Αναθεώρηση προϊόντος του LG BH100

Ο πρώτος δίσκος Blu-ray - Έχει έρθει ο Combo Player HD-DVD! - Αλλά αξίζει τον κόπο;

Το BH100 είναι μια υβριδική συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc / HD-DVD από την LG. Ο τίτλος "Super Multi-Blue", ο BH100 αναπαράγει δίσκους Blu-ray και HD-DVD σε πλήρη ανάλυση 720p, 1080i ή 1080p μέσω της εξόδου HDMI. Επιπλέον, το BH100 είναι συμβατό με αναπαραγωγή με τα τυπικά DVD και τα φορμά DVD-R / -RW / + R / + RW, αλλά δεν είναι συμβατό με την τυπική αναπαραγωγή ήχου CD. Τα στάνταρ DVD είναι αναβαθμισμένα σε 720p ή 1080i μέσω της εξόδου HDMI. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το BH100 και αν μπορεί να είναι σωστό για εσάς, δείτε τα υπόλοιπα της αναθεώρησης.

Εισαγωγή - Οι μορφές δίσκων Blu-ray και HD-DVD

Ο δίσκος Blu-ray και το HD-DVD είναι οι δύο ανταγωνιστικές μορφές DVD υψηλής ευκρίνειας που είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές. Και τα δύο συστήματα χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία μπλε λέιζερ και συμπίεση βίντεο για την επίτευξη αναπαραγωγής βίντεο υψηλής ευκρίνειας στον δίσκο ίδιου μεγέθους με ένα τυπικό DVD. Ωστόσο, καμία μορφή δεν είναι συμβατή με άλλες. Με άλλα λόγια, δεν μπορείτε να αναπαράγετε δίσκο Blu-ray σε συσκευή αναπαραγωγής HD-DVD ή αντίστροφα. Εντούτοις, η LG εισάγει μια πιθανή λύση, αυτό που έχουν μεταγλωττίσει, "το Super Multi-Blue Hybrid Player".

LG BH100 - Επισκόπηση προϊόντων

1. Το BH100 αναπαράγει δίσκους Blu-ray και HD-DVD και είναι συμβατό και με τις τυπικές αναπαραγωγές DVD-Video, DVD-R, DVD + R, DVD + RW και DVD-RW. Μέσω της εξόδου HDMI του BH100, οι δίσκοι Blu-ray και HD-DVD μπορούν να αναπαραχθούν με ανάλυση 1080p σε HDTV που δέχονται σήμα εισόδου 1080p / 24. Επίσης, τα τυπικά DVD μπορούν να αναβαθμιστούν ώστε να ταιριάζουν με την εγγενή ανάλυση 720p ή 1080i HDTV. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κατά πόσον οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε έξοδο υψηλής ευκρίνειας από συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray, HD-DVD ή Combo μέσω των εξόδων HDMI και Component Video καθορίζεται από κάθε στούντιο κατά περίπτωση.

2. Η τυπική αναπαραγωγή DVD περιορίζεται στην περιοχή DVD όπου αγοράστηκε η συσκευή (Περιοχή 1 για τον Καναδά και τις ΗΠΑ). Υπάρχει κωδικοποίηση περιοχής για δίσκους Blu-ray , αλλά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει Region Coding για HD-DVD.

3. Το BH100 διαθέτει επίσης το νέο ήχο surround και δύο μορφές επεξεργασίας ήχου δύο καναλιών: Dolby® Digital, Dolby Digital Plus , Dolby TrueHD χωρίς απώλειες (2-ch.) , DTS και DTS-HD χωρίς απώλειες, καθώς και τα τυπικά Dolby Digital και DTS 5.1.

4. Το BH100 διαθέτει ένα πλήρες σύνολο επιλογών σύνδεσης ήχου και βίντεο.

Οι έξοδοι υψηλής ευκρίνειας περιλαμβάνουν HDMI (βίντεο hi-def και μη συμπιεσμένο ψηφιακό ήχο) , έξοδο βίντεο DVI - HDCP με τον προσαρμογέα.

Οι εξόδους βίντεο τυπικής ευκρίνειας περιλαμβάνουν: Video Component (προοδευτική ή μεταβλητή) και συμβατό σύνθετο βίντεο . Δεν υπάρχει έξοδος S-Video στο BH100.

Οι έξοδοι ήχου περιλαμβάνουν: αναλογικό κανάλι 5.1 (για πρόσβαση στους ενσωματωμένους αποκωδικοποιητές surround BH100), αναλογικές αναλογικές, ψηφιακές οπτικές και ψηφιακές ομοαξονικές εξόδους.

5. Το BH100 έχει έλεγχο, μέσω ασύρματου απομακρυσμένου, συνολικού περιεχομένου και δυνατοτήτων Blu-ray Discs. Ωστόσο, η LG επέλεξε να εγκαταστήσει το δικό της σύστημα πλοήγησης μενού λογισμικού για HD-DVD, αντί να έχει πρόσβαση στα άμεσα μενού στα HD-DVD. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά σε HD-DVD, όπως σχόλια, διαγραμμένες σκηνές ή προστιθέμενα ντοκιμαντέρ μπορεί να είναι προσβάσιμα μέσω του συστήματος μενού της LG, μπορεί να μην υπάρχουν πιο περίπλοκα διαδραστικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, η LG δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το επίσημο σύμβολο HD-DVD στο BH100.

6. Περιλαμβάνεται στη συσκευασία: BH100 Super Multi Blue Player, τηλεχειριστήριο (περιλαμβάνονται μπαταρίες), καλώδιο βίντεο συνιστωσών, στερεοφωνικά καλώδια σύνθετου βίντεο / αναλογικού βίντεο, εγχειρίδιο χρήσης και κάρτα εγγραφής.

Εγκατάσταση - υλικό

Τα πρόσθετα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτήν την αναθεώρηση περιελάμβαναν ένα δέκτη AV AV receiver Yamaha HTR-5490 6.1 Outlaw Audio Model 950 σε συνδυασμό με έναν ενισχυτή 5 καναλιών Butler Audio 5150 .

Χρησιμοποιημένες οθόνες προβολής: Οθόνη υγρών κρυστάλλων LCD LVM-37w3 1080p της Westinghouse, LCD τηλεόραση 32-ιντσών Syntax LT-32HV και τηλεόραση LCD 23 ιντσών LN-R238W της Samsung.

Σύγκριση LCD TV / Οθόνες είναι συμβατές με HD. Το Westinghouse LVM-37w3 (1080p) και το Samsung LN-R238W (720p) έχουν και είσοδο HDMI. η σύνταξη Olevia LT-32HV (720p) διαθέτει είσοδο DVI-HDCP. Η σύνταξη συνδέθηκε με το LG BH100 μέσω προσαρμογέα σύνδεσης HDMI-DVI. Όλες οι μονάδες LCD έχουν επίσης είσοδοι προοδευτικής σάρωσης HD-Component.

Όλες οι οθόνες βαθμονομήθηκαν χρησιμοποιώντας το λογισμικό SpyderTV.

Χρησιμοποιήθηκαν μεγάφωνα: Klipsch B-3s , Klipsch C-2, Optimus LX-5IIs, σύστημα ηχείων 5-καναλιών Klipsch Quintet III και υπογούφερ Ys-SW205 Klipsch Synergy Sub10 και Yamaha YST-SW205 .

Σύγκριση αναπαραγωγέων Blu-ray περιελάμβανε το Samsung BD-P1000 και το Sony BDP-S1 .

Η συσκευή σύγκρισης HD-DVD που χρησιμοποιήθηκε ήταν μια συσκευή αναπαραγωγής HD-DVD HD-XA1 της Toshiba .

Επιπλέον, για σύγκριση με την τυπική αναπαραγωγή DVD και την απόδοση αναβάθμισης, χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα DVD player DVD-HD931 της Samsung με αναβάθμιση 720p / 1080i (έξοδος DVI-HDCP) .

Τα DVD-R και τα DVD + RW που χρησιμοποιήθηκαν έγιναν στις ακόλουθες συσκευές εγγραφής DVD: Sony RDR-HX900, Philips DVDR985 και Presidian PDR-3222 .

Όλες οι συνδέσεις μεταξύ των εξαρτημάτων κατασκευάστηκαν με καλώδια Accell , Cobalt και AR Interconnect.

Ρύθμιση - Λογισμικό Blu-ray / HD-DVD / DVD

Οι δίσκοι Blu-ray που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν: Η ιταλική δουλειά, η επιστροφή του Superman, το μπλε, η μυστικότητα και η αδύνατη αποστολή III.

Οι δίσκοι HD-DVD που χρησιμοποιήθηκαν συμπεριέλαβαν: Η ιταλική δουλειά, η καρδιά - ζουν στο Σιάτλ, οι περιπέτειες του Robin Hood, ο Batman Begins και η Serenity

Τα DVD που χρησιμοποιήθηκαν περιελάμβαναν: Η ιταλική δουλειά, Serenity, Aeon Flux, Το σπήλαιο, Kill Bill - Vol1 / 2, Πειρατές της Καραϊβικής - Η κατάρα του μαύρου μαργαριταριού / στήθος του νεκρού άνδρα, Moulin Rouge, V For Vendetta, Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε επίσης περιεχόμενο βίντεο εγγεγραμμένο σε δίσκους DVD-R και DVD + RW.

Για περαιτέρω ηχητική αξιολόγηση, χρησιμοποιήθηκαν οι δίσκοι επίδειξης παρουσίασης DTS-HD Master Audio για Blu-ray και HD-DVD.

Ο δίσκος δοκιμής DVD βίντεο δοκιμής Benchmark Silicon Optix HQV χρησιμοποιήθηκε επίσης για πιο ακριβείς μετρήσεις απόδοσης βίντεο.

Απόδοση αναπαραγωγής βίντεο

Το BH100 μπόρεσε να παίξει όλους τους δίσκους Blu-ray και HD-DVD που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν την αναθεώρηση. Οι πραγματικές διαφορές ποιότητας βίντεο μεταξύ των δίσκων Blu-ray και HD-DVD ήταν πολύ μικρές και πιθανότατα δεν θα ήταν αισθητές από τους περισσότερους θεατές.

Όταν συγκρίνετε την απόδοση βίντεο Blu-ray και HD-DVD με τους Blu-ray players Sony BDP-S1 και Samsung BD-P1000 και το HD-DVD player της Toshiba HD-XA1 - χρησιμοποιώντας τα Blu-ray, HD-DVD και Οι εκδόσεις DVD της ταινίας Η ιταλική εργασία - η απόδοση Blu-ray φαινόταν να είναι η ίδια με τη Sony, αλλά πιο συνεπής από τη Samsung. Από την άλλη πλευρά, η απόδοση HD-DVD του Toshiba HD-XA1 ήταν αισθητά καλύτερη από την απόδοση Blu-ray και HD-DVD του BH100 και των άλλων δοκιμαστών.

Αν και όλα τα μενού δίσκων Blu-ray λειτουργούσαν, η δομή του μενού σε HD-DVD δεν ήταν προσβάσιμη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά την εισαγωγή ενός δίσκου HD-DVD στο BH100, ο δίσκος προχώρησε απευθείας στην ταινία και άρχισε να παίζει, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο δίσκος θα έδειχνε πρώτα ρυμουλκούμενα ή άλλες πληροφορίες. Ωστόσο, όλα τα κινούμενα μενού παρακάμπτονται.

Όσον αφορά την απόδοση Upscaling της τυπικής αναπαραγωγής DVD, η LG δεν ήταν καλή ως το DVD DVD-931HD Upscaling DVD Player , με βάση τις μετρήσεις που ελήφθησαν με το δίσκο δοκιμής HQV της Silicon Optics. Το BH100 και το Samsung 931 ήταν και τα δύο για έξοδο 1080i.

Οι περιοχές ήταν οι BH100 έκαναν καλά, σε σύγκριση με το Samsung DVD-HD931: Μείωση θορύβου, Τίτλοι βίντεο πάνω από ταινία, Ανίχνευση Cadence 3: 2 και Προσαρμοσμένη μείωση θορύβου κίνησης.

Όπου το BH100 έκανε μόλις μέσο όρο, βρέθηκε στην ανίχνευση του Jaggie κατά τη διάρκεια της κίνησης. Το Samsung DVD-HD931 έδειξε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Όπου η BH100 ήταν ασυνεπής ήταν η εξάλειψη των μοτίβων Moire. Το Samsung DVD-HD931 ήταν γεμάτο ροκ για την ανίχνευση και την εξάλειψη των μοτίβων Moire.

Απόδοση αναπαραγωγής ήχου

Από την άποψη της ποιότητας του ήχου, το BH100 δεν είχε πρόβλημα να αποκωδικοποιήσει το υλικό Dolby Digital Plus και DTS-HD και να μεταφέρει τα σήματα μέσω αναλογικών αναλογιών 5.1 καναλιών. Η διαφορά της ηχητικής λεπτομέρειας μεταξύ των DD + και DTS-HD έναντι των τυπικών DD και DTS είναι αισθητή.

Δεδομένου ότι δεν έχω δέκτη ή επεξεργαστή surround, με εισόδους HDMI που είναι διαθέσιμες για αυτήν την αναθεώρηση, δεν μπόρεσα να κάνω παρατηρήσεις σχετικά με τις ροές ήχου Dolby Digital Plus ή DTS-HD μέσω της εξόδου HDMI του BH100.

Αυτό που μου άρεσε και δεν μου άρεσε για το BH100

Μερικά ισχυρά σημεία του BH100 ήταν:

1. Πολύ καλή ποιότητα βίντεο με έξοδο HDMI υψηλής ευκρίνειας με δίσκους Blu-ray και HD-DVD. Είμαι της γνώμης ότι το HD-DVD, δεδομένου του υλικού πηγής και των διαθέσιμων παικτών, έχει μια μικρή ποιότητα άκρη έναντι του Blu-ray, όσον αφορά τα λεπτομέρεια και τα μαύρα επίπεδα, αλλά η διαφορά μεταξύ των δύο μορφών μέσα στο BH100 ήταν πολύ μικρή.

2. Καλές, αλλά όχι αστρικές, δυνατότητες αναβάθμισης με τα τυπικά DVD μέσω εξόδου HDMI.

3. Γρήγορη εκκίνηση και χρόνος φόρτωσης δίσκου σε σύγκριση με άλλα διαθέσιμα Blu-ray Disc ή HD-DVD players. Οι δίσκοι Blu-ray φορτώθηκαν λίγο ταχύτερα από τους δίσκους HD-DVD, ωστόσο, σε καμία περίπτωση, ο χρόνος ήταν μεγαλύτερος από 30 δευτερόλεπτα.

4. Εύκολο στη ρύθμιση και τη χρήση. Εύχρηστο εγχειρίδιο χρήσης και πολύ εύκολο στη χρήση ασύρματο τηλεχειριστήριο.

5. Ενσωματωμένη αποκωδικοποίηση Dolby Digital Plus και DTS-HD, μεταφορά μέσω αναλογικών έξοδοι 5.1 καναλιών.

Παρόλο που το BH100 είχε αρκετά δυνατά σημεία, υπήρχαν χαρακτηριστικά που λείπουν ή θα μπορούσαν να βελτιωθούν:

1. Το BH100 δεν έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες περιεχομένου και στις οθόνες μενού που είναι διαθέσιμες σε δίσκους HD-DVD.

2. Το BH100 δεν έχει πρόβλεψη για την αναπαραγωγή CD ήχου και δεν έχει συμβατότητα SACD ή DVD-Audio.

3 Το BH100 δεν μπορεί να αναπαράγει δίσκους BD-R / RE.

4. Η πλήρης έξοδος 1080p από το BH100 απαιτεί τηλεόραση με δυνατότητα εισόδου 1080p / 24. Οι τηλεοράσεις με δυνατότητα εισόδου μόνο 1080p / 60 θα έχουν ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση του BH100 σε έξοδο 1080i και δεν θα επιτρέψουν τη χειροκίνητη αλλαγή σε 1080p.

5. Αν και τα χειριστήρια αφής που είναι τοποθετημένα στο επάνω μέρος της μονάδας είναι εύχρηστα, η τοποθέτησή τους καθιστά την στοιβασία των στοιχείων μη πρακτική.

6. Ένα υψηλό MSRP ύψους 1.199,00 δολαρίων.

Τελική λήψη

Αφού είδε για πρώτη φορά την πρώτη εμφάνιση του BH100 στο CES 2007 και στη συνέχεια αγόρασε ένα για τον εαυτό μου και το χρησιμοποίησε στη δική μου εγκατάσταση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους παίκτες HD-DVD και Blu-ray Disc, μπορώ να πω ότι κρατά ψηλά καλά, όσον αφορά την απόδοση βίντεο και ήχου, με άλλους Blu-ray και HD-DVD παίκτες που είναι επί του παρόντος διαθέσιμοι.

Ωστόσο, το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με το BH100 της LG είναι ότι μπορεί να μην είναι η πανάκεια που θα κάνει όλους όσους συμμετέχουν στο τοπίο Blu-ray / HD-DVD να αναπνεύσουν. Το BH100 είναι ουσιαστικά ένας Blu-ray Disc Player που μπορεί επίσης να αναπαράγει HD-DVD.

Με άλλα λόγια, ενώ το BH100 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του Blu-ray Disc, δεν έχει πρόσβαση σε πολλές από τις διαδραστικές λειτουργίες μενού σε HD-DVD (αναφερόμενες ως λειτουργίες iHD). Θα παίξει τους δίσκους ωραία, όσον αφορά την ποιότητα του βίντεο και του ήχου, ωστόσο, η LG επέλεξε να εγκαταστήσει το δικό της σύστημα πλοήγησης μενού λογισμικού για HD-DVD, αντί να έχει πρόσβαση στα άμεσα μενού στα HD-DVD.

Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που τα πιο κοινά χαρακτηριστικά σε HD-DVD, όπως σχόλια, διαγραμμένες σκηνές ή προστιθέμενα ντοκιμαντέρ μπορεί να είναι προσβάσιμα μέσω του συστήματος μενού της LG, ενδέχεται να μην είναι πιο εξελιγμένες διαδραστικές και διαδικτυακές λειτουργίες. Για το λόγο αυτό, η LG δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το επίσημο σύμβολο HD-DVD στο BH100.

Επιπλέον, λάβετε υπόψη ότι το BH100 ΔΕΝ μπορεί να αναπαράγει τυπικά CD ήχου.

Κατά τη γνώμη μου, το BH100 είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την επίλυση των διαφορών υλικού μεταξύ του Blu-ray και του HD-DVD, ωστόσο, χρειάζεται η συνολική λειτουργικότητα και η πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες του δίσκου και από τις δύο μορφές σε έναν παίκτη.

Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση του Warner Bros για ένα υβριδικό δίσκο Blu-ray / HD-DVD μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση. Ένας υβριδικός δίσκος Blu-ray / HD-DVD θα έπαιζε σε οποιονδήποτε παίκτη, καθώς θα έχετε και τις δύο εκδόσεις μορφής στον ίδιο δίσκο. Επίσης, αν κερδίσει μία από τις μορφές, ο δίσκος θα συνεχίσει να παίζει στους μελλοντικούς παίκτες σε οποιαδήποτε μορφή. Το ερώτημα είναι αν άλλα κινηματογραφικά στούντιο θα ενταχθούν στην Warner Bros σε αυτή την φαινομενικά "κοινή λογική" λύση.

Ωστόσο, εάν δεν έχετε θεωρήσει ως ένα Blu-ray Disc ή HD-DVD player μέχρι αυτό το σημείο, λόγω φόβου φόρμας ή αν πραγματικά αξίζει τον κόπο για τη βελτίωση της ποιότητας εικόνας, πρέπει τουλάχιστον να ελέγξετε από το LG BH-100. Μπορεί να διευκρινίσει τις διαφορές μεταξύ του Blu-ray και του HD-DVD και να μειώσει οποιαδήποτε ανησυχία μπορεί να έχετε για να κάνετε το άλμα.

Η LG αξίζει την πίστωση για την ανακοίνωση και την παράδοση αυτού του προϊόντος στην αγορά με πολύ έγκαιρο τρόπο. Ειλικρινά, δεν πρόβλεπα έναν σύνθετο παίκτη Blu-ray Disc - HD-DVD για να φτάσω στα ράφια των καταστημάτων για κάποιο χρονικό διάστημα (ένα ή δύο χρόνια) δεδομένης της τρέχουσας πολιτικής ατμόσφαιρας Blu-ray / HD-DVD. Ωστόσο, είναι εδώ τώρα και αξίζει μια ματιά.

Αυτό το προϊόν θα παρακολουθείται στενά από τους αναλυτές της βιομηχανίας και τον Τύπο, σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές θα ανταποκριθούν και αν θα επηρεάσει πραγματικά το τοπίο της αγοράς Blu-ray Disc / HD-DVD.

Δίνω το LG BH100 4.5 από 5 αστέρια. Εάν η LG (ή άλλος κατασκευαστής) θα εισάγει ένα combo player Blu-ray / HD-DVD με αναπαραγωγή CD, πλήρης πρόσβαση iHD HD-DVD, πιο ολοκληρωμένες επιλογές εξόδου ήχου μέσω HDMI, τόσο έξοδο 1080p / 24 AND 1080p / χαμηλότερη τιμή, τότε θα έχετε έναν νικητή 5 αστέρων.