Η Sony αποκαλύπτει την τηλεοπτική της σειρά 4K 4K

Το HDR είναι παρών και σωστό

Η Sony χρησιμοποίησε το πρόσφατο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας για να εισαγάγει την πλήρη σειρά τηλεοράσεων 4K / UHD 2016, με επικεφαλής ένα νέο μοντέλο 75 ιντσών, το 75X940D. Αυτό συνδυάζει τον άμεσο φωτισμό LED (όπου τα φώτα κάθονται ακριβώς πίσω από την οθόνη) με την τεχνολογία Triluminos της Sony.

Το 75X940D μπορεί επίσης να αναπαράγει περιεχόμενο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) με την τεχνολογία X-Tended Dynamic Range Pro της Sony για να ενισχύσει το εύρος αντίθεσης της εικόνας, ανακατανώντας την ενέργεια από τα πιο σκοτεινά μέρη της εικόνας στα πιο λαμπρά μέρη.

Το 75X940C (αναθεωρήθηκε εδώ) ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη τηλεόραση του 2015, οπότε ελπίζουμε ότι η Sony θα μπορέσει να συνεχίσει αυτή τη φόρμα με το νέο μοντέλο ναυαρχίδας της 'D'. Στην πραγματικότητα, το είδος που επιθυμούμε, η Sony αποφάσισε να κάνει μια σειρά από μικρότερα μοντέλα X940D για να προχωρήσει παράλληλα με το 75 ιντσών, αλλά εκεί πηγαίνετε.

Λεπτά tonics;

Για τους πολλούς ανθρώπους που διαβάζουν αυτό που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μια οθόνη 75 ιντσών στα σαλόνια τους, η επόμενη σειρά στην σειρά τηλεοράσεων της Sony είναι τα νέα X930Ds. Με τα εντυπωσιακά λεπτότατα σχέδια τους (με βάθος μόνο 11mm, με πλαίσια που φαίνονται ακόμη πιο στενά) και το λεπτό χρυσό κουρτίνα σαμπάνιας, απολαμβάνουν μια προνομιακή εμφάνιση που αντικατοπτρίζει τα πρωτοποριακά μοντέλα X90C του 2015.

Η λεπτή εμφάνιση των X930D αντιπαραβάλλεται απόλυτα με τα τεράστια σχέδια των μοντέλων της Sony 2015, τα οποία έμοιαζαν πολύ περισσότερο γύρω από την πλάτη και τις πλευρές, χάρη στη συμπερίληψή τους σε συστήματα ήχου έξι ηχείων.

Δεδομένης της εξαιρετικής ποιότητας του ήχου που παράγουν αυτά τα ηχεία, ο ανεμιστήρας AV μου είναι λυπημένος που τους βλέπει να εξαφανίζονται για τη σειρά 2016 της Sony. Ταυτόχρονα, όμως, ο πολύ λεπτότερος σχεδιασμός των X930D τους καθιστά πολύ πιο εύκολο να φιλοξενηθούν σε ένα τυπικό περιβάλλον καθιστικού. Και πολύ λιγότερο από ένα στέλεχος στην πλάτη σας ...

Το LED Edge επαναπροσδιορίστηκε

Όπως θα περίμενε κανείς να εξετάζει πόσο λεπτή είναι τα άκρα τους, οι τηλεοράσεις X930D χρησιμοποιούν άκρη και όχι απευθείας φωτισμό LED. Αυτό είναι λίγο περίεργο δεδομένου ότι τα άμεσα συστήματα LED (όπου τα LED που κάθονται ακριβώς πίσω από την οθόνη) θεωρούνται γενικά η καλύτερη προσέγγιση για την προβολή του βίντεο υψηλής δυναμικής εμβέλειας (HDR) που έχει οριστεί να γίνει μεγάλη υπόθεση το 2016. Αλλά η Sony είναι γρήγορη για να επισημάνει ότι έρχεται με ένα νέο σύστημα οπίσθιου φωτισμού LED edge για τη σειρά X930D που επιτρέπει να ελέγχει την έξοδο φωτός από διάφορα τμήματα της εικόνας - ακόμα και τις κεντρικές περιοχές - ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Ο αριθμός των ζωνών ελέγχου φωτισμού που παρέχονται από το λεγόμενο Drive Slim Backlight Drive δεν ταιριάζει με τον αριθμό που έχετε με το μοντέλο Sony X940D με απευθείας φωτισμό. Αλλά η δυνατότητα ελέγχου των κεντρικών περιοχών του φωτισμού ξεχωριστά από τις περιοχές άκρων είναι σίγουρα ένα υποσχόμενο νέο τέχνασμα για την τεχνολογία LED άκρων.

Τα X850Ds

Τα μοντέλα X850D που βρίσκονται κάτω από τα X930D στην τηλεοπτική σειρά 4K της Sony 2016 δεν επωφελούνται από την τεχνολογία Slim Backlight Drive. αντί των εικόνων τους, χρησιμοποιούν απλά τη λεγόμενη "πλήρους κάμερας", όπου η τηλεόραση προσαρμόζει συνεχώς ολόκληρη την έξοδο του φωτισμού ακμής ώστε να ταιριάζει καλύτερα στο συνολικό περιεχόμενο της εικόνας.

Αυτά τα μοντέλα είναι παρόμοια σε σχεδιασμό με τα X930Ds εκτός από το ότι παίρνουν ένα ασημένιο στριφτάρι στο σχεδιασμό τους στη θέση του χρυσού σαμπάνιας.

Κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά που φέρουν και τις τρεις σειρές τηλεοράσεων 4K της Sony για το 2016, όλες φέρουν την τεχνολογία Triluminos της Sony για την παροχή μιας ευρύτερης χρωματικής περιοχής και όλα αυτά υποστηρίζουν την αναπαραγωγή των πηγών HDR. Παραδόξως, η Sony επέλεξε να μην ακολουθήσει τη νέα «Ultra HD Premium» θεώρηση (που αναλύθηκε λεπτομερώς εδώ ) για οποιαδήποτε από τις νέες της τηλεοράσεις, παρόλο που ήταν μέλος της ομάδας εργασίας Ultra HD Alliance που έφερε την προδιαγραφή Ultra HD Premium. Αυτό το κάνει να δελεάζει κανείς ότι οι νέες τηλεοράσεις της Sony δεν μπορούν πραγματικά να ικανοποιήσουν τις αρκετά αυστηρές απαιτήσεις Ultra HD Premium - αν και θα μπορούσε να είναι και η πολιτική της Sony να καλεί τις τηλεοράσεις της «4K» αντί της Ultra HD.

Αναζητήστε κριτικές για τις τηλεοράσεις Sony 2016 τις επόμενες εβδομάδες.