Γιατί πρέπει να συμπιέζετε τα αρχεία πριν τα αποστείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μην σπαταλάτε το χρόνο των παραληπτών σας προσκολλώντας τεράστια αρχεία

Κανείς δεν αρέσει να περιμένει για μια μακρά λήψη? Τα μεγάλα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κοστίζουν τον χρόνο, τον χώρο και τα χρήματα του παραλήπτη. Να είστε προσεκτικοί και να συμπιέζετε τυχόν συνημμένα που στέλνετε με το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Πολλοί χρόνοι λήψης που δημιουργούνται από συνημμένα αρχεία είναι περιττοί. Ορισμένες μορφές αρχείων δεν είναι συνειδητές. Τα έγγραφα που δημιουργήθηκαν από επεξεργαστές κειμένου, όπως το Microsoft Word, είναι διαβόητοι για τη σπατάλη χώρου στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή σας. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να συμπιέσετε, να τα γεμίσετε ή να τα φέρετε.

Συμπίεση αρχείων πριν από την αποστολή τους ως συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μπορείτε να αποτρέψετε τη σπατάλη μεγάλων αρχείων από πόρους δικτύου, συμπιέζοντάς τα με ένα από τα βοηθητικά προγράμματα στην αγορά για αυτήν τη συγκεκριμένη ενέργεια, όπως:

Πολλά έγγραφα επεξεργασίας κειμένου μπορούν να συμπιεστούν στο 10% του αρχικού τους μεγέθους. Ο παραλήπτης μπορεί να χρειαστεί τον διαστολέα, εκτός εάν ο υπολογιστής ή η συσκευή του υποστηρίζει ήδη τον διαστολέα συμπίεσης.

Συμπίεση αρχείων με λογισμικό λειτουργικού συστήματος

Τα τρέχοντα λειτουργικά συστήματα Windows και Mac περιλαμβάνουν λογισμικό συμπίεσης για τη συμπίεση μεγάλων αρχείων. Στο macOS, κάντε κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο και επιλέξτε Συμπίεση από τις επιλογές του μενού για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου. Στα Windows 10:

  1. Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων
  2. Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο που θέλετε να συμπληρώσετε.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποστολή σε > Συμπιεσμένο φάκελο (συμπιεσμένο) .

Ο παραλήπτης επεκτείνει το συμπιεσμένο αρχείο κάνοντας διπλό κλικ σε αυτό.

Μην στέλνετε τεράστια αρχεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν το αρχείο που θέλετε να επισυνάψετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπερβαίνει τα 10MB ή ακόμα και μετά τη συμπίεση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία αποστολής αρχείων ή μια υπηρεσία αποθήκευσης cloud αντί να την επισυνάψετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι περισσότεροι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θέτουν όρια στο μέγεθος των αρχείων που δέχονται.