Πώς να ελέγξετε τα αρχεία MP3 για σφάλματα

Εάν έχετε κάψει μια σειρά από αρχεία MP3 σε CD και διαπιστώσετε ότι ένα ή όλα τα CD δεν παίζουν, τότε θα μπορούσε να είναι ένα κακό αρχείο MP3 αντί για το CD. Είναι καλή πρακτική η σάρωση αρχείων μουσικής MP3 για να ελέγξετε ότι η συλλογή σας είναι καλή πριν από την εγγραφή, το συγχρονισμό ή την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Αντί να ακούτε κάθε κομμάτι (το οποίο μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες αν έχετε μεγάλη συλλογή), η χρήση ενός προγράμματος ελέγχου σφαλμάτων MP3 είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Δυσκολία: Εύκολη

Χρόνος που απαιτείται: Ρύθμιση - 2 λεπτά / Χρόνος σάρωσης - εξαρτάται από τον αριθμό αρχείων / ταχύτητας συστήματος.

Εδώ είναι πώς:

  1. Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το δωρεάν λογισμικό Checkmate MP3 Checker το οποίο είναι διαθέσιμο για Windows, Linux και MacOS (Fink).
  2. * Σημείωση: αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί την έκδοση GUI των Windows. *
    1. Εκτελέστε Checker MP3 Checker και χρησιμοποιήστε την οθόνη του προγράμματος περιήγησης αρχείων για να πλοηγηθείτε στο φάκελο όπου βρίσκονται τα αρχεία MP3.
  3. Για να ελέγξετε ένα μόνο αρχείο MP3 : επισημάνετε το με αριστερό κλικ πάνω του. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο στο πάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Σάρωση . Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα μόνο αρχείο και να επιλέξετε Scan από το αναδυόμενο μενού.
    1. Για να ελέγξετε πολλά αρχεία: Επισημάνετε την επιλογή σας κάνοντας αριστερό κλικ σε ένα μόνο αρχείο και στη συνέχεια κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Shift] προς τα κάτω πατώντας τα πλήκτρα του κέρσορα πάνω ή κάτω αρκετές φορές μέχρι να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε. Εναλλακτικά, για να επιλέξετε όλα τα αρχεία MP3, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [CTRL] και πατήστε το πλήκτρο [A] . Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο στο πάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε την επιλογή Σάρωση .
  4. Μόλις το Checkmate MP3 Checker έχει σαρώσει τα αρχεία MP3, είτε κοιτάξτε κάτω τη στήλη αποτελεσμάτων για να ελέγξετε ότι όλα τα αρχεία σας είναι ΟΚ, είτε δείτε τη στήλη του αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα αρχεία σας έχουν πράσινα σημάδια ελέγχου δίπλα τους. Τα αρχεία MP3 με σφάλματα θα έχουν ένα κόκκινο σταυρό που υποδεικνύει ένα πρόβλημα.

Ο, τι χρειάζεσαι: