Πώς να κάνετε μια οικογενειακή βιβλιοθήκη και να μοιραστείτε όλο το ψηφιακό σας περιεχόμενο

Όταν μπορούσαμε να αγοράσουμε μόνο χαρτιά, CD και DVD, ήταν εύκολο να μοιραστούμε τις συλλογές μας με την υπόλοιπη οικογένεια. Τώρα που κινούμαστε προς την ψηφιακή συλλογή, η ιδιοκτησία γίνεται λίγο πιο δύσκολη. Ευτυχώς, μπορείτε να δημιουργήσετε κοινή χρήση οικογένειας για τις περισσότερες από τις μεγάλες υπηρεσίες αυτές τις μέρες. Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς βιβλιοθήκες κοινής χρήσης και πώς τις δημιουργείτε.

01 από 05

Κοινόχρηστες οικογενειακές βιβλιοθήκες στην Apple

Αποτύπωση οθόνης

Η Apple σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την Οικογενειακή Κοινή χρήση μέσω του iCloud . Εάν βρίσκεστε σε Mac, iPhone ή iPad, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν οικογενειακό λογαριασμό στο iTunes και να μοιραστείτε περιεχόμενο με τα μέλη της οικογένειάς σας.

Προαπαιτούμενα:

Θα χρειαστεί να ορίσετε έναν ενήλικα με επαληθευμένη πιστωτική κάρτα και αναγνωριστικό της Apple για τη διαχείριση του οικογενειακού λογαριασμού.

Μπορείτε να ανήκετε μόνο σε μία "οικογενειακή ομάδα" κάθε φορά.

Από μια επιφάνεια εργασίας Mac:

  1. Μεταβείτε στις Προτιμήσεις συστήματος.
  2. Επιλέξτε iCloud.
  3. Συνδεθείτε με το αναγνωριστικό της Apple σας .
  4. Επιλέξτε Ρύθμιση οικογένειας.

Στη συνέχεια, θα μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να στείλετε προσκλήσεις σε άλλα μέλη της οικογένειας. Κάθε άτομο χρειάζεται το δικό του αναγνωριστικό της Apple. Αφού δημιουργήσετε μια οικογενειακή ομάδα, έχετε τη δυνατότητα να την χρησιμοποιήσετε για να μοιραστείτε το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου σας σε άλλες εφαρμογές της Apple. Μπορείτε να μοιραστείτε το πιο αγορασμένο ή δημιουργημένο από την οικογένεια περιεχόμενο από την Apple με αυτόν τον τρόπο, έτσι ώστε τα βιβλία από iBooks, ταινίες, μουσική και τηλεοπτικές εκπομπές από το iTunes κ.ο.κ. Η Apple σας επιτρέπει ακόμη και να μοιράζεστε την τοποθεσία σας μέσω οικογενειακών ομάδων. Η κοινή χρήση λειτουργεί ελαφρώς διαφορετικά από το iPhoto, όπου μπορείτε να μοιράζεστε μεμονωμένα άλμπουμ με μεγαλύτερες ομάδες φίλων και οικογενειών, αλλά δεν μπορείτε να μοιραστείτε πλήρη πρόσβαση σε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας.

Φεύγοντας από την οικογένεια

Ο ενήλικας που κατέχει το λογαριασμό διατηρεί το περιεχόμενο όταν τα μέλη της οικογένειας εγκαταλείπουν, είτε με διαζύγιο και διαχωρισμό είτε με την ανάπτυξη και τη δημιουργία οικογενειακών λογαριασμών δικών τους.

02 του 05

Οικογενειακά προφίλ στον λογαριασμό Netflix

Αποτύπωση οθόνης

Το Netflix διαχειρίζεται την κοινή χρήση επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε προφίλ προβολής. Αυτή είναι μια λαμπρή κίνηση για διάφορους λόγους. Πρώτον, μπορείτε να περιορίσετε τα παιδιά σας σε περιεχόμενο που γίνεται για παιδιά και, δεύτερον, επειδή η μηχανή προτάσεων Netflix μπορεί να προσαρμόσει καλύτερα τις προτάσεις σας σε εσάς μόνο . Διαφορετικά, τα συνιστώμενα βίντεο μπορεί να φαίνονται τυχαία.

Εάν δεν έχετε ρυθμίσει τα προφίλ Netflix, έτσι θα το κάνετε:

  1. Όταν συνδέεστε στο Netflix, θα πρέπει να δείτε το όνομά σας και ένα εικονίδιο για το avatar σας στην επάνω δεξιά πλευρά.
  2. Εάν κάνετε κλικ στο avatar σας, μπορείτε να επιλέξετε Manage Profiles.
  3. Από εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε νέα προφίλ.
  4. Δημιουργήστε ένα για κάθε μέλος της οικογένειας και δώστε τις ξεχωριστές εικόνες των avatar.

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο ηλικίας για τα μέσα εκτύπωσης σε κάθε προφίλ. Τα επίπεδα περιλαμβάνουν όλα τα επίπεδα ωριμότητας, τους εφήβους και τα κάτω, τα μεγαλύτερα παιδιά και τα κάτω, και τα μικρά παιδιά μόνο. Εάν επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή "Παιδί"; θα προβάλλονται μόνο ταινίες και τηλεοπτική εκπομπή για θεατές 12 και νεώτερα (μεγαλύτερα παιδιά και κάτω).

Μόλις δημιουργήσετε προφίλ, θα δείτε μια επιλογή προφίλ κάθε φορά που συνδέεστε στο Netflix.

Συμβουλή: μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα προφίλ δεσμευμένο για τους επισκέπτες, ώστε οι επιλογές ταινιών τους να μην παρεμποδίζουν τα συνιστώμενα βίντεο.

Φεύγοντας από την οικογένεια

Το περιεχόμενο Netflix ενοικιάζεται, δεν ανήκει, επομένως δεν υπάρχει θέμα ψηφιακής μεταβίβασης ιδιοκτησίας. Ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί απλά να αλλάξει τον κωδικό Netflix και να διαγράψει ένα προφίλ. Το ιστορικό και τα προτεινόμενα βίντεο θα εξαφανιστούν με το λογαριασμό.

03 του 05

Οικογενειακές Βιβλιοθήκες με το Amazon.com

Βιβλιοθήκη της οικογένειας Amazon.

Η οικογενειακή βιβλιοθήκη του Amazon επιτρέπει σε δυο ενήλικες και μέχρι τέσσερα παιδιά να μοιράζονται οποιοδήποτε ψηφιακό περιεχόμενο που αγοράστηκε από το Amazon, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, εφαρμογών, βίντεο, μουσικής και ηχητικών βιβλίων. Επιπλέον, οι δύο ενήλικες μπορούν να μοιραστούν τα ίδια οφέλη για το Amazon Prime. Όλοι οι χρήστες συνδέονται μέσω ξεχωριστών λογαριασμών στις συσκευές τους και τα παιδιά θα δουν μόνο το περιεχόμενο που έχουν εξουσιοδότηση για προβολή. Οι γονείς που ανησυχούν για την ώρα της οθόνης μπορούν επίσης να καθορίσουν όταν τα παιδιά βλέπουν περιεχόμενο σε ορισμένες συσκευές Kindle, μέσω των ρυθμίσεων του "ελεύθερου χρόνου" του Amazon.

Για να ρυθμίσετε μια βιβλιοθήκη οικογένειας του Amazon:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Amazon.
  2. Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης του Amazon και επιλέξτε Διαχείριση του περιεχομένου και των συσκευών σας.
  3. Επιλέξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις.
  4. Στην περιοχή Βιβλιοθήκη οικογενειών και οικογενειών, επιλέξτε είτε πρόσκληση ενός ενηλίκου είτε προσθήκη ενός παιδιού, ανάλογα με την περίπτωση. Οι ενήλικες πρέπει να είναι παρόντες για να προστεθούν - ο κωδικός τους είναι απαραίτητος.

Κάθε παιδί θα πάρει ένα avatar, ώστε να μπορείτε εύκολα να πείτε ποιο περιεχόμενο υπάρχει στην Οικογενειακή Βιβλιοθήκη.

Μόλις έχετε δημιουργήσει μια βιβλιοθήκη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα "Περιεχόμενο" για να τοποθετήσετε στοιχεία στη Οικογενειακή Βιβλιοθήκη κάθε παιδιού. (Οι ενήλικες βλέπουν το κοινόχρηστο περιεχόμενο από προεπιλογή.) Μπορείτε να προσθέσετε στοιχεία ξεχωριστά, αλλά αυτό είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου στην αριστερή πλευρά για να επιλέξετε πολλά στοιχεία και να τα προσθέσετε μαζικά σε μια βιβλιοθήκη παιδιού.

Η καρτέλα "Οι συσκευές σας" σας επιτρέπει να διαχειριστείτε το τμήμα Kindle από οποιαδήποτε τηλέφωνα, tablet, πυροβόλα ή άλλες συσκευές που εκτελούν την εφαρμογή Kindle.

Φεύγοντας από την οικογένεια

Οι δύο ενήλικοι μπορούν να φύγουν ανά πάσα στιγμή. Καθένας κατέχει το περιεχόμενο που αγόρασε μέσω του δικού του προφίλ.

04 του 05

Οικογενειακές Βιβλιοθήκες του Google Play

Οικογενειακή βιβλιοθήκη του Google Play. Αποτύπωση οθόνης

Το Google Play σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια Οικογενειακή Βιβλιοθήκη για να μοιράζεστε βιβλία, ταινίες και μουσική που αγοράζετε μέσω του Google Play Store με έως και έξι μέλη μιας οικογενειακής ομάδας. Κάθε χρήστης θα χρειαστεί να έχει δικό του λογαριασμό Gmail, επομένως αυτή είναι μια επιλογή που λειτουργεί μόνο για χρήστες ηλικίας 13 ετών και άνω.

  1. Συνδεθείτε στο Google Play από την επιφάνεια εργασίας σας
  2. Μεταβείτε στον Λογαριασμό
  3. Επιλέξτε Οικογενειακή ομάδα
  4. Πρόσκληση μελών

Επειδή οι οικογενειακές ομάδες στο Google είναι τουλάχιστον έφηβοι, μπορείτε να επιλέξετε είτε να προσθέσετε όλες τις αγορές στη βιβλιοθήκη από προεπιλογή είτε να τις προσθέσετε μεμονωμένα.

Μπορείτε να ελέγξετε την πρόσβαση στο περιεχόμενο σε μεμονωμένες συσκευές Android δημιουργώντας προφίλ παιδιών και προσθέτοντας γονικό έλεγχο στο περιεχόμενο και όχι με κεντρική διαχείριση μέσω της Οικογενειακής Βιβλιοθήκης του Google Play.

Αφήνοντας τη Οικογενειακή Βιβλιοθήκη

Το άτομο που συνέστησε την Οικογενειακή Βιβλιοθήκη διατηρεί όλο το περιεχόμενο και διαχειρίζεται την ιδιότητα του μέλους. Αυτός ή αυτή μπορεί να αφαιρέσει μέλη ανά πάσα στιγμή. Τα απομακρυσμένα μέλη χάνουν στη συνέχεια πρόσβαση σε οποιοδήποτε κοινόχρηστο περιεχόμενο.

05 του 05

Οικογενειακοί λογαριασμοί στο Steam

Αποτύπωση οθόνης

Μπορείτε να μοιραστείτε περιεχόμενο ατμού με έως και 5 χρήστες (έως και 10 υπολογιστές) στο Steam. Δεν επιτρέπεται η κοινή χρήση όλων των περιεχομένων. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια περιορισμένη προβολή για την Οικογένεια, ώστε να εκθέτετε μόνο τα παιχνίδια που θέλετε να μοιραστείτε με τα παιδιά.

Για να ρυθμίσετε τους οικογενειακούς λογαριασμούς Steam:

  1. Συνδεθείτε στον πελάτη του Steam
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στη διάθεσή σας το Steam Guard .
  3. Μεταβείτε στα στοιχεία λογαριασμού.
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Οικογενειακές ρυθμίσεις.

Θα ακολουθήσετε τη διαδικασία ορισμού ενός αριθμού PIN και προφίλ. Μόλις δημιουργήσετε την οικογένειά σας, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε κάθε πελάτη Steam ξεχωριστά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την προβολή Family View χρησιμοποιώντας τον αριθμό PIN.

Αφήνοντας έναν οικογενειακό λογαριασμό

Ως επί το πλείστον, οι Steam Family Libraries θα πρέπει να δημιουργηθούν από έναν ενήλικα και οι παίκτες θα πρέπει να είναι παιδιά. Το περιεχόμενο ανήκει στον διαχειριστή του λογαριασμού και εξαφανίζεται όταν τα μέλη εγκαταλείπουν.