Γράφοντας μεγάλο κείμενο Alt για εικόνες ιστοσελίδας

Βελτίωση της προσβασιμότητας και του περιεχομένου της σελίδας με Alt Text

Κοιτάξτε σχεδόν κάθε ιστοσελίδα στο Web σήμερα και θα δείτε ότι ένα από τα πράγματα που έχουν κοινό είναι εικόνες. Οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ιστότοπους για να προσθέσουν οπτική γεύση, να βοηθήσουν να απεικονίσουν ιδέες και να προσθέσουν στο γενικό περιεχόμενο της σελίδας. Εκτός από την επιλογή των σωστών εικόνων και την σωστή προετοιμασία τους για διανομή μέσω διαδικτύου , βεβαιωθείτε ότι όλες οι εικόνες του ιστότοπού σας χρησιμοποιούν σωστά το κείμενο ALT είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της σωστής χρήσης αυτών των εικόνων για τον Παγκόσμιο Ιστό.

Τι είναι Alt Text

Το κείμενο Alt είναι το εναλλακτικό κείμενο που χρησιμοποιείται από προγράμματα περιήγησης κειμένου και άλλους πράκτορες χρηστών ιστού που δεν μπορούν να προβάλλουν εικόνες. Είναι επίσης ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται από την ετικέτα εικόνας. Γράφοντας αποτελεσματικό alt κείμενο, διασφαλίζετε ότι οι ιστοσελίδες σας είναι προσβάσιμες σε άτομα που ενδέχεται να χρησιμοποιούν έναν αναγνώστη οθόνης ή κάποια άλλη βοηθητική συσκευή για πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Βεβαιώνεστε επίσης ότι κάτι θα εμφανιστεί στη θέση μιας εικόνας αν δεν φορτωθεί για οποιοδήποτε λόγο (λάθος διαδρομή, αποτυχία μετάδοσης κλπ.). Αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός του κειμένου Alt, αλλά αυτό το περιεχόμενο μπορεί επίσης να σας δώσει περισσότερα μέρη για να προσθέσετε κείμενο φιλικό προς το SEO, το οποίο οι μηχανές αναζήτησης δεν θα σας τιμωρούν (περισσότερο σε σύντομο χρονικό διάστημα).

Alt Text πρέπει να επαναλάβει το κείμενο στην εικόνα

Κάθε εικόνα που έχει κείμενο σε αυτήν πρέπει να έχει αυτό το κείμενο ως εναλλακτικό κείμενο. Μπορείτε να τοποθετήσετε άλλες λέξεις στο εναλλακτικό κείμενο, αλλά στο ελάχιστο πρέπει να λέτε το ίδιο με την εικόνα. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα λογότυπο για τις εικόνες σας, το κείμενο Alt θα πρέπει να επαναλάβει το όνομα της εταιρείας που γράφτηκε από το γραφικό σας λογότυπο.

Θυμηθείτε, επίσης, ότι εικόνες όπως τα λογότυπα μπορούν επίσης να υποδηλώνουν κείμενο - για παράδειγμα, όταν βλέπετε το εικονίδιο κόκκινου μπιλιάρδου στην τοποθεσία του site.com, σημαίνει "About.com". Έτσι, το εναλλακτικό κείμενο για αυτό το εικονίδιο θα μπορούσε να πει "About.com" και όχι μόνο "λογότυπο της εταιρείας".

Κρατήστε το κείμενο σύντομο

Όσο περισσότερο είναι το εναλλακτικό σας κείμενο, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η ανάγνωση από προγράμματα περιήγησης κειμένου. Μπορεί να είναι δελεαστικό να γράφετε μακρές προτάσεις εναλλακτικού κειμένου (κανονικά αυτό γίνεται επειδή κάποιος προσπαθεί να γεμίσει την ετικέτα με λέξεις-κλειδιά), αλλά διατηρώντας τις ετικέτες σας Alt κρατάει τις σελίδες σας μικρότερες και μικρότερες κατεβάζοντας πιο γρήγορα.

Ένας καλός κανόνας για το εναλλακτικό κείμενο είναι να κρατηθεί μεταξύ 5 και 15 λέξεων συνολικά.

Χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά SEO σας σε άλλες ετικέτες

Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν εσφαλμένα ότι ο σκοπός του εναλλακτικού κειμένου είναι να βάλει τις λέξεις-κλειδιά της μηχανής αναζήτησης. Ναι, αυτό είναι ένα όφελος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά μόνο αν το κείμενο που προσθέτετε έχει νόημα για τον πραγματικό σκοπό της άλλης ετικέτας - να εμφανίσει έξυπνο κείμενο που εξηγεί τι είναι η εικόνα, αν κάποιος δεν μπορεί να την δει!

Τώρα, αυτό που λέγεται, Alt κείμενο που δεν εννοείται ως εργαλείο SEO δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά σας σε αυτό το κείμενο. Δεδομένου ότι το εναλλακτικό κείμενο είναι σημαντικό και απαιτείται στις εικόνες, οι μηχανές αναζήτησης είναι απίθανο να σας τιμωρήσουν για την τοποθέτηση λέξεων-κλειδιών σε αυτά, αν το περιεχόμενο που προσθέτετε έχει νόημα. Απλά θυμηθείτε ότι η πρώτη σας προτεραιότητα είναι στους αναγνώστες σας. Μπορεί να ανιχνευθεί το spamming λέξεων-κλειδιών σε εναλλακτικό κείμενο και οι μηχανές αναζήτησης να αλλάξουν τους κανόνες τους όλη την ώρα για να αποτρέψουν τους spammers.

Ένας καλός κανόνας είναι να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις-κλειδιά της μηχανής αναζήτησης όπου ταιριάζουν με την περιγραφή της εικόνας και να μην χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία λέξεις-κλειδιά στο εναλλακτικό σας κείμενο.

Κρατήστε το κείμενό σας σημαντικό

Θυμηθείτε ότι το σημείο του άλλου κειμένου είναι να ορίσετε τις εικόνες για τους αναγνώστες σας. Πολλοί προγραμματιστές Ιστού χρησιμοποιούν το εναλλακτικό κείμενο για τον εαυτό τους, συμπεριλαμβανομένων των μεγεθών εικόνας, των ονομάτων αρχείων εικόνας κ.ο.κ. Αν και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για εσάς, δεν κάνει τίποτα για τους αναγνώστες σας και θα πρέπει να παραλειφθεί από αυτές τις ετικέτες.

Χρησιμοποιήστε το κενό κείμενο μόνο για τα εικονίδια και τις σφαίρες

Περιοδικά θα χρησιμοποιείτε εικόνες που δεν έχουν χρήσιμο περιγραφικό κείμενο, όπως σφαίρες ή απλά εικονίδια. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις εικόνες είναι στο CSS, όπου δεν χρειάζεστε εναλλακτικό κείμενο. Αλλά αν τους έχετε απολύτως απαραίτητη στην HTML σας, χρησιμοποιήστε ένα χαρακτηριστικό blank alt αντί να το αφήσετε εντελώς.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να τοποθετήσετε ένα χαρακτήρα όπως ένας αστερίσκος (*) που να αντιπροσωπεύει μια σφαίρα, αλλά αυτό μπορεί να είναι πιο συγκεχυμένο που απλά αφήνει κενό. Και βάζοντας το κείμενο "σφαίρα" θα καταστεί ακόμα πιο παράξενο σε ένα πρόγραμμα περιήγησης κειμένου.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 3/3/17