Μάθετε σχετικά με το HTML Alt Χαρακτηριστικά ετικετών εικόνας

Ένας από τους απλούστερους τρόπους για να καταστήσετε πιο εύκολη την πρόσβαση στον ιστότοπό σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα χαρακτηριστικό alt στις ετικέτες εικόνας σας. Είναι καταπληκτικό για μένα πόσοι άνθρωποι ξεχνούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το απλό χαρακτηριστικό. Στην πραγματικότητα, τώρα, εάν θέλετε να γράψετε έγκυρο XHTML, το χαρακτηριστικό alt απαιτείται για την ετικέτα img. Και ακόμα οι άνθρωποι δεν το κάνουν.

Το χαρακτηριστικό ALT

Το χαρακτηριστικό alt είναι ένα χαρακτηριστικό της ετικέτας img και προορίζεται να είναι ένα alt ernative για μη οπτικά προγράμματα περιήγησης όταν συναντούν εικόνες. Αυτό σημαίνει ότι το κείμενο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί όταν η εικόνα δεν είναι ορατή στη σελίδα. Αντίθετα, αυτό που εμφανίζεται (ή διαβάζεται) είναι το εναλλακτικό κείμενο .

Πολλά προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν επίσης το αλλιώδες κείμενο όταν ο πελάτης στηρίξει το ποντίκι του στην εικόνα. Αυτό σημαίνει ότι το κείμενο πρέπει να είναι σαφές και εύκολο στην ανάγνωση και να μην δημιουργείται ένας τεράστιος εφιάλτης για κάθε αναγνώστη που παίζει το ποντίκι στη σελίδα σας. Η προσθήκη alt text είναι απλή, απλά χρησιμοποιήστε το χαρακτηριστικό alt στην εικόνα σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη δημιουργία ετικετών alt:

Να είσαι σύντομος

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης θα σπάσουν στην πραγματικότητα εάν το alt κείμενο είναι υπερβολικά μεγάλο. Και ενώ μπορεί να φαίνεται ωραίο να περιγραφεί αυτό που είναι ακριβώς στην εικόνα, αυτό δεν είναι ο σκοπός της άλλης ετικέτας. Αντ 'αυτού, θα πρέπει να είναι γεμάτο με ακριβώς τις λέξεις που απαιτούνται για να θέσει την εικόνα στο πλαίσιο και όχι περισσότερο

Γίνε ξεκάθαρος

Μην είστε τόσο σύντομος ώστε το πλαίσιο είναι συγκεχυμένο. Θυμηθείτε, μερικοί άνθρωποι θα δουν ΜΟΝΟ το κείμενο στις ετικέτες σας alt, οπότε αν είναι πολύ σύντομη μπορεί να μην καταλάβουν τι προσπαθείτε να τους δείξετε. Για παράδειγμα:

Να είστε με βάση τα συμφραζόμενα

Μη περιγράφετε την εικόνα εάν πρόκειται να προβληθεί σε περιβάλλον. Για παράδειγμα: Αν έχετε εικόνα του εταιρικού λογότυπου, θα πρέπει να γράψετε "Company Name" και όχι "Logo Company Name".

Μην εμφανίσετε τις εσωτερικές εργασίες του ιστότοπού σας

Αν τοποθετείτε διαχωριστικές εικόνες , απλώς χρησιμοποιήστε έναν χώρο για το alt κείμενο σας. Αν γράφετε "spacer.gif", απλώς δίνετε προσοχή στην τοποθεσία, αντί να παρέχετε χρήσιμες πληροφορίες. Και τεχνικά, αν προσπαθείτε να γράψετε έγκυρο XHTML, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το CSS αντί για τις εικόνες διαχωριστικού, οπότε ίσως αφήσετε το alt κείμενο εκτός αυτών των εικόνων.

Να είστε συνειδητοποιημένοι με τη μηχανή αναζήτησης

Αν έχετε καλό, συνοπτικό, σαφές alt κείμενο, αυτό μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τις ταξινομήσεις μηχανών αναζήτησης σας, καθώς οι εικόνες στη σελίδα σας προωθούν και ενισχύουν τις λέξεις-κλειδιά σας.

Μην το χρησιμοποιείτε μόνο για βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Πολλοί ιστότοποι πιστεύουν ότι αν χρησιμοποιήσουν alt κείμενο ως εργαλείο SEO, μπορούν να "ξεγελάσουν" τις μηχανές αναζήτησης στη βελτιστοποίηση της τοποθεσίας τους για μια λέξη-κλειδί που δεν έχουν εκεί. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αντιστραφεί αν η μηχανή αναζήτησης αποφασίσει ότι προσπαθείτε να ψεύσετε τα αποτελέσματά σας και να σας απομακρύνει από τα αποτελέσματα εντελώς.