Κωδικοί περιοχής DVD - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Όχι όλα τα DVD παίζουν σε όλους τους αναπαραγωγούς DVD

Τίποτα δεν έχει επηρεάσει τον κόσμο της οικιακής ψυχαγωγίας αρκετά όπως το DVD . Παρόλο που το Blu-ray και το Internet Streaming έχουν πάρει ένα μεγάλο δάγκωμα από τις πωλήσεις DVD, εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια δίσκοι που κυκλοφορούν και εξακολουθούν να αγοράζονται, να πωλούνται και να προβάλλονται σε όλο τον κόσμο.

Το DVD είναι ο κύριος λόγος που η εμπειρία οικιακού κινηματογράφου έχει γίνει τόσο δημοφιλής, χρησιμεύοντας ως θεμέλιο για την ανύψωση τόσο της ποιότητας του βίντεο όσο και του ήχου.

Τώρα, ολόκληρα δωμάτια σε πολλά σπίτια είναι αποκλειστικά για την απόλαυση του home theater. Ωστόσο, μαζί με τη δημοτικότητα του DVD, έρχεται το βρώμικο μικρό του μυστικό: κωδικοποίηση περιοχής (επίσης αναφέρεται ως κλείδωμα περιοχής).

Κωδικοί περιοχής DVD - Πώς διαιρείται ο κόσμος

Οι συσκευές αναπαραγωγής DVD και τα DVD διαθέτουν ετικέτα για λειτουργία σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή του κόσμου.

Ο κόσμος των DVD χωρίζεται σε έξι μεγάλες γεωγραφικές περιοχές, με δύο επιπλέον περιοχές αποκλειστικά για εξειδικευμένη χρήση.

Οι γεωγραφικές περιοχές έχουν ως εξής:

Όπως μπορείτε να δείτε από τους παραπάνω κωδικούς περιοχής, οι ΗΠΑ είναι στην περιοχή 1. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συσκευές αναπαραγωγής DVD που πωλούνται στις ΗΠΑ γίνονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές περιοχής 1. Ως αποτέλεσμα, οι παίκτες της περιφέρειας 1 μπορούν να παίξουν μόνο δίσκους περιοχής 1. Αυτό είναι σωστό, τα ίδια τα DVD κωδικοποιούνται για μια συγκεκριμένη περιοχή. Στο πίσω μέρος κάθε πακέτου DVD, θα βρείτε τον κωδικό περιοχής.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι τα DVD που κωδικοποιούνται για περιοχές διαφορετικές από την Περιοχή 1 δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε μια DVD αναπαραγωγής περιοχής 1, επίσης, οι παίκτες που διατίθενται στο εμπόριο για άλλες περιοχές δεν μπορούν να παίξουν δίσκους DVD με 1 σφραγίδα.

Οι λόγοι για την κωδικοποίηση περιοχής DVD

Γιατί υπάρχει κωδικοποίηση περιοχής DVD, ρωτάτε; Σύμφωνα με ό, τι λέγεται στο κοινό, μια τέτοια κωδικοποίηση είναι ένα εργαλείο για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των δικαιωμάτων διανομής ταινιών (με άλλα λόγια τα κέρδη των κινηματογραφικών στούντιο).

Οι ταινίες κυκλοφορούν σε θέατρα σε διάφορα μέρη του κόσμου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτό το καλοκαιρινό blockbuster στις ΗΠΑ μπορεί να καταλήξει να είναι το χριστουγεννιάτικο blockbuster στο εξωτερικό. Εάν συμβεί αυτό, η έκδοση DVD της ταινίας μπορεί να είναι έξω στις ΗΠΑ, ενώ εξακολουθεί να εμφανίζεται σε θέατρα στο εξωτερικό.

Προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική ακεραιότητα της θεατρικής διανομής μιας συγκεκριμένης ταινίας, δεν είναι δυνατόν (υπό κανονικές συνθήκες) να έχει ένας φίλος στις ΗΠΑ να στείλει ένα DVD αντίγραφο της ταινίας στη χώρα όπου βρίσκεται στη θεατρική απελευθέρωση και να είναι μπορεί να παίξει το DVD σε έναν παίκτη εκεί.

Κωδικοποίηση περιοχής - το καλό και το κακό

Ανάλογα με το ποιος είστε, η κωδικοποίηση περιοχής μπορεί να θεωρηθεί ευλογία ή κατάρα. Αν είστε σκηνοθέτης του κινηματογράφου, αυτό είναι σπουδαίο, όχι μόνο αποκομίζετε τα μέγιστα κέρδη από τις θεατρικές εκδόσεις, αλλά και από τις εκδόσεις DVD για την ταινία σας. Ωστόσο, εάν είστε καταναλωτής που θέλει να δει μια ταινία που είναι διαθέσιμη σε DVD στη χώρα του συγγενή σας ή του φίλου σας αλλά όχι στη δική σας, ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετό διάστημα.

Ωστόσο, αρχίζει να αναδύεται μια άλλη υποψία αιτιολογίας για την κωδικοποίηση περιοχής, ενδεχομένως καθορισμός τιμών DVD σε συνάρτηση με την περιοχή. Αν και αυτό δεν έχει ακόμη αποδειχθεί νόμιμα ενώπιον δικαστηρίου, αν αποδειχθεί αληθές, τα αυστραλιανά και ευρωπαϊκά δικαστήρια μπορούν να βάλουν τη θερμότητα στο Χόλιγουντ και τους κατασκευαστές να διακόψουν την κωδικοποίηση περιοχής ως πρακτική μάρκετινγκ. Η Νέα Ζηλανδία προσπαθεί να εξαλείψει τους περιορισμούς κώδικα περιοχής DVD στη συγκεκριμένη χώρα.

Επιπλέον, για τους καταναλωτές που ζουν στην Ευρώπη, την Αυστραλία και την Ασία υπάρχει μια άφθονη αγορά για τους αποκαλούμενους κωδικοποιητές DVD Free Code, οι οποίοι είναι ουσιαστικά τροποποιημένες εκδόσεις των DVD αναπαραγωγής αποθεμάτων στα οποία έχει απενεργοποιηθεί η λειτουργία κωδικοποίησης περιοχής.

Με τη μαγεία της παραγγελίας μέσω αλληλογραφίας και του Διαδικτύου, αυτοί οι παίκτες είναι ευρέως διαθέσιμοι, έστω και αν δεν είναι απόλυτα νόμιμοι. Για τους τυχερούς ιδιοκτήτες αυτών των παικτών, τα DVD μπορούν να αγοραστούν από οποιαδήποτε περιοχή.

Ωστόσο, ως αντίδραση στη δημοτικότητα των DVD Player χωρίς κώδικα, το "Hollywood" έχει θεσπίσει ένα άλλο επίπεδο κωδικοποίησης σε περιφερειακά DVD που ονομάζεται RCE (Regional Coding Enhancement), το οποίο εμποδίζει τα επιλεγμένα περιφερειακά DVD να παίζουν ακόμα και σε συσκευές αναπαραγωγής DVD χωρίς κώδικα. Ωστόσο, το RCE εφαρμόζεται μόνο σε ορισμένους δίσκους της Περιφέρειας 1 και όχι σε δίσκους από άλλες περιοχές.

Ο συντελεστής NTSC / PAL

Υπάρχει πρόσθετος οπλισμός στην τρέλα του κωδικού περιοχής DVD. Δεδομένου ότι ο κόσμος χωρίζεται επίσης στα συστήματα βίντεο NTSC και PAL, όπως περιγράφεται στο προηγούμενο άρθρο μου: Ποιος είναι ο PAL σας; ), ο καταναλωτής μπορεί να χρειαστεί μια τηλεόραση πολλαπλών συστημάτων για πρόσβαση σε DVD που έχουν πατηθεί σε ένα από αυτά τα συστήματα. Αν και αυτό είναι δύσκολο στην αγορά των ΗΠΑ, όπου όλο το βίντεο βασίζεται στο σύστημα NTSC, οι περισσότεροι καταναλωτές στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου διαθέτουν τηλεοράσεις που μπορούν να δουν DVD που έχουν πατηθεί είτε σε NTSC είτε σε PAL.

Διόρθωση τιμών DVD και Ημερομηνίες κυκλοφορίας ταινιών

Μπορώ να δω την ανάγκη για κάποια κωδικοποίηση περιοχής για να προστατεύσει τις ημερομηνίες κυκλοφορίας ταινιών, αλλά εάν εμπλέκονται επίσης ζητήματα όπως ο καθορισμός τιμών για το προϊόν DVD, το Χόλιγουντ μπορεί να καταλήξει σε σοβαρό πρόβλημα σε αυτό.

Με την αύξηση της επικοινωνίας και των ταξιδιών, η πληροφορία και η ψυχαγωγία μπορούν να προσεγγιστούν σχεδόν οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή και ίσως το Χόλιγουντ να εξυπηρετείται καλύτερα με την απελευθέρωση ταινιών και βίντεο ταυτόχρονα παντού. Όχι μόνο θα εξυπηρετούνταν καλύτερα οι καταναλωτές, αλλά θα εξαλείφθηκε το κόστος της κωδικοποίησης περιοχής και η ανάγκη για συσκευή αναπαραγωγής DVD χωρίς κώδικα χωρίς κώδικα.

Ο παράγοντας ανυπομονησίας των καταναλωτών

Επίσης, συνειδητοποιώ ότι είναι ωραίο να αγοράσετε την έκδοση DVD του τελευταίου blockbuster μόλις έξι μήνες μετά τη θεατρική απελευθέρωση. Είναι μια μικρή ταλαιπωρία να περιμένουμε ένα μήνα περίπου, αν σημαίνει ότι η ταινία παραμένει ακόμα σε θεατρική απελευθέρωση κάπου αλλού στον κόσμο. Αν η ταινία είναι άξια, οι οπαδοί θα περιμένουν το DVD. Αμφιβάλλω αν οι πωλήσεις των κινηματογραφικών ταινιών που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν υποφέρουν επειδή έπρεπε να περιμένουμε περισσότερο από ένα χρόνο για να το πάρουμε. Εγώ, για ένα, θα είμαι πάντα σε ευθυγράμμιση για αυτές τις σημαντικές κυκλοφορίες DVD.

Οι πραγματικοί δικαιούχοι κωδικοποίησης περιοχής DVD

Οι μοναδικές οντότητες που φαίνεται να επωφελούνται πραγματικά από την DVD Region Coding είναι τα κινηματογραφικά στούντιο και οι έμποροι παιχνιδιών DVD χωρίς κώδικα. Σύμφωνα με αυτό το ισχύον σύστημα, η ψήφος μου είναι για τους εμπόρους των παικτών χωρίς κώδικα. Ακόμη και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός διαθέτει συσκευές αναπαραγωγής DVD χωρίς κώδικα (για προφανείς πρακτικούς λόγους).

Ακολουθεί λίστα με τους αντιπροσώπους που πωλούν τροποποιημένους DVD-Player χωρίς κωδικό πρόσβασης. Σημείωση: Οι λίστες των αντιπροσώπων είναι καθαρά ενημερωτικές, δεν εγγυώμαι για την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρονται - βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τις απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε πριν αγοράσετε.

Κωδικός περιοχής Hacks

Ένας άλλος τρόπος για να ξεφύγετε από το θέμα του Κώδικα περιοχής DVD είναι να διαπιστώσετε εάν μπορείτε να "hack" το τρέχον DVD player χρησιμοποιώντας μια σειρά εντολών τηλεχειριστηρίου για να μπορέσετε να παίξετε DVD από άλλες περιοχές. Η καλύτερη online πηγή για αυτές τις πληροφορίες είναι το VideoHelp DVD Player Hack Forum.

Εάν πληκτρολογείτε τον συγκεκριμένο αριθμό μάρκας και μοντέλου της συσκευής αναπαραγωγής DVD στο πλαίσιο αναζήτησης DVD Hack του VideoHelp, ενδέχεται να έχετε πρόσβαση σε λεπτομέρειες σχετικά με το αν μπορείτε να κάνετε τον αναπαραγωγέα DVD χωρίς κωδικό περιοχής. Αν έχετε νέο παίκτη και δεν περιλαμβάνεται στη λίστα, ελέγξτε περιοδικά για να δείτε αν εμφανίζεται.

Επίσης, εάν διαπιστώσετε ότι το DVD player σας είναι σε αυτό και υπάρχει ένα hack. Ένας περιορισμός μπορεί να είναι ότι μπορείτε να αλλάξετε μόνο τη λειτουργία της περιοχής DVD περιορισμένο αριθμό φορές πριν η συσκευή αναπαραγωγής γίνει μόνιμα κλειδωμένη σε συγκεκριμένες περιοχές. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν συσκευές αναπαραγωγής DVD από ό, τι μπορεί να γίνει χωρίς κωδικό περιοχής χωρίς αυτόν τον περιορισμό.

Είναι επίσης σημαντικό να επισημάνετε ότι με τους Blu-ray Disc players μπορείτε να έχετε ελεύθερο τον κωδικό περιοχής αναπαραγωγής DVD, αλλά όχι τη δυνατότητα αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, καθώς το Blu-ray ακολουθεί ένα διαφορετικό σχήμα κώδικα περιοχής .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο κωδικός περιοχής που hacking DVD player ή PC σας είναι απολύτως νόμιμη - αλλά μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας.

Αρχική εγγραφή DVD

Με την εμφάνιση συσκευών εγγραφής DVD , συνδυασμών DVD εγγραφής / βίντεο και βιντεοκάμερες DVD για χρήση από τους καταναλωτές, τίθεται το ερώτημα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η κωδικοποίηση περιοχής DVD. Τα καλά νέα είναι ότι από τη στιγμή που η DVD Region Coding είναι μια εμπορική εφαρμογή, οι τυχόν εγγραφές DVD που πραγματοποιείτε σε DVD recorder με βάση τον καταναλωτή, βιντεοκάμερα DVD ή ακόμα και υπολογιστή δεν είναι Region Coded. Εάν το DVD που καταγράφετε έγινε στο σύστημα βίντεο NTSC, θα μπορεί να αναπαραχθεί σε συσκευές αναπαραγωγής DVD σε χώρες που χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό και το ίδιο για το PAL. δεν υπάρχει περαιτέρω περιορισμός κωδικού περιοχής σε DVD που έχουν εγγραφεί στο σπίτι.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή DVD του καταναλωτή, ανατρέξτε στις συχνές ερωτήσεις του DVD Recorder μου

Ωστόσο, εάν επιλέξετε να εφαρμόσετε την Περιφερειακή Κωδικοποίηση στις δικές σας εγγραφές DVD, χρειάζεστε πρόσβαση σε λογισμικό ή σε υπηρεσία που είναι σε θέση να εφαρμόσει τον ορισμό του κωδικού περιοχής.

Τελική σημείωση

Τώρα που ξέρετε για την κωδικοποίηση περιοχής DVD, αυτό δεν είναι το μόνο βρώμικο μικρό μυστικό του DVD. Υπάρχει επίσης το θέμα της τεχνολογίας αντιγραφής αντιγραφής, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία ....