Τι είναι "Τύπος περιεχομένου" του Drupal; Ποια είναι τα πεδία;

Ορισμός:

Ένας τύπος περιεχομένου του Drupal είναι ένα ιδιαίτερο είδος περιεχομένου. Για παράδειγμα, στο Drupal 7 , οι προεπιλεγμένοι τύποι περιεχομένου περιλαμβάνουν "άρθρο", "βασική σελίδα" και "θέμα φόρουμ".

Το Drupal σας διευκολύνει να δημιουργήσετε τους δικούς σας τύπους περιεχομένου. Οι τύποι προσαρμοσμένου περιεχομένου είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να μάθετε το Drupal.

Οι τύποι περιεχομένου έχουν πεδία

Το πιο συναρπαστικό πράγμα για τους τύπους περιεχομένου του Drupal είναι ότι κάθε τύπος περιεχομένου μπορεί να έχει δικό του σύνολο πεδίων . Κάθε πεδίο αποθηκεύει ένα συγκεκριμένο κομμάτι πληροφοριών.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι θέλετε να γράψετε κριτικές βιβλίων (ένα κλασικό παράδειγμα). Θα ήταν ωραίο να συμπεριλάβετε ορισμένα βασικά κομμάτια πληροφοριών για κάθε βιβλίο, όπως:

Πεδία Επίλυση Προβλημάτων

Τώρα, μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας ως συνηθισμένα άρθρα και απλά επικολλήστε αυτές τις πληροφορίες στην αρχή κάθε αναθεώρησης. Αλλά αυτό θα δημιουργούσε αρκετά προβλήματα:

Με πεδία, λύνετε όλα αυτά τα προβλήματα.

Μπορείτε να κάνετε έναν τύπο περιεχομένου "αναθεώρηση βιβλίου" και κάθε πληροφορία να μετατραπεί σε "πεδίο" συνδεδεμένο σε αυτόν τον τύπο περιεχομένου.

Τα πεδία σας βοηθούν να εισαγάγετε πληροφορίες

Τώρα, όταν ξεκινάτε μια νέα κριτική βιβλίου, έχετε ένα ειδικό, ξεχωριστό πλαίσιο κειμένου για κάθε κομμάτι πληροφοριών. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ξεχάσετε να εισαγάγετε, για παράδειγμα, το όνομα του συγγραφέα. Υπάρχει το κιβώτιο για εκεί ακριβώς.

Στην πραγματικότητα, κάθε πεδίο έχει την επιλογή να επισημαίνεται όπως απαιτείται . Ακριβώς όπως δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε έναν κόμβο χωρίς τίτλο, το Drupal δεν θα σας αφήσει να αποθηκεύσετε χωρίς να εισαγάγετε κείμενο για ένα πεδίο που επισημαίνεται ως απαραίτητο.

Τα πεδία δεν πρέπει να είναι κείμενο

Παρατήρησα ότι ένα από αυτά τα πεδία είναι μια εικόνα ; Τα πεδία δεν περιορίζονται σε κείμενο. Ένα πεδίο μπορεί να είναι ένα αρχείο, όπως μια εικόνα ή ένα PDF . Μπορείτε να βρείτε επιπλέον είδη πεδίων με προσαρμοσμένες ενότητες , όπως η ημερομηνία και η τοποθεσία.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο προβολής πεδίων

Από προεπιλογή, όταν προβάλετε την αναθεώρηση βιβλίου, θα εμφανιστεί κάθε πεδίο με ετικέτα. Αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό. Μπορείτε να αναδιατάξετε τη σειρά των πεδίων, να αποκρύψετε τις ετικέτες και ακόμα να χρησιμοποιήσετε "στυλ εικόνας" για να ελέγξετε το μέγεθος της οθόνης αυτού του καλύμματος βιβλίου.

Μπορείτε να προσαρμόσετε τόσο την "Προεπιλογή", την πλήρη προβολή σελίδας όσο και την προβολή "Teaser", που είναι ο τρόπος εμφάνισης του περιεχομένου στις λίστες. Για παράδειγμα, για καταχωρίσεις, μπορείτε να αποκρύψετε όλα τα επιπλέον πεδία εκτός από τον συγγραφέα.

Μόλις αρχίσετε να σκέφτεστε τις λίστες, όμως, θα θελήσετε να βουτήξετε σε προβολές του Drupal. Με τις προβολές, μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες λίστες αυτών των αναθεωρήσεων βιβλίων. Δείτε αυτό το άρθρο για παραδείγματα προβολών .

Πώς μπορώ να προσθέσω τύπους περιεχομένου;

Στο Drupal 6 και σε παλαιότερες εκδόσεις, χρειαζόταν να εγκαταστήσετε την ενότητα Kit Building Kit (CCK) για να χρησιμοποιήσετε τύπους περιεχομένου.

Με το Drupal 7, οι τύποι περιεχομένου περιλαμβάνονται τώρα στον πυρήνα. Συνδεθείτε ως διαχειριστής και, στο επάνω μενού, μεταβείτε στην επιλογή Δομή -> Τύποι περιεχομένου -> Προσθήκη τύπου περιεχομένου.

Η δημιουργία ειδικών τύπων περιεχομένου Drupal είναι εξαιρετικά εύκολη. Δεν χρειάζεται να γράψετε μία γραμμή κώδικα. Στην πρώτη σελίδα, περιγράφετε τον τύπο περιεχομένου. Στη δεύτερη σελίδα, προσθέτετε πεδία. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επεξεργαστείτε τον τύπο περιεχομένου για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε πεδία.

Οι τύποι περιεχομένου είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά που έχει να προσφέρει το Drupal. Αφού αρχίσετε να σκέφτεστε τους τύπους περιεχομένου και τις προβολές , δεν θα επιστρέψετε ποτέ στις βασικές σελίδες.