Πώς να χρησιμοποιήσετε το Gmail

Νέο στο Gmail; Μάθετε πώς να ξεκινήσετε

Εάν είχατε ποτέ λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα είστε κάπως εξοικειωμένοι με τον τρόπο λειτουργίας του Gmail. Λαμβάνετε, στέλνετε, διαγράφετε και αρχειοθετείτε τα μηνύματα στο Gmail όπως ακριβώς και με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, εάν έχετε αγωνιστεί ποτέ με ένα συνεχώς αναπτυσσόμενο φάκελο εισερχομένων και δημιουργώντας φίλτρα για να μεταφέρετε μηνύματα σε φακέλους ή εάν ποτέ δεν φαινόταν να βρείτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο φάκελο όπου ανήκε, θα εκτιμήσετε τις εύκολες μεθόδους αρχειοθέτησης, εύρεσης και την επισήμανση των μηνυμάτων που παρέχει το Gmail.

Αν δεν είχατε ποτέ λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Είναι αξιόπιστο και δωρεάν και έρχεται με 15GB χώρο μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για το λογαριασμό σας. Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο αποθηκεύεται στο διαδίκτυο, ώστε να μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό από όπου και αν βρίσκεστε μέσω μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο και με οποιαδήποτε από τις συσκευές σας.

Πώς να αποκτήσετε έναν λογαριασμό Gmail

Χρειάζεστε διαπιστευτήρια Google για να συνδεθείτε σε ένα λογαριασμό Gmail. Αν έχετε ήδη λογαριασμό Google, δεν χρειάζεστε άλλο. Κάντε κλικ στο μενού στην επάνω δεξιά γωνία του ιστότοπου Google.com και κάντε κλικ στο Gmail για να ανοίξετε το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό Google ή δεν είστε σίγουροι αν έχετε ένα, μεταβείτε στο Google.com και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση στην επάνω δεξιά γωνία. Αν έχετε λογαριασμό Google, η Google σας ρωτά εάν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για το Gmail σας. Αν ναι, κάντε κλικ σε αυτό και προχωρήστε. Εάν όχι, κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη λογαριασμού και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη. Μπορεί να έχετε αρκετούς λογαριασμούς Google, αλλά μπορείτε να έχετε μόνο ένα λογαριασμό Gmail.

Εάν η Google δεν εντοπίσει κανένα υπάρχοντα λογαριασμό για εσάς, θα δείτε την οθόνη σύνδεσης Google. Για να δημιουργήσετε νέο λογαριασμό:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία λογαριασμού στο κάτω μέρος της οθόνης.
  2. Πληκτρολογήστε το όνομα και το όνομα χρήστη σας στα πεδία που παρέχονται. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γράμματα, περιόδους και αριθμούς στο όνομα χρήστη σας. Η Google αγνοεί την χρήση κεφαλαίων. Εάν η επιλογή ονόματος χρήστη σας είναι ήδη σε χρήση, δοκιμάστε ξανά μέχρι να αποκτήσετε ένα όνομα χρήστη που κανένας άλλος δεν έχει ήδη.
  3. Εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης και καταχωρίστε ξανά στα παρεχόμενα πεδία. Ο κωδικός πρόσβασής σας πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 8 χαρακτήρων.
  4. Καταχωρίστε την ημερομηνία γέννησής σας και το φύλο σας στα πεδία που παρέχονται.
  5. Καταχωρίστε τις πληροφορίες ανάκτησης του λογαριασμού σας, οι οποίες μπορεί να είναι αριθμός κινητού τηλεφώνου ή εναλλακτική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  6. Συμφωνείτε με τα στοιχεία απορρήτου της Google και έχετε έναν νέο λογαριασμό Gmail.
  7. Επιστρέψτε στην ιστοσελίδα του Google.com και κάντε κλικ στο Gmail στο επάνω μέρος της οθόνης.
  8. Ελέγξτε τις εισαγωγικές πληροφορίες σε πολλές σελίδες και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μετάβαση στο Gmail στην οθόνη. Εισαγάγετε τα νέα διαπιστευτήρια και τον κωδικό πρόσβασής σας εάν σας ζητηθεί να το κάνετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Gmail

Όταν μεταβείτε για πρώτη φορά στην οθόνη Gmail, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε μια φωτογραφία στο προφίλ σας και να επιλέξετε ένα θέμα. Δεν χρειάζεται να κάνετε ούτε αυτή τη στιγμή τη χρήση του Gmail. Αν έχετε άλλον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να επιλέξετε να εισαγάγετε τις επαφές σας από αυτόν το λογαριασμό. Στη συνέχεια, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Gmail.

Επεξεργασία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Εισερχόμενά σας

Κάντε κλικ στην επιλογή Εισερχόμενα στον πίνακα που βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης email. Για κάθε μήνυμα στα Εισερχόμενα του Gmail:

  1. Πατήστε και διαβάστε το μήνυμα.
  2. Απάντηση αμέσως αν μπορείτε.
  3. Εφαρμόστε όλες τις σχετικές ετικέτες για να οργανώσετε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως τα χρειάζεστε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο ετικέτας στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέγοντας μία από τις κατηγορίες στο αναπτυσσόμενο μενού. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ετικέτες. Για παράδειγμα, κάντε μια ετικέτα για τα μηνύματα και τα ενημερωτικά δελτία που θέλετε να διαβάσετε αργότερα, ετικέτες για όλα τα έργα στα οποία εργάζεστε, ετικέτες για τους (μεγάλους) πελάτες με τους οποίους εργάζεστε, ετικέτα για ιδέες και ετικέτες με ημερομηνίες για το πότε πρέπει επανεξετάζει μηνύματα. Δεν χρειάζεται να ορίσετε ετικέτες για συγκεκριμένες επαφές. Το βιβλίο διευθύνσεων Gmail σας το κάνει αυτόματα.
  4. Κάντε κλικ στο Αστέρι που εμφανίζεται αμέσως στα αριστερά ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να το επισημάνετε ως στοιχείο επείγουσας διεύθυνσης.
  5. Προαιρετικά, σημειώστε το μήνυμα μη αναγνωσμένο για να προσθέσετε σημασία και οπτική τολμηρότητα σε αυτό.
  6. Αρχειοθετήστε ή - αν είστε βέβαιοι ότι δεν θα χρειαστεί να δείτε ξανά το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - σκουπίστε το μήνυμα .

Πώς να επιστρέψετε σε ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου