Πώς να ενεργοποιήσετε το παράθυρο προεπισκόπησης μηνυμάτων στο Gmail

Ανοίξτε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διαχωρισμένη οθόνη με παράθυρο ανάγνωσης.

Το Gmail διαθέτει μια ενσωματωμένη επιλογή που ονομάζεται παράθυρο προεπισκόπησης που μπορεί να σας διευκολύνει να διαβάζετε μηνύματα. Αυτή η λειτουργία χωρίζει την οθόνη σε δύο κομμάτια, ώστε να μπορείτε να διαβάζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο ένα μισό και να αναζητάτε μηνύματα από την άλλη.

Αυτή η λειτουργία του πλαισίου ανάγνωσης είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση. Μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε το παράθυρο προεπισκόπησης στη δεξιά πλευρά των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να μπορείτε να προβάλετε το φάκελο μηνυμάτων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δίπλα δίπλα ή μπορείτε να επιλέξετε την άλλη επιλογή που τοποθετεί το παράθυρο ακριβώς κάτω από το μήνυμα.

Η εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών πλαισίων ανάγνωσης είναι ένα αεράκι, αλλά προτού ξεκινήσετε, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε το παράθυρο προεπισκόπησης στο Gmail (είναι απενεργοποιημένο από προεπιλογή).

Πώς να Ενεργοποιήσετε το παράθυρο προεπισκόπησης στα Εργαστήρια Gmail

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την επιλογή Παράθυρο προεπισκόπησης στο Gmail μέσω της ενότητας Labs των ρυθμίσεων.

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κουμπί με το γρανάζι στην επάνω δεξιά πλευρά του Gmail.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού που εμφανίζεται.
  3. Μεταβείτε στην ενότητα Labs .
  4. Εισαγάγετε προεπισκόπηση στο πεδίο κειμένου δίπλα στην επιλογή Αναζήτηση εργαστηρίου .
  5. Επιλέξτε τη φούσκα δίπλα στο στοιχείο Ενεργοποίηση στα δεξιά του εργαστηρίου Πίνακα προεπισκόπησης.
  6. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Αποθήκευση αλλαγών στο κάτω μέρος για να ενεργοποιήσετε το παράθυρο προεπισκόπησης. Θα επιστρέψετε αμέσως στο φάκελο Εισερχόμενα .

Θα γνωρίζετε ότι το εργαστήριο ενεργοποιήθηκε εάν εμφανιστεί ένα νέο κουμπί στην κορυφή του Gmail, δίπλα στο κουμπί ρυθμίσεων ρυθμίσεων από το Βήμα 1.

Πώς να προσθέσετε ένα παράθυρο προεπισκόπησης στο Gmail

Τώρα που το εργαστήριο του πλαισίου ανάγνωσης είναι ενεργοποιημένο και προσβάσιμο, ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε.

  1. Κάντε κλικ ή πατήστε το κάτω βέλος δίπλα στο νέο κουμπί λειτουργίας διαίρεσης πλαισίου αλλαγής ταχυτήτων ( αυτόματη ενεργοποίηση στο βήμα 6 παραπάνω).
  2. Επιλέξτε μία από αυτές τις δύο επιλογές για να ενεργοποιήσετε άμεσα το παράθυρο ανάγνωσης:
    1. Κατακόρυφη διάσπαση: Τοποθετεί το παράθυρο προεπισκόπησης στα δεξιά του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
    2. Οριζόντια διαίρεση: Τοποθετεί το παράθυρο προεπισκόπησης κάτω από το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στο κάτω μισό της οθόνης.

Ανοίξτε οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από οποιοδήποτε φάκελο. Το παράθυρο προεπισκόπησης λειτουργεί με όλους τους τύπους μηνυμάτων.

Συμβουλές σχετικά με τη χρήση του παραθύρου προεπισκόπησης στο Gmail

Η επιλογή κατακόρυφου διαχωρισμού προτιμάται για τις οθόνες ευρείας οθόνης, καθώς διαχωρίζει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το παράθυρο προεπισκόπησης έτσι ώστε να είναι δίπλα-δίπλα, δίνοντας μεγάλο περιθώριο για να διαβάσετε το μήνυμα, αλλά ακόμα να περιηγηθείτε στα μηνύματά σας. Εάν έχετε μια παραδοσιακή οθόνη που είναι πιο τετράγωνη, ίσως προτιμάτε να χρησιμοποιείτε το Οριζόντιο διαχωρισμό έτσι ώστε το παράθυρο προεπισκόπησης να μην είναι περικομμένο.

Αφού ενεργοποιήσετε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης, εάν τοποθετήσετε τον κέρσορα του ποντικιού απευθείας στη γραμμή που χωρίζει το παράθυρο προεπισκόπησης και τη λίστα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να μετακινήσετε τη γραμμή αυτή αριστερά και δεξιά ή προς τα πάνω και προς τα κάτω στη λειτουργία προεπισκόπησης που βρίσκεστε). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα της οθόνης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για την ανάγνωση του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το ποσό που θα πρέπει να διατεθεί για την προβολή του φακέλου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή χωρίς διαχωρισμό που μπορείτε να επιλέξετε μαζί με την κάθετη ή οριζόντια διάσπαση. Αυτό που κάνει αυτό είναι να απενεργοποιήσετε προσωρινά το παράθυρο προεπισκόπησης, ώστε να χρησιμοποιείτε κανονικά το Gmail. Αν επιλέξετε αυτή την επιλογή, δεν θα απεγκατασταθεί το εργαστήριο αλλά απλώς απενεργοποιήστε τη λειτουργία διαίρεσης που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να πατήσετε το κουμπί λειτουργίας Toggle split panel (όχι το βέλος δίπλα του) για να μεταβείτε αμέσως μεταξύ της λειτουργίας προεπισκόπησης που βρίσκεστε και της επιλογής No Split . Για παράδειγμα, εάν διαβάζετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενεργοποιημένο το Οριζόντιο διαχωρισμό και πατάτε αυτό το κουμπί, το παράθυρο προεπισκόπησης θα εξαφανιστεί. μπορείτε να το πατήσετε ξανά για να επιστρέψετε αμέσως στην οριζόντια λειτουργία. Το ίδιο ισχύει και αν χρησιμοποιείτε την κατακόρυφη λειτουργία.

Κατά μήκος αυτών των ίδιων γραμμών υπάρχει η επιλογή εναλλαγής μεταξύ του κάθετου και οριζόντιου παραθύρου ενώ διαβάζετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Δεν χρειάζεται να απενεργοποιήσετε, να επανεγκαταστήσετε ή να ανανεώσετε το εργαστήριο του πίνακα προεπισκόπησης για να το κάνετε αυτό. Απλώς χρησιμοποιήστε το βέλος δίπλα στο κουμπί λειτουργίας διαίρεσης πλαισίου εναλλαγής για να επιλέξετε τον άλλο προσανατολισμό.

Σημείωση: Κάτι που πρέπει να συνειδητοποιήσετε σχετικά με την αλλαγή της θέσης του παραθύρου ανάγνωσης ενώ ένα e-mail είναι ανοιχτό είναι ότι θα "επαναφέρει" το παράθυρο ανάγνωσης. Με άλλα λόγια, το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα επισημαίνεται ως αναγνωσμένο και το παράθυρο προεπισκόπησης θα λέει Δεν έχουν επιλεγεί συνομιλίες . Θα πρέπει να ανοίξετε ξανά το μήνυμα, εάν θέλετε να διαβάσετε το ίδιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον νέο προσανατολισμό.