Εισαγωγή στα σχέδια δεδομένων Διαδικτύου και Δικτύου

Η διαμόρφωση των επιλογών δικτύωσης στη συσκευή σας στο Διαδίκτυο είναι ένα ουσιαστικό βήμα προς τη σύνδεση στο διαδίκτυο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει επίσης να εγγραφείτε για ένα σχέδιο δεδομένων Internet .

Τι είναι ένα σχέδιο δεδομένων Internet;

Οι περισσότερες μορφές πρόσβασης στο Διαδίκτυο απαιτούν από τους πελάτες να εγγραφούν πριν μπορέσουν να συνδεθούν με την υπηρεσία. Εκτός από τις πολιτικές αποδεκτής χρήσης , οι όροι αυτών των συμφωνιών συνδρομής περιλαμβάνουν όρια που έχουν καθοριστεί για τη χρήση της σύνδεσης στο Internet με την πάροδο του χρόνου. Αυτά τα όρια είναι κοινώς γνωστά ως σχέδια δεδομένων.

Ορισμένες δημόσιες τοποθεσίες, όπως οι βιβλιοθήκες και τα κέντρα των πόλεων, μπορούν να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσία Internet χωρίς να απαιτείται συνδρομή. Το κόστος αυτών των υπηρεσιών επιδοτείται από κυβερνητικές ή κοινοτικές υπηρεσίες και τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαχειρίζονται τους όρους παροχής υπηρεσιών. Εκτός από αυτά τα ειδικά δίκτυα, πρέπει να επιλέξετε και να διατηρήσετε σχέδια προσωπικών και οικιακών δεδομένων για οποιοδήποτε σημείο πρόσβασης στο Internet που χρησιμοποιείτε.

Όροι των Σχεδίων Διαδικτυακών Δεδομένων

Βασικές παράμετροι αυτών των σχεδίων δεδομένων στο Διαδίκτυο περιλαμβάνουν:

Σχέδια δεδομένων Σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου στο σπίτι

Οι οικιακές υπηρεσίες Διαδικτύου συνήθως εκτελούνται με ανανεώσιμες μηνιαίες συνδρομές. Οι περισσότεροι πάροχοι προσφέρουν μια επιλογή πολλαπλών σχεδίων δεδομένων σε διαφορετικά σημεία τιμών. Τα φθηνότερα σχέδια οικιακής υπηρεσίας διαδικτύου χαρακτηρίζονται από χαμηλότερα ποσοστά δεδομένων και συχνά περιλαμβάνουν ανώτατα όρια εύρους ζώνης.

Επειδή πολλοί άνθρωποι έχουν την τάση να μοιράζονται οικιακές συνδέσεις στο Διαδίκτυο , η χρήση του εύρους ζώνης μπορεί να είναι απροσδόκητα υψηλή. Παρακολουθήστε τη χρήση του εύρους ζώνης σας τακτικά εάν είστε σε ένα ανώτατο όριο δεδομένων για να αποφύγετε προβλήματα έκπληξη.

Σχέδια δεδομένων κυψελοειδούς Internet

Τα σχέδια δεδομένων για smartphones και άλλες κινητές συσκευές Internet σχεδόν πάντα φέρουν ανώτατο όριο. Οι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν συνήθως τον ίδιο ρυθμό δεδομένων σε όλους τους πελάτες του δικτύου τους, παρόλο που ενδέχεται να χρειαστούν νεότερα μοντέλα συσκευών πελάτη για να επωφεληθούν από τις υψηλότερες διαθέσιμες ταχύτητες. Οι περισσότεροι πάροχοι πωλούν επίσης ομαδικά ή οικογενειακά σχέδια που επιτρέπουν την κατανομή μίας σταθερής κατανομής εύρους ζώνης μεταξύ πολλών ατόμων.

Σχέδια δεδομένων για δημόσιους σταθμούς Hotspots

Τα σχέδια δεδομένων Hotspot έχουν σχεδιαστεί για ταξιδιώτες και για άλλους που χρειάζονται πρόσβαση στο Internet μόνο για σύντομες περιόδους. Ορισμένοι παροχείς hotspot, ειδικά εκτός των ΗΠΑ, μετράνε όλες τις τιμές πρόσβασης και χρέωσης σύμφωνα με το ακριβές ποσό των δεδομένων που μεταφέρθηκαν στη σύνδεση, παρόλο που συνήθως μπορούν να αγοραστούν και 24ώρες και μεγαλύτερες περίοδοι εξυπηρέτησης. Ορισμένες μεγαλύτερες εταιρείες προσφέρουν λεγόμενα εθνικά σχέδια δεδομένων που σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε ένα γεωγραφικά κατανεμημένο δίκτυο σημείων ασύρματης πρόσβασης μέσω μιας συνδρομής. Τα Hotspots προσφέρουν συνήθως τα ίδια ποσοστά δεδομένων σε όλους τους συνδρομητές.