Επισκόπηση προβολέα Epson PowerLite 1955

Όπως το PowerLite 1930, το PowerLite 1940W και το PowerLite 1945W, το 1955 είναι σχεδιασμένο για όσους χρειάζονται προβολέα για μια επιχείρηση, εκπαιδευτικό περιβάλλον ή σπίτι λατρείας. Είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το 1945W, με εξαίρεση μερικά χαρακτηριστικά.

Διαστάσεις

Το Epson PowerLite 1955 είναι ένας προβολέας 3LCD. Έχει διάμετρο 14,8 ίντσες διαμέτρου 10,7 ίντσες κατά 3,6 ίντσες όταν τα πόδια δεν λαμβάνονται υπόψη.

Αυτό το μοντέλο ζυγίζει σε 8,5 κιλά. Έχει τις ίδιες διαστάσεις και βάρος με το PowerLite 1930 και 1940W.

Εμφάνιση προδιαγραφών

Η εγγενής αναλογία εικόνας για το 1955 παρατίθεται σε 4: 3, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι ιδανικό για προβολή σε ευρεία οθόνη. Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες διαφορές μεταξύ αυτού του μοντέλου και του 1945W. Η εγγενής ανάλυση είναι XGA (1024 x 768).

Ο λόγος αντίθεσης για αυτό το μοντέλο είναι 3.000: 1, ο οποίος και πάλι είναι ο ίδιος με τα άλλα δύο μοντέλα της γραμμής.

Το εύρος αναλογίας χτυπήματος παρατίθεται ως 1,38 (ζουμ: ευρύ) - 2,24 (ζουμ: τηλε). Το 1955 μπορεί να προβάλει από απόσταση 30 ίντσες έως 300 ίντσες, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το 1945W (το μοντέλο αυτό ανεβαίνει έως 280 ίντσες).

Η έξοδος φωτός παρατίθεται σε 4.500 lumens για χρώμα και 4.500 για λευκό φως. Το χρώμα και το λευκό φως μετριούνται χρησιμοποιώντας τα πρότυπα IDMS 15.4 και ISO 21118, αντίστοιχα, σύμφωνα με την Epson. Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό παράδειγμα για το πώς αυτό το μοντέλο διαφέρει από το 1945W.

Ο προβολέας χρησιμοποιεί μια λάμπα UHE E-TORL 245 Watt (τεχνολογία λάμπας της Epson). Η εταιρεία λέει ότι αυτή η λάμπα διαρκεί μέχρι 4.000 ώρες σε λειτουργία ECO και 2.500 σε κανονική λειτουργία. Η διάρκεια ζωής της λάμπας είναι σημαντικά μικρότερη από πολλά από τα νεότερα μοντέλα PowerLite, ειδικά εκείνα με χαμηλότερο αριθμό αυλών. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη - η υψηλότερη παραγωγή φωτός απαιτεί περισσότερη ισχύ λαμπτήρα - αλλά εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική ανησυχία. Όταν αγοράζετε έναν προβολέα, η διάρκεια ζωής του λαμπτήρα είναι μια σημαντική ανησυχία, διότι η αντικατάσταση της λάμπας μπορεί να είναι ακριβός (δεν είναι συνηθισμένος λαμπτήρας). Οι λαμπτήρες αντικατάστασης μπορούν να λειτουργούν ανάλογα με τον τύπο που χρειάζεστε, αλλά αναμένετε να ξοδέψετε περίπου $ 100 για ένα.

Η διάρκεια ζωής της λάμπας μπορεί επίσης να ποικίλει ανάλογα με τον τύπο των λειτουργιών προβολής που χρησιμοποιούνται και τον τύπο της ρύθμισης που χρησιμοποιείται. Όπως επισημαίνει η εταιρεία στη βιβλιογραφία των προϊόντων της, η φωτεινότητα της λάμπας θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Χαρακτηριστικά ήχου

Όπως τα άλλα δύο μοντέλα, το PowerLite 1955 διαθέτει ένα ηχείο 10 watt. Αυτό είναι σίγουρα πιο ισχυρό από πολλά άλλα μοντέλα προβολέων της Epson που απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις και έχει σχεδιαστεί για να είναι κατάλληλο για χρήση σε ένα μεγάλο δωμάτιο.

Ο θόρυβος του ανεμιστήρα είναι 29 dB σε λειτουργία ECO και 37 dB σε Κανονική λειτουργία, σύμφωνα με την Epson. Πρόκειται για πρότυπο για τα μοντέλα της PowerLite της εταιρείας.

Ασύρματες δυνατότητες

Όπως και το 1945W, το PowerLite 1955 περιλαμβάνει ενσωματωμένη δυνατότητα Wi-Fi, επιτρέποντάς σας να εκμεταλλευτείτε πλήρως την εφαρμογή iPprojection της Epson. Αυτή η εφαρμογή σάς επιτρέπει να προβάλλετε και να ελέγχετε περιεχόμενο από τον προβολέα σας χρησιμοποιώντας ένα iPhone, iPad ή iPod Touch. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εμφανίσετε μια φωτογραφία ή έναν ιστότοπο στο iPhone σας στην οθόνη προβολής, απλά πρέπει να αντιστοιχίσετε τον προβολέα με την εφαρμογή - ποτέ μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε καλώδια USB ή ακόμα και USB sticks.

Εάν δεν διαθέτετε μία από αυτές τις συσκευές Apple, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τον προβολέα χρησιμοποιώντας πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστή, εάν ο προβολέας είναι συνδεδεμένος σε δίκτυο. Η Epson λέει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε οποιοδήποτε λογισμικό και ότι λειτουργεί με PC και Mac.

Το PowerLite 1955 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με τα ακόλουθα εργαλεία τηλεχειρισμού και διαχείρισης: EasyMP Monitor, AMX Duet και Device Discovery, Crestron Integrated Partner και RoomView και PJLink.

Είσοδοι

Υπάρχουν αρκετές εισόδους: ένα HDMI, ένα DisplayPort, ένα RCA βίντεο, δύο 15-pin VGA D-sub (είσοδος υπολογιστή), μία θύρα δικτύου RJ-45, μία σειριακή θύρα RS-232C, μία οθόνη D-sub 15 -pin, ένα USB τύπου A και ένα USB τύπου B.

Αν δεν είστε σίγουροι για τις διαφορές μεταξύ των θύρας USB Τύπου Α και Τύπου Β, εδώ είναι ένα γρήγορο και βρώμικο μάθημα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ των δύο εισόδων: Ο Τύπος Α μοιάζει με ορθογώνιο και είναι το είδος που θα χρησιμοποιήσετε με ένα memory stick (ονομάζεται επίσης φορητή μονάδα flash). Το σχήμα του τύπου Β μπορεί να ποικίλει, αλλά συχνά μοιάζει με τετράγωνο και χρησιμοποιείται για τη σύνδεση με άλλα περιφερειακά υπολογιστών.

Επειδή το PowerLite 1955 διαθέτει υποδοχή τύπου A, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε υπολογιστή για παρουσιάσεις. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αρχεία σας σε ένα memory stick ή σκληρό δίσκο, να τα συνδέσετε στον προβολέα και να συνεχίσετε.

Εξουσία

Η κατανάλωση ισχύος για το 1955 παρατίθεται σε 353 watt σε κανονική λειτουργία. Αυτό είναι υψηλότερο από 1945W, το οποίο αναμένεται λόγω των περισσότερων lumens στις οποίες μπορεί να προβάλλεται.

Ασφάλεια

Όπως και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, προβολείς της Epson, αυτό έρχεται με την πρόβλεψη κλειδώματος του Kensington (μια τρυπάνια που συνήθως χρησιμοποιείται για χρήση με τα δημοφιλή συστήματα κλειδώματος του Kensington). Έρχεται επίσης με αυτοκόλλητο proection κωδικού πρόσβασης.

Φακός

Ο φακός διαθέτει οπτικό ζουμ. Αυτό το άρθρο από τη δικτυακή πύλη του About.com του Camcorder εξηγεί τις διαφορές μεταξύ οπτικών και ψηφιακών ζουμ.

Ο συντελεστής μεγέθυνσης εμφανίζεται στο 1,0 - 1,6. Αυτό είναι το ίδιο με τους άλλους.

Εγγύηση

Για τον προβολέα περιλαμβάνεται περιορισμένη εγγύηση δύο ετών. Η λάμπα έχει εγγύηση 90 ημερών, η οποία είναι χαρακτηριστική. Ο προβολέας καλύπτεται επίσης από το Πρόγραμμα οδικής εξυπηρέτησης της Epson, το οποίο υπόσχεται να μεταφέρει ένα βιντεοπροβολέα αντικατάστασης - δωρεάν - εάν κάτι δεν συμβαίνει με το δικό σας. Καλή εκτύπωση, αυτό ακούγεται σαν μια καλή υπόσχεση για τους πολεμιστές του δρόμου. Υπάρχει η δυνατότητα αγοράς επιπλέον σχεδίων εκτεταμένης εξυπηρέτησης.

Αυτό που παίρνεις

Περιλαμβάνεται στη συσκευασία: προβολέας, καλώδιο τροφοδοσίας, καλώδιο συνιστωσών-VGA, τηλεχειριστήριο με μπαταρίες, λογισμικό και εγχειρίδια χρήσης του CD.

Το τηλεχειριστήριο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε απόσταση έως και 11,5, η οποία είναι λίγα πόδια μικρότερη από τις περισσότερες συσκευές προβολής της Epson. Το απομακρυσμένο διαθέτει τις ακόλουθες λειτουργίες: Λειτουργία χρώματος, φωτεινότητα, αντίθεση, απόχρωση, κορεσμός χρώματος, ευκρίνεια, σήμα εισόδου, συγχρονισμός, αναζήτηση πηγής και διαίρεση οθόνης. Αυτή η τελευταία δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να προβάλλουν ταυτόχρονα περιεχόμενο από δύο διαφορετικές πηγές.

Πέρα από τη διαίρεση οθόνης, το PowerLite 1955 διαθέτει επίσης το εργαλείο συνεργασίας πολλαπλών PC της Epson, έτσι ώστε να μπορείτε να προβάλλετε μέχρι και τέσσερις οθόνες υπολογιστών ταυτόχρονα. Μπορούν επίσης να προστεθούν περισσότερες οθόνες και να τεθούν σε κατάσταση αναμονής.

Αυτό το PowerLite 1955 διαθέτει αυτόματη διόρθωση καθέτου κλίσης, καθώς και μια τεχνολογία "Quick Corner" που σας επιτρέπει να ρυθμίζετε ανεξάρτητα τις γωνίες μιας εικόνας.

Έχει επίσης ενσωματωμένο Closed Captioning και η Epson έχει συμπεριλάβει αρκετές τεχνολογίες επεξεργασίας βίντεο που βελτιώνουν την απόδοση του βίντεο, όπως το Faroudja DCDi Cinema.

Τιμή

Το PowerLite 1955 έχει $ 1,699 MSRP, το οποίο είναι το ίδιο με το 1945W. Παρόλο που έχει υψηλότερο αριθμό αυλών, θα εξακολουθείτε να θέλετε να κολλήσετε με το 1945W αν χρειάζεστε αυτή τη δυνατότητα προβολής ευρείας οθόνης.