Χρησιμοποιώντας το HTML5 για την προβολή βίντεο σε τρέχοντα προγράμματα περιήγησης

Η ετικέτα βίντεο HTML 5 διευκολύνει την προσθήκη βίντεο στις ιστοσελίδες σας. Αλλά ενώ φαίνεται εύκολο στην επιφάνεια, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να κάνετε το βίντεό σας λειτουργικό. Αυτό το σεμινάριο θα σας καθοδηγήσει στα βήματα για να δημιουργήσετε μια σελίδα σε HTML 5 που θα εκτελεί βίντεο σε όλα τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

01 από 10

Φιλοξενήστε το δικό σας HTML 5 Video vs. Χρήση του YouTube

Το YouTube είναι ένας εξαιρετικός ιστότοπος. Κάνει εύκολη την ενσωμάτωση βίντεο σε ιστοσελίδες γρήγορα, και με μερικές μικρές εξαιρέσεις είναι αρκετά απρόσκοπτη στην εκτέλεση των εν λόγω βίντεο. Αν δημοσιεύσετε ένα βίντεο στο YouTube, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο καθένας θα μπορεί να το παρακολουθήσει.

Αλλά χρησιμοποιώντας το YouTube για να ενσωματώσετε τα βίντεό σας έχει κάποια μειονεκτήματα

Τα περισσότερα από τα προβλήματα με το YouTube είναι από την πλευρά των καταναλωτών, και όχι από την πλευρά του σχεδιαστή, όπως:

Αλλά υπάρχουν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους το YouTube είναι κακό για τους προγραμματιστές περιεχομένου, όπως:

Το HTML 5 Video δίνει μερικά πλεονεκτήματα στο YouTube

Η χρήση του HTML 5 για βίντεο θα σας επιτρέψει να ελέγχετε κάθε πτυχή του βίντεο σας, από ποιον μπορεί να το δει, πόσο καιρό είναι, τι περιέχει το περιεχόμενο, πού φιλοξενείται και πώς εκτελείται ο διακομιστής. Και το βίντεο HTML 5 σάς δίνει τη δυνατότητα να κωδικοποιήσετε το βίντεό σας σε τόσες μορφές, όπως χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι ο μέγιστος αριθμός ατόμων μπορεί να το δει. Οι πελάτες σας δεν χρειάζονται μια προσθήκη ή να περιμένουν μέχρι το YouTube να κυκλοφορήσει μια νεότερη έκδοση.

Φυσικά, το HTML 5 Video προσφέρει μερικά μειονεκτήματα

Αυτά περιλαμβάνουν:

02 από 10

Γρήγορη επισκόπηση της υποστήριξης βίντεο στον Ιστό

Η προσθήκη βίντεο σε ιστοσελίδες είναι από καιρό μια δύσκολη διαδικασία. Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να πάθουν λάθος: