Αναθεώρηση Gmail - Δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μάθετε τα ins και outs της GMail

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Η κατώτατη γραμμή

Το Gmail είναι η προσέγγιση της Google για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τη συνομιλία. Η πρακτικά απεριόριστη δωρεάν ηλεκτρονική αποθήκευση σάς επιτρέπει να συλλέγετε όλα τα μηνύματά σας και η απλή αλλά πολύ έξυπνη διεπαφή του Gmail σάς επιτρέπει να βρίσκετε επακριβώς τα μηνύματα και να τα βλέπετε στο πλαίσιο χωρίς προσπάθεια. Το POP και η ισχυρή πρόσβαση μέσω IMAP σάς επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση στο email σας με οποιοδήποτε πρόγραμμα ή συσκευή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Gmail τοποθετεί τη συμφραζόμενη διαφήμιση δίπλα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαβάζετε.

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Περιγραφή

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους

Εξετάσεις εμπειρογνωμόνων - Gmail

Τι περιμένετε από την Google; Αναζήτηση, απλότητα και ταχύτητα; Αυτό μπορείτε να πάρετε από το Gmail, την προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων , την κοινωνική δικτύωση και την ομαδική συνομιλία μέσω βίντεο.

Η διεπαφή του Gmail είναι απλή και κομψή, αλλά και εξαιρετικά έξυπνη, με χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου και ταχεία λειτουργία.

Φυσικά, το Gmail διαθέτει ένα πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο συνήθως επιστρέφει χρήσιμα αποτελέσματα. Η αναζήτηση του Gmail εξακολουθεί να απέχει πολύ από τις επιφυλάξεις των κοινών αναζητήσεων στο διαδίκτυο, όπως για παράδειγμα η καταγραφή των λέξεων, ο έλεγχος ορθογραφίας, οι προτάσεις και η κατανόηση των συνωνύμων. Εν πάση περιπτώσει, η εύρεση ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ακρίβεια δεν είναι το καλύτερο πράγμα για το Gmail: ακόμα πιο έξυπνο είναι το να τηρεί τα πάντα στο πλαίσιο.

Συζητήσεις, αστέρια και καρτέλες για οργάνωση

Με ένα χαμόγελο, το Gmail αναγνωρίζει τις σχέσεις μεταξύ μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κατασκευή "συνομιλιών". Μπορείτε να δείτε γρήγορα τι συνέβη προηγουμένως ή αν κάποιος έχει ήδη απαντήσει. Το Gmail προσφέρει επίσης "αστέρια" για γρήγορη επισήμανση και ετικέτες ετικέτας ελεύθερης μορφής που μπορούν να κάνουν θαύματα για να οργανώσουν ένα εισερχόμενο. Μιλώντας για τα εν λόγω εισερχόμενα: το Gmail προσφέρει να ξεσπάσει αυτόματα ορισμένους τύπους μηνυμάτων-ενημερωτικών δελτίων, διαφημίσεων, ας πούμε και κοινωνικών ενημερώσεων-για να χωρίσετε τις καρτέλες χωρίς να χρειάζεται η ρύθμιση φίλτρων με το χέρι.

Εάν μια επαφή είναι συνδεδεμένη αυτήν τη στιγμή είτε στο Gmail είτε στο Google Talk , μπορείτε να συνομιλείτε απευθείας από το Gmail, με την αρχειοθέτηση και την ευρετηρίαση της συζήτησης. Η μετατροπή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συμβάντα του Ημερολογίου Google είναι εξίσου εύκολη και για τα άτομα Google+ μπορείτε να λάβετε το τελευταίο κοινόχρηστο περιεχόμενό τους δίπλα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αυτόματες ενημερώσεις (διευθύνσεων, αριθμών τηλεφώνου κ.λπ.) στο βιβλίο διευθύνσεων.

Ηλεκτρονική αποθήκευση και πρόσβαση μέσω POP και IMAP

Όλα αυτά δεν έχουν νόημα αν δεν μπορείτε να διατηρήσετε όλα τα σχετικά δεδομένα, βέβαια. Δυστυχώς, το δωρεάν αποθηκευτικό χώρο του Gmail περιορίζεται στα 15 GB - και πρέπει να το μοιραστείτε με άλλες υπηρεσίες Google που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, όπως Drive ή Φωτογραφίες. Πρόσθετη αποθήκευση είναι διαθέσιμη για την αγορά, φυσικά, με μηνιαία αμοιβή. Για να αποφύγετε το αληθινά αδικαιολόγητο ταχυδρομείο, το Gmail χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και φιλικά φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και ιού.

Μιλώντας για μεγάλα δεδομένα, η ενοποίηση με το Google Drive διευκολύνει την κοινή χρήση μεγάλων αρχείων - έως 10 GB σε μέγεθος μέσω συνδέσμου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το Gmail σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε τα συνημμένα που έχετε λάβει και στο λογαριασμό σας στο Google Drive.

Εάν δεν σας αρέσει η ιδέα της προβολής διαφημίσεων Google δίπλα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βάσει των λέξεων-κλειδιών που βρίσκονται στα μηνύματα (τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παραμένουν ιδιωτικά), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρυπτογράφηση ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο Gmail χρησιμοποιώντας POP και IMAP. (Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τη διεπαφή ιστού του Gmail σε λειτουργία χωρίς σύνδεση με το Gears και να διαβάσετε καθώς και να συνθέσετε αλληλογραφία ενώ είναι αποσυνδεδεμένη.)

Χρήση του Gmail με άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν αντίθετα θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη διεπαφή ιστού Gmail για όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, μπορείτε να έχετε αυτόματα τη συλλογή μηνυμάτων από έως και πέντε λογαριασμούς POP και να θέσετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτών των λογαριασμών (και όλων των άλλων) στη γραμμή Από: στέλνεις.

(Ενημερώθηκε Ιανουάριος 2016)

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους