Γράφοντας HTML στο Σημειωματάριο

Το HTML παρέχει τη δομική βάση των ιστοσελίδων και οποιοσδήποτε σχεδιαστής ιστοσελίδων θα πρέπει να έχει κατανοήσει αυτή τη γλώσσα. Ωστόσο, το λογισμικό που χρησιμοποιείτε για να κωδικοποιήσετε αυτή τη γλώσσα εξαρτάται από εσάς. Στην πραγματικότητα. εάν χρησιμοποιείτε Windows, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ή να κατεβάσετε έναν επεξεργαστή για να γράψετε HTML. Έχετε έναν εντελώς λειτουργικό επεξεργαστή ενσωματωμένο στο λειτουργικό σας σύστημα - Notepad.

Αυτό το λογισμικό έχει περιορισμούς, αλλά θα σας επιτρέψει απολύτως να κωδικοποιήσετε τα HTML, τα οποία είναι ακριβώς αρχεία κειμένου. Επειδή το Notepad περιλαμβάνεται ήδη στο λειτουργικό σας σύστημα, δεν μπορείτε να κερδίσετε την τιμή και μπορείτε να ξεκινήσετε να γράφετε HTML αμέσως!

Υπάρχουν μόνο λίγα βήματα για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας με το Σημειωματάριο :

  1. Ανοίξτε το σημειωματάριο
    1. Το σημειωματάριο βρίσκεται σχεδόν πάντα στο μενού "Αξεσουάρ". Πώς να βρείτε το Σημειωματάριο στα Windows
  2. Ξεκινήστε να γράφετε το HTML σας
    1. Θυμηθείτε ότι πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί απ 'ότι σε έναν επεξεργαστή HTML. Δεν θα έχετε στοιχεία όπως συμπλήρωση ή επικύρωση ετικετών . Είστε πραγματικά κωδικοποίηση από το μηδέν σε αυτό το σημείο, έτσι ώστε οποιαδήποτε λάθη που κάνετε δεν θα είναι αυτά που το λογισμικό μπορεί να πιάσει για σας. Μάθετε HTML
  3. Αποθηκεύστε την HTML σας σε ένα αρχείο
    1. Το Σημειωματάριο αποθηκεύει κανονικά τα αρχεία ως .txt. Αλλά από τη στιγμή που γράφετε HTML, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο ως .html. Εάν δεν το κάνετε αυτό, το μόνο που θα έχετε είναι ένα αρχείο κειμένου που περιέχει κάποιο κώδικα HTML. Τι πρέπει να ονομάσω το αρχείο HTML μου;

Αν δεν είστε προσεκτικοί στο τρίτο βήμα, θα καταλήξετε σε ένα αρχείο με όνομα: filename.html .txt

Εδώ μπορείτε να αποφύγετε:

  1. Κάντε κλικ στο "Αρχείο" και έπειτα στο "Αποθήκευση ως"
  2. Μεταβείτε στο φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε
  3. Αλλάξτε το αναπτυσσόμενο μενού "Αποθήκευση ως τύπος" σε "Όλα τα αρχεία (*. *)"
  4. Ονομάστε το αρχείο σας, φροντίστε να συμπεριλάβετε την επέκταση .htlm, π.χ. homepage.html

Να θυμάστε ότι το HTML δεν είναι εξαιρετικά δύσκολο να μάθει και δεν χρειάζεται να αγοράσετε επιπλέον λογισμικό ή άλλα αντικείμενα για να φτιάξετε μια βασική ιστοσελίδα. Ωστόσο, υπάρχουν πλεονεκτήματα στη χρήση ενός πιο προηγμένου λογισμικού επεξεργασίας HTML.

Χρήση του Σημειωματάριου & # 43; & # 43;

Μια απλή αναβάθμιση στο δωρεάν λογισμικό Notepad είναι το Notepadd ++. Αυτό το λογισμικό είναι μια δωρεάν λήψη, οπότε αν προσπαθείτε να γράψετε HTML χωρίς να αγοράσετε ακριβά λογισμικά, το Notepad ++ σας καλύπτει.

Παρόλο που το Notepad είναι ένα πολύ βασικό πακέτο λογισμικού, το Notepad ++ έχει πρόσθετα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για την κωδικοποίηση HTML.

Αρχικά, όταν αποθηκεύετε μια σελίδα με την επέκταση αρχείου .html (λέγοντας έτσι στο λογισμικό ότι είστε, γράφοντας HTML), το λογισμικό θα προσθέσει τους αριθμούς γραμμών και την έγχρωμη κωδικοποίηση σε αυτό που γράφετε. Αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να γράψετε κώδικα HTML, διότι επαναλαμβάνει τις δυνατότητες που θα βρείτε σε πιο ακριβά, web-centric προγράμματα. Αυτό θα διευκολύνει τον κωδικό νέων ιστοσελίδων. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε υπάρχουσες ιστοσελίδες σε αυτό το πρόγραμμα (και στο Σημειωματάριο) και να τις επεξεργαστείτε. Για άλλη μια φορά, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του Notepad ++ θα το κάνουν πιο εύκολο για εσάς.

Χρησιμοποιώντας το Word για επεξεργασία HTML

Παρόλο που το Word δεν έρχεται αυτόματα με τους υπολογιστές των Windows με τον τρόπο που το Notepad κάνει, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολλούς υπολογιστές και μπορεί να σας πειράξει να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό για να κωδικοποιήσετε HTML. Ενώ είναι πράγματι δυνατή η εγγραφή HTML με το Microsoft Word, δεν είναι σκόπιμο. Με το Word, δεν παίρνετε κανένα από τα οφέλη του Notepad ++, αλλά πρέπει να αγωνίζεστε με την επιθυμία αυτού του λογισμικού να κάνει τα πάντα σε ένα έγγραφο κειμένου. Μπορείτε να το λειτουργήσετε; ναι, αλλά δεν θα είναι εύκολο και ρεαλιστικό είναι πολύ καλύτερα να χρησιμοποιείτε το Notepad ή το Notepadd ++ για οποιαδήποτε κωδικοποίηση HTML ή CSS.

Γράφοντας CSS και Javascript.

Όπως τα αρχεία HTML, CSS και Javascript είναι πραγματικά αρχεία κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Σημειωματάριο (Notepad) ή το Σημειωματάριο (Notepad) ++ για να γράψετε Cascading Style Sheets ή Javascript. Θα αποθηκεύσετε απλά τα αρχεία χρησιμοποιώντας τις επεκτάσεις αρχείων .css ή .js, ανάλογα με το είδος του αρχείου που δημιουργείτε.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin. Επεξεργασμένο από τον Jeremy Girard στις 10/13/16.