Τηλεοράσεις Samsung και Philips Ditch 3D

Είναι τρισδιάστατο για το σπίτι στον θρόνο του θανάτου;

Με τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές μάρκες να θέτουν τις τηλεοπτικές σειρές τους 2016 στις επόμενες εβδομάδες, αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερα σχετικά με τα πλήρη σύνολα χαρακτηριστικών που θα μεταφέρουν οι τηλεοράσεις. Και γίνεται ξεκάθαρο ότι για ορισμένες μάρκες, τουλάχιστον, ένα χαρακτηριστικό που δεν είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη είναι 3D .

Για αρχάριους, η Samsung μου είπε αυτή την εβδομάδα ότι παρά το γεγονός ότι διαθέτει μια τεράστια ποικιλία τηλεοράσεων για το 2016, μόνο η σειρά ναυαρχίδων KS9800 (KS9500 στη Βρετανία) θα υποστηρίξει την αναπαραγωγή 3D. Η απόφαση αυτή προέρχεται από ένα εμπορικό σήμα, ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν ήταν ένας από τους πιο επιθετικούς υποστηρικτές του 3D, τόσο από την ποσότητα των 3D τηλεοράσεων που παράγει όσο και από την τεχνολογία που αναπτύχθηκε για να βελτιώσει την εμπειρία της 3D TV.

Ο μεγάλος ενεργός Vs παθητικός 3d πόλεμος

Ποιος μπορεί να ξεχάσει, επίσης, την προσπάθεια που η Samsung έβαλε στην πικρή έκπληξη της με την LG για το κατά πόσο η προσέγγιση του ενεργού κλείστρου ή του παθητικού φίλτρου έδωσε τα καλύτερα 3D αποτελέσματα για το σπίτι;

Τώρα, όμως, η Samsung μου λέει ότι απλά δεν πιστεύει ότι εξακολουθεί να υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το 3D για να δικαιολογήσει το κόστος - παρόλο που δεν είναι πραγματικά όλα αυτά τα υψηλά - και ζητήματα κατανάλωσης ενέργειας που συνδέονται με την τοποθέτηση του 3D σε οποιοδήποτε αλλά το πιο ακριβό Τηλεόραση.

Ακόμα πιο δραματικά, η ευρωπαϊκή πτέρυγα της Philips ανακοίνωσε σε πρόσφατη εκδήλωση Τύπου ότι ούτε ένα μοντέλο στην εκτεταμένη σειρά τηλεόρασης για το 2016 θα υποστηρίξει την αναπαραγωγή 3D. Όταν ρωτήθηκε γιατί, ο επικεφαλής της τεχνολογίας εικόνας της Philips, Danny Tack, δήλωσε ότι "το 3D είναι νεκρό". Ποια είναι η απλή δήλωση της θέσης μιας τηλεοπτικής μάρκας στο 3D όπως θα μπορούσατε να πάρετε.

Δεν είναι μόνο η Samsung και η Philips

Ενώ η Samsung και η Philips είναι οι πιο αυστηρές μάρκες τηλεόρασης όταν πρόκειται να δηλώσουν το 3D στο σπίτι τώρα τόσο εξειδικευμένη που δύσκολα αξίζει να το ενοχλεί, η τελευταία τηλεοπτική σειρά της Sony περιπλέκει και 3D περισσότερο από ποτέ, με μόνο τη ναυαρχίδα X94D εδώ ) και στα μοντέλα X93D (προεπισκόπησης εδώ ) που συνεχίζουν να προσφέρουν αναπαραγωγή 3D. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η έλλειψη τρισδιάστατης υποστήριξης στην πιθανή δημοφιλή σειρά X85D των τηλεοράσεων με δυνατότητα 4Κ, HDR.

Ακόμα και η LG, η οποία έπρεπε να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο κάνει τις τηλεοράσεις της έτσι ώστε να μπορεί να αρχίσει να βάζει παθητικά φίλτρα επάνω τους για να παρέχει 3D υποστήριξη, ανακοίνωσε ότι μία από τις τηλεοράσεις OLED 2016 δεν θα υποστηρίζει πλέον 3D.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι το 3D ως μορφή εμπορικού κινηματογράφου εξακολουθεί να φαίνεται ότι κάνει OK, οπότε είναι μόνο η αρχική τρισδιάστατη μορφή που φαίνεται να χτυπάει τις κλίσεις. Με τη νέα μορφή Blu-ray Ultra HD που δεν συμπεριλαμβάνει ακόμη και υποστήριξη για 3D, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν τα στούντιο θα εξακολουθούν να αισθάνονται τόσο έντονα να επενδύσουν στη δημιουργία 3D μιας ταινίας όταν δεν μπορούν επίσης να εξαρτηθούν από ένα δευτερεύον αγορά για την συγκεκριμένη έκδοση 3D.

Ένα δαπανηρό λάθος;

Το ζήτημα των εκατομμυρίων δολαρίων που κρέμεται πάνω από όλα αυτά είναι αν είναι πραγματικά λάθος για τις μεγάλες μάρκες τηλεόρασης να αρχίζουν να απομακρύνονται 3D από τις τηλεοράσεις τους. Σε τελική ανάλυση, αν και είναι αναμφισβήτητο ότι - για διάφορους λόγους - το 3D στο σπίτι ποτέ δεν είχε πιαστεί όσο σχεδόν το επιθυμούσε η βιομηχανία της τηλεόρασης, το σχήμα εξακολουθεί να φαίνεται ότι έχει μια αφοσιωμένη και παθιασμένη εξειδικευμένη βάση.

Έτσι, η Samsung και η Philips διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τουλάχιστον ένα μικρό κοινό για τις τηλεοράσεις 2016 χωρίς 3D και σε μια αγορά εξαιρετικά ανταγωνιστική από αυτή που κάθε μάρκα τηλεόρασης αντιμετωπίζει σήμερα, θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν κάποιος από αυτούς μπορεί πραγματικά αφήστε να χάσετε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πιθανούς πελάτες.Περιλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν η Samsung και η Philips ξαφνικά αποφασίσουν ότι θα έπρεπε καλύτερα να αρχίσουν να βάζουν το 3D πίσω στις τηλεοράσεις τους πάλι το 2017 ...