : Διπλές Καλές Παραγωγές
Δημοσιεύθηκε από : Sega
Είδος : Περιπέτεια
Για ηλικίες : 13 ετών και άνω
Πλατφόρμα : Wii U (eShop)
Ημερομηνία κυκλοφορίας : 22 Ιανουαρίου 2013
______________________________

Τα βασικά: παζλ, εξερεύνηση και πολλοί πρωταγωνιστές

Καθώς αρχίζει το παιχνίδι, δίνεται στον παίκτη επτά χαρακτήρες από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε, που κυμαίνονται από ένα hillbilly σε έναν επιστήμονα. Ο παίκτης μπορεί να πάρει τρεις από αυτούς τους χαρακτήρες μέσα στη σπηλιά, με στόχο να φτάσει στο σπήλαιο. Το παιχνίδι δεν ανησυχεί για τα κίνητρα, ούτε για την πιθανότητα ενός ιππότη, ενός ταξιδιώτη του χρόνου, και ενός μοναχού όλοι να συναντηθούν για να πάει spelunking? είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει.

Η διέλευση από τη σπηλιά περιλαμβάνει τη λήψη μοχλών, την ώθηση των κιβωτίων, τη διόγκωση των τοιχογραφιών και τα συναφή. Θα πέσετε συχνά σε αιχμηρά κοιλώματα ή ηλεκτροπληξία, αλλά ο θάνατος είναι πολύ προσωρινός στο παιχνίδι, που απλά σας γεμίζει πίσω σε ασφαλές έδαφος. Σπήλαιο είναι για την επίλυση παζλ, και αυτό απαιτεί οι χαρακτήρες να λειτουργούν μαζί, το ένα αποσπά την προσοχή ένα τέρας, έτσι ώστε κάποιος άλλος να το σκοτώσει, ή και οι τρεις μοχλοί έλξης ταυτόχρονα για να ανοίξει μια πόρτα.

Κάθε χαρακτήρας έχει μια ειδική ικανότητα που του επιτρέπει να εισέρχεται σε συγκεκριμένες περιοχές της σπηλιάς. Για παράδειγμα, ένας ιππότης που μπορεί να καταστεί άτρωτος στις ζημιές είναι ο μόνος που μπορεί να περάσει από μια σειρά από φλογερότερες εξάτμισης, ενώ μόνο ένας επιστήμονας μπορεί να χάσει ένα συγκεκριμένο σύστημα ασφαλείας. Μόλις περάσει το φράγμα, κάθε χαρακτήρας ανακαλύπτει έναν εξειδικευμένο κόσμο γεμάτο προκλήσεις που μπορούν να λύσουν, αν και θα χρειαστούν ακόμα τη βοήθεια των συντρόφων τους.

Η ιστορία: Φοβισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να πουν

Οι περιοχές που σχετίζονται με το χαρακτήρα φαίνεται να είναι αναψυχή των γεγονότων στις ζωές χαρακτήρων, και αποδεικνύεται ότι είναι όλοι αρκετά φοβεροί άνθρωποι. Σε όλο το παιχνίδι θα βρείτε τον εαυτό σας δηλητηρίαση σούπα και καύση καρναβάλια στην επιδίωξη των εγωιστικών στόχων. Το παιχνίδι μπορεί να είναι χαρούμενος κακός, και είναι πιο ευχάριστο όταν το πιο διεστραμμένο.

Ενώ αναπτύχθηκε από τον Ron Gilbert, ο τύπος πίσω από τα αρχικά παιχνίδια Monkey Island, το σπήλαιο είναι εκπληκτικά λεπτό από την άποψη της ιστορίας. Τα κίνητρα είναι περιορισμένα, ο διάλογος είναι σπάνιος και μονομερής. Τα καλύτερα παιχνίδια περιπέτειας δεν είναι απλά συλλογές παζλ και μέρη για εξερεύνηση, αλλά μάλλον περίπλοκοι κόσμοι που μπορείτε να βυθίσετε μέσα. Το σπήλαιο μοιάζει περισσότερο με ένα παιχνίδι παζλ με πολλή περιπλάνηση.

Το Παιχνίδι: Αξιοπρεπείς παζλ και πολλά Backtracking

Τα παζλ του παιχνιδιού είναι γενικά αρκετά καλά, αν και ποτέ δεν επιτυγχάνουν τη δυσκολία ή την εφευρετικότητα που βρέθηκαν στα κλασικά παιχνίδια περιπέτειας όπως η Ημέρα της Κορυφής (που επίσης σχεδιάστηκε από τον Gilbert). Δυστυχώς, το παιχνίδι πάσχει από ένα κοινό θέμα περιπέτειας-παιχνιδιού. αναστροφή. Συχνά θα πρέπει να περιπλανηθείτε και να περάσετε από μια περιοχή, να πάρετε κάτι από ένα μέρος και να το μεταφέρετε σε ένα άλλο μέσω μιας σειράς σηράγγων και σκάλων και σχοινιών, οπότε θα χρειαστεί να επιστρέψετε στην πρώτη θέση και να φέρετε κάτι αλλιώς πίσω. Ακόμη χειρότερα, συχνά θα χρειαστεί να περπατήσετε και τους τρεις χαρακτήρες στην ίδια θέση, μία φορά τη φορά. το παιχνίδι χρειάζεται πραγματικά μια απλή εντολή "follw".

Ένα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ενσωματωμένο στην ιδέα της ύπαρξης επτά χαρακτήρων που ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε διαφορετική περιοχή. Δεδομένου ότι μπορείτε να πάρετε μόνο τρία μέσα σε ένα χρόνο, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παίξετε το παιχνίδι μέσα από τρεις φορές για να δείτε τα πάντα. Κάθε φορά που θα πρέπει να επαναλάβετε κάποιες αποστολές που δεν σχετίζονται με χαρακτήρες και επειδή το 7 δεν διαιρείται τέλεια από τα τρία, θα πρέπει επίσης να επαναλάβετε τις ειδικές αποστολές δύο χαρακτήρων. Το παιχνίδι θα μπορούσε απλώς να έχει επιλύσει τα επιλυμένα επίπεδα, έτσι μπορείτε να περπατήσετε κατευθείαν μέσα από αυτά, αλλά δεν το κάνει. Τα παιχνίδια περιπέτειας είναι γνωστά για την έλλειψη επαναληψιμότητάς τους, επειδή μόλις καταλάβετε ένα παζλ δεν είναι ενδιαφέρον να επαναλάβετε τα βήματα της επίλυσης. Το Σπήλαιο επιμένει ότι το κάνεις ακριβώς αυτό και αισθάνεσαι ότι το παιχνίδι με τιμωρεί για όλες τις εμπρηστικές και δηλητηριώδεις δηλώσεις μου.

Η ετυμηγορία: Ένας πόλεμος των μικρών ατελειών και αρετών

Το σπήλαιο είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Έχει ένα διασκεδαστικό, γελοιογραφικό στυλ, είναι καλά κινούμενο και όμορφο, προσφέρει ένα co-op mode στον οποίο τρία άτομα μπορούν να πάρουν ο καθένας ένα χαρακτήρα, και διαθέτει πνευματικά σχόλια από τη σπηλιά. Αλλά δεν ήμουν ποτέ πολύ επενδύσει στο παιχνίδι. Μετά από να παίζω μέσα από αυτό μία φορά και έπειτα στη μέση και πάλι με άλλους τρεις χαρακτήρες, σταμάτησα. Το πρόβλημα δεν ήταν πραγματικά τα ελαττώματα του παιχνιδιού, τα οποία είναι δευτερεύοντα. το πρόβλημα είναι ότι τα πλεονεκτήματά του είναι και μικρά.

Το σπήλαιο είναι τελικά καθαρτικό εξ αιτίας του γεγονότος ότι, όπως αυτή η υπερφυσική τοποθεσία, το παιχνίδι σας κρατά από τον ουρανό και την κόλαση.

Ιστοσελίδα του εκδότη

Γνωστοποίηση: Αντίγραφο αναθεώρησης δόθηκε από τον εκδότη. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην Πολιτική Δεοντολογίας μας.