Μάθετε τις βασικές διαφορές μεταξύ μιας LED και μιας τηλεόρασης LCD

Οι τηλεοράσεις LED οθονών άκρων και τηλεοράσεων πλήρους σειράς είναι υποσύνολα τηλεοράσεων LCD

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που καθιστούν την αγορά μιας νέας τηλεόρασης σύγχυση, αλλά λίγα θέματα ματαιώνοντας τους καταναλωτές όσο και η χρήση της ορολογίας LED , ειδικά όταν εισάγετε όρους όπως OLED και S-AMOLED .

Οι τηλεοράσεις LED είναι απλά ένας τύπος τηλεόρασης LCD . Μπερδευτήκατε; Μην είστε.

LED vs LCD: Οι βασικές διαφορές

Κάθε τηλεόραση LCD απαιτεί μια πηγή φωτισμού για τα pixels της, και σε τηλεοράσεις LED, αυτή η πηγή είναι μια σειρά LED. Άλλα σύνολα LCD χρησιμοποιούσαν αρχικά μια σειρά λαμπτήρων φθορισμού που ονομάζονταν τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού CCFL. Στα περισσότερα μοντέρνα σύνολα LCD, αυτοί οι λαμπτήρες φθορισμού έχουν αντικατασταθεί με LED πλήρους σειράς. Και οι δύο τύποι τηλεοράσεων χρησιμοποιούν οθόνες υγρών κρυστάλλων.

Οι κατασκευαστές πραγματοποιούν μεγάλη προσπάθεια από τον οπίσθιο φωτισμό LED, επειδή τα σετ που χρησιμοποιούν την τεχνολογία είναι συνήθως πιο ενεργειακά αποδοτικά από τις τηλεοράσεις CCFL LCD. Υπάρχουν και άλλα οφέλη, αλλά για να τα καταλάβετε θα πρέπει να εξετάσετε προσεχώς την εφαρμογή του οπίσθιου φωτισμού LED.

Οι τηλεοράσεις LCD με οπίσθιο φωτισμό LED χρησιμοποιούν σήμερα ένα από τα δύο συστήματα:

Ποιό είναι καλύτερο? Edge-Lit ή Full Array;

Κάθε σύστημα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Τα σύνολα που φωτίζονται με άκρη συνήθως είναι πολύ λεπτότερα και ελαφρύτερα από αυτά που χρησιμοποιούν μια πλήρη διάταξη, επειδή η πηγή φωτισμού καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Τα σύνολα πλήρους συστοιχίας είναι κάπως παχύτερα και βαρύτερα, αλλά κάνουν για αυτό με τοπική μείωση, πράγμα που σημαίνει ότι ένα τμήμα του πίνακα LED μπορεί να σκιάζεται ενώ άλλα τμήματα παραμένουν φωτεινά. Αυτό βελτιώνει τον μαύρο και την αντίθεση στην προκύπτουσα εικόνα.

Τα σετ LED που χρησιμοποιούν οπίσθιο φωτισμό πλήρους σειράς τείνουν να παράγουν την καλύτερη εικόνα όλων των τηλεοράσεων LCD. Εκείνοι που χρησιμοποιούν φωτισμό άκρων θυσιάζουν την ποιότητα της εικόνας, αλλά είναι οι ελαφρύτερες και λεπτότερες τηλεοράσεις στην αγορά.

Είναι τεχνολογία LED αξίζει τον κόπο;

Πριν ξεμείνετε και αγοράσετε μια τηλεόραση LCD με οπίσθιο φωτισμό LED, θα πρέπει να εξετάσετε έναν σημαντικό παράγοντα: την τιμή.

Οι τηλεοράσεις με οπίσθιο φωτισμό LED είναι εντυπωσιακές, αλλά είναι ακριβότερες από τους συνομιλητές τους με φθορισμού. Αν η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετικά σημαντική για εσάς, τότε ξοδεύετε λίγα περισσότερα χρήματα για να απολαύσετε τα οφέλη από τον οπίσθιο φωτισμό πλήρους σειράς LED μπορεί να έχει νόημα για εσάς. Εάν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε ένα ασφάλιστρο για να έχετε τη λεπτότερη τηλεόραση στο μπλοκ, το LED με άκρη φωτισμού είναι ο τρόπος να πάτε.

Εάν είστε αγοραστής ευκαιρίας, θα είστε σε θέση να ικανοποιήσετε τον εαυτό σας και το πορτοφόλι σας με μια καλά κατασκευασμένη φθορίζουσα-φωτισμένη LCD τηλεόραση-αν μπορείτε να βρείτε ένα.