Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Monochrome Dell E515dw

Κομψές εκτυπώσεις από ένα φθηνό All-in-One

Έχω εξετάσει πρόσφατα αρκετούς μονόχρωμους εκτυπωτές και μερικοί από αυτούς ήταν πολυλειτουργικοί (εκτυπωτές, αντιγραφή, σάρωση και φαξ) εκτυπωτές ή MFP. Ένας που ξεχώριζε ήταν ο πολυλειτουργικός εκτυπωτής MB492 της OKI Data . Εκτυπώνει ωραία ασπρόμαυρες σελίδες γρήγορα και με πολύ ανταγωνιστικό κόστος ανά σελίδα - σε λιγότερο από 1 cent ανά σελίδα σε μερικά σενάρια.

Αυτό, φυσικά, ήταν μια μηχανή μεγάλου όγκου. ακόμη και έτσι, με το $ 599 MSRP, ήταν μια πολύ καλή αξία. Αυτή η αναθεώρηση, ωστόσο, είναι ενός μονόχρωμου MFP χαμηλού όγκου , του πολυλειτουργικού εκτυπωτή E515dw 219,99 δολαρίων της Dell. Εάν η δική σας είναι χαμηλής έντασης ήχου μονόχρωμης εκτύπωσης με την περιστασιακή ανάγκη για αντιγραφή, σάρωση και αποστολή φαξ, θα πρέπει σίγουρα να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτόν τον εκτυπωτή.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Ειλικρινά, όλα τα μηχανήματα της Dell με λέιζερ φαίνονται λίγο παλιομοδίτικα, αλλά λίγοι από εμάς αγοράζουν εκτυπωτές για την εμφάνισή τους. Αλλά σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, με τις φινετσάτες οθόνες αφής χρωμάτων και το βελτιωμένο πλαίσιο (όπως και το OKI που αναφέρθηκε παραπάνω), αυτή η Dell φαίνεται καθαρά. Εδώ, παίρνετε ένα κατάστρωμα γεμάτο αναλογικά κουμπιά και ένα 2-line LED. Ένα πράγμα είναι σίγουρο με αυτή τη διάταξη, σίγουρα δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις.

Σε 16,1 ίντσες απέναντι και 15,7 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, αυτή η Dell έχει ένα σχεδόν τετράγωνο αποτύπωμα και σε ύψος 12,5 ίντσες, δεν είναι τόσο ψηλό. Μπορείτε να συνδεθείτε μέσω Wi-Fi, Ethernet, USB ή Wi-Fi Direct . (Το τελευταίο, το Wi-Fi Direct είναι, φυσικά, ένα πρωτόκολλο για εκτύπωση από την κινητή συσκευή σας χωρίς αυτό ή τον εκτυπωτή που είναι συνδεδεμένο σε ένα δίκτυο.) Στη συνέχεια, υποστηρίζει επίσης τις τυπικές λειτουργίες για κινητά , όπως το Google Cloud Print Apple AirPrint.

Έπειτα υπάρχει ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων 35 φύλλων (ADF) , αν και αυτό δεν είναι αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης για αυτόματη σάρωση δύο όψεων. Η ίδια η μηχανή εκτύπωσης είναι αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, από την άλλη πλευρά, ώστε να μπορεί να εκτυπώνει διπλής όψης σελίδες χωρίς τη βοήθειά σας.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρω ότι το E515dw μιμείται επίσης δύο δημοφιλείς γλώσσες εκτυπωτή ή πιο συγκεκριμένα γλώσσες περιγραφής σελίδων ή PDL: το PCL της HP και το PostScript της Adobe. Εάν η αίτησή σας (συνήθως εκτύπωση σε επιτραπέζιο υπολογιστή) απαιτεί είτε, είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε και γιατί

Απόδοση, χειρισμός χαρτιού και ποιότητα εξόδου

Η Dell υπολογίζει αυτόν τον εκτυπωτή σε "έως και" 27 σελίδες ανά λεπτό (ppm). Όταν έγραφα ασπρόμαυρα, όλα τα κείμενα με γραμματοσειρές που υπάρχουν ήδη στον εκτυπωτή, χτύπησα όλο τον αριθμό κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου. Εκτυπώνει αρκετά αρκετά γρήγορα για έναν εκτυπωτή περιστασιακής χρήσης.

Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, το E515dw διαθέτει ένα δίσκο 250 φύλλων και δίσκο αντικατάστασης ενός φύλλου για εκτύπωση φακέλων ενός φύλλου ή διαφορετικού μεγέθους ή ποιότητας χαρτιού. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, όλα δούλεψαν καλά, και η ποιότητα εκτύπωσης ήταν αυτό που θα περίμενε κανείς για ένα κείμενο ποιότητας μονόχρωμου εκτυπωτή κοντά στο τύλιγμα και για γραφικά ασπρόμαυρου και γκρι χρώματος.

Κόστος ανά σελίδα

Ο κύριος λόγος για τον οποίο καλώ αυτόν τον εκτυπωτή περιστασιακής χρήσης είναι ότι το κόστος ανά σελίδα (CPP) ήταν λίγο υψηλότερο από ό, τι θα έπρεπε για έναν εκτυπωτή μεγάλου όγκου. Όταν αγοράζετε τις κασέτες γραφίτη αντικατάστασης με την υψηλότερη απόδοση (2.600 εκτυπώσεις) για αυτόν τον εκτυπωτή, οι σελίδες θα σας τρέχουν περίπου 2,7 σεντ το καθένα, κάτι που δεν είναι κακό για έναν εκτυπωτή χαμηλού όγκου, αλλά είναι πολύ υψηλό για έναν εκτυπωτή μεγάλου όγκου, περίοδος. Ελέγξτε αυτό το άρθρο του άρθρου " Όταν ένας εκτυπωτής $ 150 μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες " για μια λεπτομερή περιγραφή αυτής της έννοιας.

Συνολική αξιολόγηση

Συνολικά, αυτό δεν είναι ένας κακός εκτυπωτής. Είναι εξαιρετικό για εκτύπωση αποδείξεων, εισαγωγικά, το όνομα σας - όσο το φορτίο εκτύπωσης δεν είναι πολύ βαρύ. Εάν ναι, η Dell κάνει εκτυπωτές μεγάλου όγκου με χαμηλές CPP, όπως και άλλοι κατασκευαστές εκτυπωτών.