Κωδικοί HTML για χαρακτήρες πολωνικής γλώσσας

Κωδικοί HTML για να βάλεις Πολωνούς χαρακτήρες στην ιστοσελίδα σου

Ακόμη και αν ο ιστότοπός σας είναι γραμμένος μόνο στα Αγγλικά και δεν περιλαμβάνει πολύγλωσσες μεταφράσεις , ίσως χρειαστεί να προσθέσετε χαρακτήρες πολωνικής γλώσσας σε αυτόν τον ιστότοπο σε ορισμένες σελίδες ή για ορισμένες λέξεις.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους κώδικες HTML που είναι απαραίτητοι για τη χρήση πολωνικών χαρακτήρων που δεν περιλαμβάνονται στο τυποποιημένο σύνολο χαρακτήρων και δεν βρίσκονται στα πλήκτρα του πληκτρολογίου. Όχι όλα τα προγράμματα περιήγησης υποστηρίζουν όλους αυτούς τους κωδικούς (κυρίως, τα παλαιότερα προγράμματα περιήγησης ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα - τα νεότερα προγράμματα περιήγησης θα πρέπει να είναι καλά), οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει τους κώδικες HTML πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Ορισμένοι πολωνικοί χαρακτήρες μπορεί να είναι μέρος του συνόλου χαρακτήρων Unicode, οπότε πρέπει να δηλώσετε ότι στο κεφάλι των εγγράφων σας.

Ακολουθούν οι διάφοροι χαρακτήρες που μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε.

Απεικόνιση Φιλικό κώδικα Αριθμητικός κώδικας Περιγραφή
ΕΝΑ ΕΝΑ Κεφάλαιο A-cedille
ένα ένα Μικρό a-cedille
ΜΙ ΜΙ Capital E-cedille
μι μι Μικρό ηλεκτρονικό cedille
Ó Ó Ó Κεφάλαιο O-οξύ
ó ó ó Μικρά o-οξύ
ΝΤΟ ΝΤΟ Κεφάλαιο C-οξύ
ντο ντο Μικρό c-οξύ
ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΓΑΛΟ Κεφάλαιο L-bar
μεγάλο μεγάλο Μικρή ράβδος l
Ń Ń Κεφάλαιο N-οξύ
ñ ñ Μικρό n-οξύ
ΜΙΚΡΟ ΜΙΚΡΟ Κεφάλαιο S-οξύ
μικρό μικρό Μικρά σ-οξεία
Ź Ź Κεφάλαιο Z-οξύ
ź ź Μικρό οξύ z-οξύ
Ż Ż Κεφάλαιο Z-dot
ż ż Μικρή ζ-κουκίδα

Η χρήση αυτών των χαρακτήρων είναι απλή. Στη σήμανση HTML, θα τοποθετούσατε αυτούς τους ειδικούς κωδικούς χαρακτήρων όπου θέλετε να εμφανιστεί ο πολωνικός χαρακτήρας. Αυτά χρησιμοποιούνται παρόμοια με άλλους κώδικες ειδικών χαρακτήρων HTML που σας επιτρέπουν να προσθέσετε χαρακτήρες που δεν βρίσκονται επίσης στο παραδοσιακό πληκτρολόγιο και επομένως δεν μπορούν να πληκτρολογούνται απλά στο HTML για να εμφανίζονται σε μια ιστοσελίδα.

Να θυμάστε ότι αυτοί οι κωδικοί χαρακτήρων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν ιστότοπο αγγλικής γλώσσας εάν θέλετε να εμφανίσετε μια λέξη με έναν από αυτούς τους χαρακτήρες. Αυτοί οι χαρακτήρες θα χρησιμοποιηθούν επίσης σε HTML που εμφάνιζε στην πραγματικότητα πλήρεις μεταφράσεις από την Πολωνία, αν πραγματικά κωδικοποιήσατε αυτές τις ιστοσελίδες με το χέρι και είχατε μια πλήρη πολωνική έκδοση του ιστότοπου ή εάν χρησιμοποιήσατε πιο αυτοματοποιημένη προσέγγιση σε πολύγλωσσες ιστοσελίδες και πήγατε με μια λύση όπως η Μετάφραση Google.

Αρχικό άρθρο από την Jennifer Krynin, επιμελημένο από τον Jeremy Girard