Πώς να ονομάσετε αρχεία HTML

Τα ονόματα αρχείων αποτελούν μέρος της διεύθυνσής σας URL και έτσι αποτελούν σημαντικό μέρος της HTML σας.

Όταν δημιουργείτε μια ιστοσελίδα , πρέπει να αποθηκεύσετε αυτήν τη σελίδα ως αρχείο στο σύστημα αρχείων σας. Και για αυτό, χρειάζεστε ένα όνομα. Ενώ μπορείτε να ονομάσετε το αρχείο σας σχεδόν οτιδήποτε επιλέγετε, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που πρέπει να εφαρμόσετε για να βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται σωστά στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μην ξεχάσετε την επέκταση αρχείου

Οι περισσότεροι συντάκτες HTML θα προσθέσουν την επέκταση για εσάς, αλλά αν γράφετε την HTML σας σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Σημειωματάριο, θα πρέπει να το συμπεριλάβετε και εσείς. Έχετε δύο επιλογές για αρχεία HTML:

Δεν υπάρχει πραγματικά καμία διαφορά μεταξύ των δύο επεκτάσεων, είναι ως επί το πλείστον θέμα προσωπικής προτίμησης που επιλέγετε.

Συμβάσεις ονοματοδοσίας αρχείων HTML

Όταν ονομάζετε τα αρχεία HTML, πρέπει να έχετε υπόψη σας τα εξής:

Τα καλά ονόματα αρχείων για ιστοσελίδες είναι εύκολο να διαβαστούν και να κατανοηθούν. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους αναγνώστες για να κατανοήσουν τον ιστότοπό σας και από μόνοι σας να θυμούνται τι είναι μια σελίδα. Τα καλά ονόματα αρχείων είναι εύκολο να θυμηθούν και να έχουν νόημα σε ολόκληρη την ιεραρχία του ιστότοπου.