Τι είναι η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή NETGEAR;

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή απαιτείται για την πρόσβαση στις ρυθμίσεις του δρομολογητή

Οι ευρυζωνικοί δρομολογητές στο σπίτι διαθέτουν δύο διευθύνσεις IP . Το ένα είναι για επικοινωνία τοπικά, στο εσωτερικό δίκτυο (που ονομάζεται ιδιωτική διεύθυνση IP ) και το άλλο για σύνδεση σε δίκτυα εκτός του τοπικού δικτύου, όπως το διαδίκτυο (αποκαλούνται δημόσιες διευθύνσεις IP ).

Οι πάροχοι Διαδικτύου παρέχουν την δημόσια διεύθυνση ενώ η ιδιωτική διεύθυνση ελέγχεται από το διαχειριστή του οικείου δικτύου. Ωστόσο, εάν δεν έχετε αλλάξει ποτέ την τοπική διεύθυνση και ειδικά εάν ο δρομολογητής αγοράστηκε καινούργιος, αυτή η διεύθυνση IP θεωρείται ως "προεπιλεγμένη διεύθυνση IP" επειδή είναι αυτή που παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Κατά την πρώτη ρύθμιση ενός δρομολογητή, ο διαχειριστής πρέπει να γνωρίζει αυτή τη διεύθυνση για να συνδεθεί στην κονσόλα του. Αυτό λειτουργεί συνήθως δείχνοντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού στη διεύθυνση IP με τη μορφή μιας διεύθυνσης URL . Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα αυτού που λειτουργεί παρακάτω.

Αυτό καλείται μερικές φορές και η προεπιλεγμένη διεύθυνση πύλης, δεδομένου ότι οι συσκευές-πελάτες βασίζονται στον δρομολογητή ως πύλη πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Τα λειτουργικά συστήματα υπολογιστών χρησιμοποιούν μερικές φορές αυτόν τον όρο στα μενού διαμόρφωσης δικτύου.

Προεπιλεγμένη διεύθυνση IP δρομολογητή NETGEAR

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP των δρομολογητών NETGEAR είναι συνήθως 192.168.0.1 . Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να συνδεθείτε στο δρομολογητή μέσω της διεύθυνσης URL του, η οποία είναι "http: //" ακολουθούμενη από τη διεύθυνση IP:

http://192.168.0.1/

Σημείωση: Ορισμένοι δρομολογητές NETGEAR χρησιμοποιούν διαφορετική διεύθυνση IP. Βρείτε σας συγκεκριμένο δρομολογητή στην λίστα προκαθορισμένων κωδικών πρόσβασης NETGEAR για να δείτε ποια διεύθυνση IP έχει οριστεί ως προεπιλεγμένη.

Αλλαγή της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP του δρομολογητή

Κάθε φορά που ενεργοποιείται ο οικιακός δρομολογητής, θα χρησιμοποιεί την ίδια διεύθυνση ιδιωτικού δικτύου, εκτός εάν ο διαχειριστής επιθυμεί να την αλλάξει. Η αλλαγή της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP του δρομολογητή ενδέχεται να είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η σύγκρουση με τη διεύθυνση IP ενός μόντεμ ή άλλου δρομολογητή που έχει ήδη εγκατασταθεί στο δίκτυο 192.168.0.1.

Οι διαχειριστές μπορούν να αλλάξουν αυτήν την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP είτε κατά την εγκατάσταση είτε αργότερα. Αυτό δεν επηρεάζει τις άλλες ρυθμίσεις διαχειριστή του, όπως είναι οι τιμές διεύθυνσης του Domain Name System (DNS) , η μάσκα δικτύου ( subnet mask), οι κωδικοί πρόσβασης ή οι ρυθμίσεις Wi-Fi.

Η αλλαγή της προεπιλεγμένης διεύθυνσης IP δεν επηρεάζει επίσης τις συνδέσεις του δικτύου στο διαδίκτυο. Ορισμένοι παροχείς διαδικτύου παρακολουθούν και εξουσιοδοτούν τα οικιακά δίκτυα σύμφωνα με τη διεύθυνση MAC του δρομολογητή ή του μόντεμ, όχι με τις τοπικές διευθύνσεις IP.

Μια επαναφορά δρομολογητή αντικαθιστά όλες τις ρυθμίσεις του δικτύου με τις προεπιλογές του κατασκευαστή και αυτό περιλαμβάνει την τοπική διεύθυνση IP. Ακόμη και αν ένας διαχειριστής έχει αλλάξει προηγουμένως την προεπιλεγμένη διεύθυνση, η επαναφορά του δρομολογητή θα το αλλάξει.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι η απλή μετακίνηση ισχύος ενός δρομολογητή (απενεργοποίηση και επανενεργοποίηση) δεν επηρεάζει τη διαμόρφωση διεύθυνσης IP του, ούτε και διακοπή ρεύματος.

Τι είναι το Routerlogin.com;

Ορισμένοι δρομολογητές NETGEAR υποστηρίζουν μια λειτουργία που επιτρέπει στους διαχειριστές να έχουν πρόσβαση στην κονσόλα με όνομα και όχι με διεύθυνση IP. Αυτό γίνεται αυτόματα ανακατευθύνει τις συνδέσεις στην αρχική του σελίδα (π.χ. http://192.168.0.1 στο http://routerlogin.com).

Η NETGEAR διατηρεί τους τομείς routerlogin.com και routerlogin.net ως υπηρεσία που δίνει στους ιδιοκτήτες του δρομολογητή εναλλακτική λύση για να θυμάται τη διεύθυνση IP της συσκευής τους. Λάβετε υπόψη ότι οι συγκεκριμένοι ιστότοποι δεν λειτουργούν ως συνηθισμένοι ιστότοποι - λειτουργούν μόνο όταν έχουν πρόσβαση μέσω δρομολογητών NETGEAR.