Πώς να εισαγάγετε διευθύνσεις στο Gmail από άλλες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εξαγωγή επαφών σας σε αρχείο CSV για εύκολη μεταφορά

Όταν στέλνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Gmail θυμάται αυτόματα κάθε παραλήπτη. Αυτές οι διευθύνσεις εμφανίζονται στη λίστα επαφών σας στο Gmail και το Gmail τις ολοκληρώνει αυτόματα όταν γράφετε ένα νέο μήνυμα.

Ακόμα, πρέπει να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουλάχιστον μία φορά. Με όλες τις επαφές σας ήδη σε ένα βιβλίο διευθύνσεων στο Yahoo Mail, το Outlook ή το Mac OS X Mail, αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο; Όχι, επειδή μπορείτε να εισαγάγετε διευθύνσεις στο Gmail από τους άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Για να εισαγάγετε διευθύνσεις στο Gmail, πρέπει πρώτα να τα αφαιρέσετε από το τρέχον βιβλίο διευθύνσεών σας και σε μορφή CSV. Αν και ακούγεται περίπλοκο, ένα αρχείο CSV είναι πραγματικά απλά ένα αρχείο απλού κειμένου με διευθύνσεις και ονόματα που χωρίζονται με κόμματα.

Εξαγωγή των επαφών σας

Ορισμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διευκολύνουν την εξαγωγή των επαφών σας σε μορφή CSV. Για παράδειγμα, για την εξαγωγή του βιβλίου διευθύνσεών σας στο Yahoo Mail:

  1. Άνοιγμα του Yahoo Mail .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Επαφές στην κορυφή του αριστερού πλαισίου.
  3. Τοποθετήστε ένα σημάδι μπροστά από τις επαφές που θέλετε να εξάγετε ή τοποθετήστε ένα σημάδι επιλογής στο πλαίσιο στην κορυφή της λίστας για να επιλέξετε όλες τις επαφές.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενέργειες στο επάνω μέρος της λίστας επαφών και επιλέξτε Εξαγωγή από το μενού που εμφανίζεται.
  5. Επιλέξτε το Yahoo CSV από το μενού που ανοίγει και κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή τώρα .

Για να εξαγάγετε το βιβλίο διευθύνσεών σας στο Outlook.com:

  1. Μεταβείτε στο Outlook.com σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο " Άτομα" στο κάτω μέρος του αριστερού πλαισίου.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση στο επάνω μέρος της λίστας επαφών.
  4. Επιλέξτε Εξαγωγή επαφών από το αναπτυσσόμενο μενού.
  5. Επιλέξτε είτε Όλες οι επαφές είτε ένας συγκεκριμένος φάκελος επαφών. Η προεπιλεγμένη μορφή είναι το Microsoft Outlook CSV.

Ορισμένα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καθιστούν λίγο πιο δύσκολη την εξαγωγή σε ένα αρχείο CSV. Το Apple Mail δεν παρέχει άμεση εξαγωγή σε μορφή CSV, αλλά ένα βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται Βιβλίο διευθύνσεων στο CSV Exporter επιτρέπει στους χρήστες να εξάγουν τις επαφές Mac τους σε ένα αρχείο CSV. Αναζητήστε το AB2CSV στο Mac App Store.

Ορισμένοι υπολογιστές-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξάγουν ένα αρχείο CSV που στερείται τις περιγραφικές κεφαλίδες που χρειάζεται να εισαγάγει η Google τις επαφές. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να ανοίξετε το εξαγόμενο αρχείο CSV είτε σε πρόγραμμα υπολογιστικού φύλλου είτε σε επεξεργαστή απλού κειμένου και να τα προσθέσετε. Οι κεφαλίδες είναι Όνομα, Επώνυμο, Διεύθυνση Email και ούτω καθεξής.

Εισαγωγή διευθύνσεων στο Gmail

Αφού έχετε εκχωρήσει το αρχείο CSV, η εισαγωγή των διευθύνσεων στη λίστα επαφών σας στο Gmail είναι εύκολη:

  1. Ανοίξτε τις Επαφές στο Gmail .
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα στο παράθυρο "Επαφές"
  3. Επιλέξτε Εισαγωγή από το μενού.
  4. Επιλέξτε το αρχείο CSV που κρατά τις εξαγόμενες επαφές σας.
  5. Κάντε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή .

Εισαγωγή διευθύνσεων στην παλαιότερη έκδοση του Gmail

Για να εισαγάγετε επαφές από ένα αρχείο CSV στην παλαιότερη έκδοση του Gmail:

Προεπισκόπηση προεπισκόπησης του επόμενου Gmail

Σύντομα θα μπορείτε να εισαγάγετε λίστες επαφών στο Gmail από περισσότερες από 200 πηγές χωρίς να χρειάζεται πρώτα να λάβετε ένα αρχείο CSV. Οι επιλογές εισαγωγής της έκδοσης προεπισκόπησης Gmail 2017 περιλαμβάνουν άμεσες εισαγωγές από το Yahoo, το Outlook.com, το AOL, την Apple και πολλά άλλα προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η διαδρομή είναι Επαφή > Περισσότερα > Εισαγωγή . Η εισαγωγή πραγματοποιείται για το Gmail από το ShuttleCloud, ένα βοηθητικό πρόγραμμα τρίτου μέρους. Πρέπει να παραχωρήσετε στο ShuttleCloud προσωρινή πρόσβαση στις επαφές σας για το σκοπό αυτό.