Πώς να κάνετε ένα επιτυχημένο ρολό επίδειξης για καλλιτέχνες 3D

Εύρεση εργασίας στο CG Industry

Όταν ψάχνετε για δουλειά στη βιομηχανία CG, ο κύλινδρος επίδειξης είναι σαν μια πρώτη εντύπωση και η συνέντευξη του πρώτου γύρου έληξε σε μία.

Πρέπει να πείσει τους πιθανούς εργοδότες ότι έχετε τις τεχνικές και καλλιτεχνικές μπριζόλες για να επιβιώσετε σε ένα περιβάλλον παραγωγής, ενώ τους δείξτε ότι το στυλ και η προσωπικότητά σας θα είναι κατάλληλα για την αισθητική της εταιρείας.

Προφανώς, η ποιότητα της δουλειάς σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο καρούλι σας. Εάν έχετε αρκετό CG επίπεδο παραγωγής για να γεμίσετε τρία λεπτά, τότε είστε ήδη τα τρία τέταρτα του δρόμου εκεί.

Αλλά ακόμα κι αν έχετε σπουδαία δουλειά, ο τρόπος που το παρουσιάζετε μπορεί να κάνει ή να σπάσει τις πιθανότητές σας για να προσελκύσετε την προσοχή κορυφαίων εργοδοτών. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη συναρμολόγηση του ρόλου demo του δολοφόνου που σας βοηθά να σας προσφέρουμε τη δουλειά των ονείρων σας.

01 από 07

Επεξεργαστείτε τον εαυτό σας σχολαστικά

Lucia Lambriex / Blake Guthrie

Οι πιθανοί εργοδότες δεν θέλουν να δουν κάθε μοντέλο ή κινούμενο σχέδιο που έχετε ολοκληρώσει ποτέ - θέλουν να δουν τα καλύτερα μοντέλα και κινούμενα σχέδια που έχετε δημιουργήσει ποτέ.

Ένας κανόνας είναι ότι θέλετε τα κομμάτια σας να μεταφέρουν ένα συνεπές επίπεδο γυαλίσματος και εμπειρίας. Εάν έχετε ένα κομμάτι που είναι μια αξιοσημείωτη περικοπή κάτω από το καλύτερο έργο σας, έχετε δύο επιλογές:

  1. Αφήστε το από το καρούλι.
  2. Επαναλάβετε την επεξεργασία μέχρι να φτάσει μέχρι την ισοτιμία.

Εάν αποφασίσετε να επεξεργαστείτε ένα κομμάτι, βεβαιωθείτε ότι το κρεμάτε για τους σωστούς λόγους. Αν η εικόνα είναι εννοιολογικά ανεπαρκώς δομημένη σε μια αδιάφορη ιδέα ή σχέδιο, χαλαρώστε. Αλλά αν νομίζετε ότι είναι ένα καλό κομμάτι που χρειάζεται απλά μια καλύτερη απόδοση , τότε με κάθε τρόπο, δώστε του κάποια αγάπη!

02 του 07

Φτανω στο σημειο

Οι φανταστικές παρουσιάσεις είναι ωραίες, αλλά ο πιθανός εργοδότης σας είναι γελοία απασχολημένος με την εμφάνιση επιτυχημένων επιτυχημένων επιτυχημένων επιτυχημένων πωλήσεων και franchises για δισεκατομμύρια δολάρια. Αν επιμείνετε να συμπεριλάβετε κάποιο εισαγωγικό κλιπ , παρακαλούμε να το κάνετε σύντομο.

Εάν η δουλειά σας είναι τόσο καλή, δεν χρειάζεστε ένα εφέ κίνησης 3D για να το εισαγάγετε - η ποιότητα της CG πωλείται.

Αντί να φανταστείτε, εμφανίστε το όνομα, τον ιστότοπό σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα προσωπικό λογότυπο για μερικά δευτερόλεπτα. Συμπεριλάβετε τις πληροφορίες και πάλι στο τέλος του κυλίνδρου, αλλά αυτή τη φορά αφήστε την μέχρι να θεωρήσετε ότι είναι απαραίτητο για τους διευθυντές μίσθωσης να αφαιρέσουν τις πληροφορίες (ώστε να μπορούν να δουν περισσότερο την δουλειά σας και να έρχονται σε επαφή!)

Επίσης, και αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά να μην σώσετε το καλύτερο για το τελευταίο. Πάντα βάζετε την καλύτερη δουλειά σας πρώτα.

03 του 07

Αφήστε τη διαδικασία σας να εμφανιστεί

Έχω διαβάσει μία φορά μια δήλωση από έναν διευθυντή μίσθωσης ο οποίος είπε ότι το μοναδικό μεγαλύτερο λάθος που κάνουν πολλοί καλλιτέχνες με το ρολό demo τους είναι ότι δεν παρέχουν καμία εικόνα για την έμπνευση, τη ροή εργασίας και τη διαδικασία τους.

Εάν εργάζεστε από την τέχνη της ιδέας, δείξτε την τέχνη της ιδέας. Αν είστε τόσο υπερήφανοι για το βασικό σας πλέγμα όσο είστε το τελευταίο σας γλυπτό, δείξτε το βασικό πλέγμα. Εμφάνιση των κορνιζών σας. Εμφάνιση των υφών σας. Μην πηγαίνετε στη θάλασσα, αλλά προσπαθήστε να συμπεριλάβετε κομψά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη ροή εργασίας σας.

Είναι επίσης μια βέλτιστη πρακτική να παρέχετε μια απλή κατανομή με κάθε εικόνα ή βολή. Για παράδειγμα, ίσως εισαγάγετε μια εικόνα εμφανίζοντας το παρακάτω κείμενο για μερικά δευτερόλεπτα:

  • "Μοντέλο Δράκου"
  • Zbrush γλυπτική από τη βάση Zspheres
  • Παρουσιάζεται σε Maya + Mental Ray
  • 10.000 quads / 20.000 tris
  • Σύνθεση σε NUKE

Εάν συμπεριλαμβάνετε εικόνες που ολοκληρώθηκαν ως μέρος μιας ομάδας, είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφέρετε ποιες πτυχές του αγωγού παραγωγής είναι δική σας ευθύνη.

04 του 07

Η παρουσίαση έχει σημασία

Είπα νωρίτερα ότι η καλή CG πρέπει να πουλήσει και είναι αλήθεια. Αλλά κάνετε αίτηση για δουλειά στη βιομηχανία οπτικών εφέ, έτσι εμφανίσεις έχουν σημασία.

Δεν χρειάζεται να κάνετε την παρουσίαση της προτεραιότητας νούμερο ένα σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε εμφανίσει την εργασία σας με τρόπο που είναι συνεπής, αισθητικά ευχάριστο και εύκολο να παρακολουθήσετε.

Λάβετε υπόψη τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεστε, ειδικά αν κάνετε ένα κινούμενο κινούμενο σχέδιο - οι εργοδότες δεν θέλουν ένα υψηλό ρυθμό μοντάζ που πρέπει να τεθεί σε παύση κάθε δύο δευτερόλεπτα. Θέλουν να δουν έναν κύλινδρο που τους λέει όσο το δυνατόν περισσότερο για εσένα ως καλλιτέχνης.

05 του 07

Παίξτε στην ειδικότητά σας

Εάν υποβάλετε αίτηση για μια γενική εργασία όπου θα είστε υπεύθυνοι για κάθε πτυχή του αγωγού από την ιδέα μέχρι την τελική κίνηση, μπορείτε να πάρετε λίγο λιγότερο απόθεμα σε αυτή την ενότητα.

Αλλά αν στέλνετε τον κύλινδρο σας σε έναν σημαντικό παίκτη όπως το Pixar, το Dreamworks, το ILM ή το Bioware, θα θελήσετε να δείξετε κάποια ειδικότητα. Το να είσαι πραγματικά καλός σε ένα πράγμα είναι αυτό που θα σε βάλει στην πόρτα σε ένα μεγάλο στούντιο, επειδή σημαίνει ότι θα είσαι σε θέση να προσθέσεις αξία αμέσως.

Είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια παρουσίαση από έναν επόπτη HR για Dreamworks στο Siggraph πριν από λίγα χρόνια και έδειξε μια χούφτα ρόλους που τελικά οδήγησαν σε θέσεις εργασίας στο στούντιο. Ο ένας ήταν ένας τροχός μοντελοποίησης, και σε ολόκληρο τον τρίμωνα κύλινδρο ο καλλιτέχνης δεν περιείχε ούτε μία υφή - απλά παλιά παύση του περιβάλλοντος καθιστά.

Ζήτησα από τον παρουσιαστή να προτιμήσει να βλέπει τους τροχούς μοντελοποίησης χωρίς να εμφανίζεται , και αυτή ήταν η απάντησή της:

"Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας.Οι μοντελιστές που δουλεύουν για εμάς δεν ζωγραφίζουν υφές και σίγουρα δεν γράφουν δίκτυα shader.Αν είστε μισθωμένοι για έναν ρόλο μοντελοποίησης, είναι επειδή μπορείτε να μοντελοποιήσετε".

Σας συνιστώ να πάρετε αυτές τις λέξεις με ένα σιτάρι αλατιού. Τα κορυφαία στούντιο όπως το Dreamworks είναι μοναδικά στο γεγονός ότι έχουν τον προϋπολογισμό να προσλάβουν έναν ειδικό για σχεδόν κάθε ρόλο, αλλά δεν θα είναι έτσι παντού.

Θέλετε να δείξετε μια ειδικότητα, αλλά θέλετε επίσης να δείξετε ότι είστε ένας πολύ στρογγυλός καλλιτέχνης με πλήρη κατανόηση του αγωγού CG στο σύνολό του.

06 του 07

Προσαρμόστε τον κύλινδρο σας στον εργοδότη

Οι διαχειριστές μίσθωσης ψάχνουν να δουν την ποιότητα της δουλειάς σας, αλλά έχετε κατά νου ότι σε πολλές περιπτώσεις ψάχνουν για κάποιον που ταιριάζει με το ιδιαίτερο στυλ τους.

Όταν αναπτύσσετε τον κύλινδρο σας, έχετε στο μυαλό σας μερικούς «εργοδότες ονείρων» και προσπαθήστε να σκεφτείτε ποια είδη τεμαχίων θα σας βοηθήσουν να πάρετε δουλειά εκεί. Για παράδειγμα, αν θέλετε να εφαρμόσετε τελικά στο Epic, θα πρέπει πιθανώς να δείξετε ότι έχετε χρησιμοποιήσει το Unreal Engine. Εάν κάνετε αίτηση σε Pixar, Dreamworks, κλπ., Είναι πιθανώς μια καλή ιδέα να δείξετε ότι μπορείτε να κάνετε στυλιζαρισμένο ρεαλισμό.

Η ποιοτική δουλειά είναι η ποιοτική δουλειά, αλλά ταυτόχρονα, εάν έχετε ένα κύλινδρο γεμάτο τρομακτικό, λιτό, υπερ-ρεαλιστικά τέρατα, ίσως είστε καλύτερα κατάλληλος για ένα μέρος όπως το WETA, ILM ή Legacy από κάπου που είναι αποκλειστικά κάνει κινουμένων σχεδίων κινουμένων σχεδίων.

Επιπρόσθετα, πολλοί εργοδότες έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις επίδειξης (μήκος, μορφή, κλπ.) Που αναφέρονται στον ιστότοπό τους. Για παράδειγμα, σε αυτή τη σελίδα, η Pixar παραθέτει έντεκα διαφορετικά πράγματα που θέλουν να δουν σε ένα ρολόι demo. Περάστε λίγο χρόνο γύρω από τους ιστοτόπους στούντιο για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το τι είδους εργασία να συμπεριλάβει.

07 του 07

Καλή τύχη!

Η αναζήτηση εργασίας σε μια ανταγωνιστική βιομηχανία μπορεί να είναι ένα αποθαρρυντικό έργο, αλλά μια θετική στάση και πολλή σκληρή δουλειά πηγαίνει πολύ.

Να θυμάστε ότι αν εργάζεστε είναι αρκετά καλό, τελικά θα καταλήξετε εκεί που θέλετε να είστε, έτσι πρακτική, πρακτική, πρακτική και ποτέ δεν φοβάστε να δείξετε την εργασία σας γύρω από την online κοινότητα CG . Η εποικοδομητική κριτική είναι ο καλύτερος τρόπος βελτίωσης!