Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο την υπηρεσία κινητού τηλεφώνου σας;

Ενώ η απάντηση σε αυτή την ερώτηση εξαρτάται πάντοτε από τη μοναδική κατάσταση κάθε ατόμου, η απενεργοποίηση της οικιακής τηλεφωνικής υπηρεσίας και η χρήση κινητού τηλεφώνου αποκλειστικά είναι αναμφίβολα μια αυξανόμενη τάση.

Η τάση ενοποίησης δύο λογαριασμών τηλεφώνου σε μία δεν είναι μόνο μια ελκυστική οικονομική απόφαση αλλά και μια δελεαστική επιλογή για λόγους απλότητας. Κατά τη λήψη της απόφασης για ενδεχόμενη διακοπή της τηλεφωνικής γραμμής του στο σπίτι, η TTB ρώτησε ειδικά γιατί δεν πρέπει να κάνει την κίνηση. Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ισχύς σήματος

Όταν είστε στο σπίτι, δεν είστε κινητοί. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα έχετε πάντα παρόμοια λήψη σήματος, εκτός και αν αλλάξετε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας ή βελτιώσετε σημαντικά το δίκτυό σας για να βελτιώσετε μια νεκρή ζώνη.

Εάν το σήμα κινητού τηλεφώνου σας είναι αδύναμο στο σπίτι είτε επειδή ο φορέας σας παρέχει ανεπαρκείς υπηρεσίες εκεί είτε επειδή η αρχιτεκτονική δομή του σπιτιού σας αποδυναμώνει το σήμα κινητού τηλεφώνου σας, απενεργοποιώντας το σταθερό σας τηλέφωνο μπορεί να φαίνεται σαν μια κακή απόφαση.

Η εναλλακτική λύση είναι η συσσώρευση σε μια συγκεκριμένη γωνιά του σπιτιού σας που σας αρέσει το κινητό σας τηλέφωνο και κάθεστε τόσο μακριά όσο θα κάνατε ενώ παίρνατε μια ακτινογραφία για να αποφύγετε την απόρριψη μιας κλήσης. Φυσικά, αυτό δεν είναι ιδανικό.

Ενώ η λήψη σήματος έχει βελτιωθεί σημαντικά με την πάροδο του χρόνου, εξακολουθεί να μην είναι τόσο αξιόπιστη όσο μια παραδοσιακή τηλεφωνική γραμμή με βάση το χαλκό. Ακόμα κι αν έχετε ένα ποιοτικό σήμα κινητού τηλεφώνου στο σπίτι αλλά αισθάνεστε ότι χρειάζεστε αξιόπιστη σταθερότητα τηλεφώνου εκεί, η εξάρτηση από το κινητό σας τηλέφωνο μπορεί επίσης να μην σας κάνει άνετα.

Τιμή

Όταν αναλύετε πόσα δαπανούνται στο λογαριασμό τηλεφώνου κυττάρων σας σε σύγκριση με το σταθερό σας χαρτοφυλάκιο, έχει οικονομικό νόημα να κόψετε το τηλέφωνο στο σπίτι σας και να βασίζεστε μόνο στο κινητό σας τηλέφωνο; Μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τα λεπτά του κινητού τηλεφώνου σας για να χωρέσετε το διακόπτη;

Λόγω της συνεχιζόμενης έκρηξης της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της τάσης των ανθρώπων να εγκαταλείψουν ένα σταθερό τηλέφωνο υπέρ του κινητού τηλεφώνου τους, οι εταιρείες που προσφέρουν σταθερή τηλεφωνική υπηρεσία έχουν δει τα έσοδα τους να διαβρώνουν. Ως εκ τούτου, έχουν τροποποιήσει τα σχέδια τιμολόγησης για να παραμείνουν ανταγωνιστικά και ελκυστικά.

Εάν η ποιότητα κλήσης με το κινητό σας στο σπίτι λειτουργεί για σας, βεβαιωθείτε ότι ο παράγοντας χρήματος καταλήγει εξοικονομώντας χρήματα και δεν σας κοστίζει περισσότερο.

Αντιγράφων ασφαλείας

Αν το τηλέφωνο κυττάρων σας πεθάνει στο σπίτι επειδή έχετε βγάλει την μπαταρία σας στεγνό, ένα σταθερό τηλέφωνο μπορεί να χρησιμεύσει ως σημαντικό αντίγραφο ασφαλείας ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ακόμα κι αν το κινητό σας πεθάνει, φυσικά, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφόρτισης και να πραγματοποιήσετε αμέσως μια κλήση.

Από την άλλη πλευρά, εάν το κινητό σας έχει πράγματι δυσλειτουργία υλικού και κυριολεκτικά πεθαίνει, το να το στηρίζετε αποκλειστικά θα σας αφήσει χωρίς τηλέφωνο. Η κατοχή σταθερού δικτύου μπορεί να χρησιμεύσει ως σημαντική εφεδρεία και ηρεμία.

Υπηρεσία χάλκινων τηλεφώνων έναντι VoIP

Αυτές τις μέρες, το μεγάλο ερώτημα σχετικά με την οικιακή τηλεφωνική εξυπηρέτηση είναι εάν θα χρησιμοποιηθεί παραδοσιακή τεχνολογία με βάση το χαλκό ή θα μεταβείτε σε VoIP ( φωνή μέσω πρωτοκόλλου Internet ).

Το τηλέφωνο VoIP που καλείτε στο σπίτι τρέχει μέσω του Διαδικτύου αντί να χρησιμοποιεί την παραδοσιακή τηλεφωνική γραμμή με βάση το χαλκό. Η υπηρεσία συχνά καταλήγει να σας κοστίζει λιγότερο και συχνά έρχεται με απεριόριστα λεπτά. Εταιρείες όπως η Vonage έχουν κάνει το VoIP δημοφιλές.

Ακόμα, γιατί πρέπει να πληρώνετε για το VoIP στο σπίτι και να μην βασίζεστε αποκλειστικά στο κινητό σας τηλέφωνο;

Εάν διαπιστώσετε ότι η τιμή είναι φθηνότερη με την πληρωμή μόνο του λογαριασμού κινητού τηλεφώνου σας, εάν διαπιστώσετε ότι η ποιότητα είναι ικανοποιητική ενώ βρίσκεστε στο σπίτι και αν είστε ελκυσμένος στην άνεση να πληρώνετε μόνο ένα λογαριασμό τηλεφώνου, αυτά μπορεί να είναι λόγοι αρκετά για να κόψετε το καλώδιο τηλεφώνου στο σπίτι.