Πώς να κάνετε προεπισκόπηση των συνημμένων του Gmail χωρίς να αφήσετε το μήνυμα

Δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κάθε συνημμένο

Μπορείτε φυσικά να κάνετε λήψη των συνημμένων που αποστέλλονται στο λογαριασμό σας Gmail, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε .

Τα περισσότερα συνημμένα αρχεία μπορούν να προβληθούν στον ιστότοπο, ώστε να μπορείτε να δείτε την εικόνα προς τα πάνω, να ακούσετε το αρχείο ήχου, να διαβάσετε το PDF (ακόμα και αν είναι πολλαπλών σελίδων), να παρακολουθήσετε το βίντεο κλιπ κ.λπ. οτιδήποτε στον υπολογιστή σας.

Αυτό είναι εξαιρετικά βολικό δεδομένου ότι ορισμένα συνημμένα αρχεία δεν χρειάζεται πραγματικά να αποθηκευτούν. Για παράδειγμα, αν κάποιος σας στείλει ένα έγγραφο του Word που θέλουν να διαβάσετε, μπορείτε απλά να κάνετε προεπισκόπηση του συνημμένου στο πρόγραμμα περιήγησης και, στη συνέχεια, να απαντήσετε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να χρειαστεί να κάνετε λήψη του αρχείου στον υπολογιστή σας.

Τα συνημμένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι επίσης εύκολα ενσωματωμένα στο Google Drive . Εάν δεν θέλετε το συνημμένο να καταλαμβάνει χώρο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να το αποθηκεύσετε απευθείας στο λογαριασμό σας Google, ώστε να είναι αποθηκευμένο στο διαδίκτυο. Αυτό έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να σας αφήσει να διαγράψετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά να επανεξετάσετε το συνημμένο όποτε και όπου θέλετε.

Σημείωση: Ορισμένοι τύποι αρχείων δεν μπορούν να προβληθούν στο Gmail. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αρχεία ISO, αρχεία RAR κ.λπ.

Πώς να κάνετε προεπισκόπηση των συνημμένων στο Gmail στο διαδίκτυο

  1. Τοποθετήστε το δρομέα του ποντικιού πάνω από τη μικρογραφία του συνημμένου. Στο Gmail, τα συνημμένα βρίσκονται στο κάτω μέρος του μηνύματος λίγο πριν από τις επιλογές "Απάντηση" και "Προώθηση".
  2. Κάντε κλικ οπουδήποτε στο συνημμένο χωρίς να κάνετε κλικ σε ένα από τα δύο κουμπιά . Κάνοντας κλικ σε οτιδήποτε, εκτός από τα κουμπιά, θα μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του συνημμένου.
  3. Μπορείτε τώρα να κοιτάξετε, να διαβάσετε, να παρακολουθήσετε ή να ακούσετε το συνημμένο χωρίς να το κατεβάσετε. Το κουμπί κλεισίματος είναι το πίσω βέλος στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης προεπισκόπησης.

Υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές κατά την προβολή του συνημμένου, ανάλογα με τη μορφή που βρίσκεται. Μπορείτε να κάνετε μεγέθυνση, να μετακινηθείτε στις σελίδες, να το αποθηκεύσετε στο λογαριασμό σας στο Google Drive, να το εκτυπώσετε, να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, να το ανοίξετε σε νέο παράθυρο και δείτε τα στοιχεία του, όπως την επέκταση αρχείου και το μέγεθος.

Αν έχετε συνδεδεμένες διαφορετικές εφαρμογές στο λογαριασμό σας στο Google, μπορείτε να κάνετε και άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, υπάρχει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να διαχωρίζετε αρχεία PDF. Θα μπορούσατε να δείτε το συνημμένο PDF στο Gmail και, στη συνέχεια, επιλέξτε εκείνη την εφαρμογή για να εξαγάγετε σελίδες έξω από αυτό.

Πώς να κατεβάσετε τα συνημμένα του Gmail

Εάν δεν θέλετε να ανοίξετε το συνημμένο, αλλά να το κατεβάσετε αμέσως:

  1. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το συνημμένο.
  2. Κάντε κλικ στο βέλος λήψης για να επιλέξετε πού να αποθηκεύσετε το συνημμένο.

Θυμηθείτε επίσης τι έχει γραφτεί παραπάνω στην προηγούμενη ενότητα. μπορείτε να κάνετε λήψη των συνημμένων κατά την προεπισκόπηση αυτής. Ωστόσο, τα βήματα εδώ είναι για τη λήψη του συνημμένου αμέσως χωρίς να χρειάζεται να κάνετε προεπισκόπηση του.

Αποθηκεύστε το συνημμένο στο λογαριασμό σας στο Google Drive

Η τελευταία επιλογή που έχετε όταν χειρίζεστε συνημμένα Gmail είναι να αποθηκεύσετε το αρχείο απευθείας στο λογαριασμό σας στο Google Drive.

  1. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από το συνημμένο για να δείτε το κουμπί λήψης και ένα άλλο κουμπί που ονομάζεται Αποθήκευση στη μονάδα δίσκου .
  2. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί για να αντιγράψετε αμέσως το συνημμένο στο Google Drive για προβολή αργότερα, αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινή χρήση κ.λπ.

Πώς να αποθηκεύσετε τις εικόνες In-Line στο Gmail

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει μια εικόνα αποθηκευμένη στο μήνυμα, αλλά όχι ως συνημμένο. Αυτές είναι εικόνες σε σειρά που εμφανίζονται δίπλα στο κείμενο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη αυτού του είδους των συνημμένων εικόνων, με δύο διαφορετικούς τρόπους: