Πώς να εξουσιοδοτήσει τους υπολογιστές στο iTunes

Η αναπαραγωγή κάποιων μέσων από το iTunes απαιτεί την έγκριση του υπολογιστή

Η εξουσιοδότηση ενός υπολογιστή ή Mac στο iTunes παρέχει στον υπολογιστή σας την άδεια να αναπαράγει περιεχόμενο πολυμέσων που αγοράζεται μέσω του iTunes καταστήματος και προστατεύεται από τεχνολογία DRM (διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων) . Στο πλαίσιο του συστήματος αδειοδότησης της Apple, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε έως και πέντε υπολογιστές σε λογαριασμό iTunes για αυτό το σκοπό.

Το περιεχόμενο των μέσων ενημέρωσης μπορεί να περιλαμβάνει ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, ηχητικά βιβλία, ebooks, εφαρμογές και ταινίες. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ορισμένα είδη μέσων που αγοράσατε από το iTunes Store, πρέπει να εξουσιοδοτήσετε τον υπολογιστή σας να τα αναπαράγει (με την κατάργηση του DRM από τη μουσική που αγοράσατε στο iTunes Store, δεν είναι πλέον απαραίτητο να επιτρέπετε στους υπολογιστές να αναπαράγουν μουσική από το iTunes ).

Ο υπολογιστής στον οποίο αγοράζετε τα μέσα εκτύπωσης από το iTunes είναι ο πρώτος υπολογιστής του συνόλου πέντε που είναι εξουσιοδοτημένος να το αναπαράγει.

Εξουσιοδότηση ενός υπολογιστή για την αναπαραγωγή του iTunes Media

Δείτε πώς μπορείτε να εξουσιοδοτείτε άλλους υπολογιστές να αναπαράγουν τις αγορές σας στο iTunes.

  1. Προσθέστε το αρχείο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στον νέο υπολογιστή. Οι επιλογές για τη μετακίνηση αρχείων από έναν υπολογιστή στον άλλο περιλαμβάνουν:
  2. Μεταφορά αγορών από iPod / iPhone
  3. προγράμματα αντιγραφής iPod
  4. Εξωτερικός σκληρός δίσκος
  5. Μόλις σύρετε το αρχείο στη δεύτερη βιβλιοθήκη iTunes, κάντε διπλό κλικ για αναπαραγωγή. Πριν αναπαραγάγετε το αρχείο, θα εμφανιστεί μια προτροπή του iTunes ζητώντας σας να εξουσιοδοτήσετε τον υπολογιστή.
  6. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό του iTunes χρησιμοποιώντας το Apple ID, στο οποίο αγοράστηκε αρχικά το αρχείο πολυμέσων. Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι ο λογαριασμός iTunes που σχετίζεται με τον υπολογιστή στον οποίο βρίσκεστε και στον οποίο προσθέτετε το αρχείο πολυμέσων (εκτός εάν μεταφέρετε τα αρχεία πολυμέσων σε έναν νέο υπολογιστή που αντικαθιστά το παλιό που έχετε εξουσιοδοτήσει).
  7. Αν οι πληροφορίες λογαριασμού του iTunes που έχουν εισαχθεί είναι σωστές, το αρχείο θα είναι εξουσιοδοτημένο και θα παίξει. Εάν όχι, θα σας ζητηθεί ξανά να συνδεθείτε στο Apple ID που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του αρχείου. Σημειώστε ότι εάν ο λογαριασμός iTunes που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των μέσων ενημέρωσης έχει φθάσει στους μέγιστους πέντε εξουσιοδοτημένους υπολογιστές του, η προσπάθεια εξουσιοδότησης θα αποτύχει. Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, θα χρειαστεί να απαγορεύσετε τη χρήση ενός από τους άλλους υπολογιστές που συσχετίζονται με το Apple ID του αρχείου.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε έναν υπολογιστή μπροστά από το χρόνο μεταβαίνοντας στο μενού Λογαριασμός στο iTunes. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις Εξουσιοδοτήσεις και επιλέξτε Εξουσιοδότηση αυτού του υπολογιστή ... από το μενού διαφάνειας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το iTunes επιτρέπει τη σύνδεση ενός μόνο αναγνωριστικού της Apple με το iTunes κάθε φορά. Αν εξουσιοδοτείτε ένα αρχείο με αναγνωριστικό της Apple διαφορετικό από εκείνο που συσχετίζεται με τη βιβλιοθήκη πολυμέσων που αγοράσατε από το iTunes, δεν θα μπορείτε να κάνετε αναπαραγωγή αυτών των αγορών μέχρι να συνδεθείτε ξανά με αυτό το αναγνωριστικό της Apple (το οποίο συνεπώς θα προκαλέσει τα νέα στοιχεία που αγοράστηκαν υπό το άλλο αναγνωριστικό της Apple για να μην λειτουργούν).

Κατάργηση άδειας ενός υπολογιστή στο iTunes

Δεδομένου ότι λαμβάνετε μόνο πέντε ενεργοποιήσεις, ενδέχεται να θέλετε από καιρό σε καιρό να απελευθερώσετε μία από τις ενεργοποιήσεις σας ή να αποτρέψετε την αναπαραγωγή των αρχείων σας σε άλλον υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, στο iTunes μεταβείτε στο μενού Λογαριασμός και έπειτα στην επιλογή Εξουσιοδοτήσεις και επιλέξτε Κατάργηση άδειας χρήσης αυτού του υπολογιστή ... από το μενού διαφάνειας.

Σημειώσεις σχετικά με το iTunes και το περιεχόμενο DRM

Από τον Ιανουάριο του 2009, όλη η μουσική στο iTunes Store είναι περιεχόμενο χωρίς iTunes DRM, το οποίο καταργεί την ανάγκη εξουσιοδότησης υπολογιστών κατά την αναπαραγωγή τραγουδιών.

Αποχαρακτηρισμός υπολογιστών που δεν έχετε πλέον

Αν δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που έχετε εξουσιοδοτήσει προηγουμένως στο αναγνωριστικό της Apple (επειδή είναι νεκρό ή δεν λειτουργεί, για παράδειγμα) και αναλαμβάνει μία από τις πέντε υποδοχές εξουσιοδότησης που χρειάζεστε τώρα για έναν νέο υπολογιστή, μπορείτε μπορεί να εξουσιοδοτήσει όλους τους υπολογιστές κάτω από το αναγνωριστικό της Apple, απελευθερώνοντας και τις πέντε από αυτές τις υποδοχές, ώστε να μπορέσετε να επαναδιοργανώσετε τους υπολογιστές σας.