Βασικοί τύποι τηλεοράσεων

Σωλήνες, επίπεδος πίνακας και προβολή

Αγοράζοντας μια τηλεόραση μπορεί να είναι απογοητευτική αν δεν ξέρετε τι ψάχνετε. Από τους σωλήνες στο πλάσμα, υπάρχουν περισσότερα μοντέλα στα ράφια των καταστημάτων από τα καλύμματα των περιοδικών. Πριν εξερευνήσετε τις αναλογικές σε σχέση με τις ψηφιακές, SDTV, HDTV και EDTV, ρίξτε μια ματιά στα είδη τηλεοράσεων στη σημερινή καταναλωτική αγορά. Ακολουθεί μια λίστα τύπων τηλεοράσεων που θα δείτε στα καταστήματα σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Άμεση προβολή - σωλήνας

Επίσης γνωστή ως άμεση προβολή, μια τηλεόραση με σωλήνες είναι το πιο κοντινό πράγμα σε ένα baby boomers παρακολουθούμε όταν ήταν παιδιά. Η εικονογραφημένη συσκευή είναι ένας καθοδικός σωλήνας, ο οποίος είναι εξειδικευμένος σωλήνας κενού . Όλη η επιστήμη στην άκρη, CRTs έρχονται σε όλα τα σχήματα και τα μεγέθη μέχρι περίπου 40-ίντσες. Διαθέτουν καλή εικόνα από όλες τις γωνίες, το καλύτερο μαύρο επίπεδο και είναι σημαντικά χαμηλότερες τιμές από άλλες τηλεοράσεις. Παρά την ογκώδη και βαριά κατασκευή τους, οι τηλεοράσεις με σωλήνες είναι μακράς διαρκείας και αναγνωρίζονται για τη διατήρηση μιας καλής εικόνας καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής της, η οποία μπορεί να είναι δεκαετίες.

Επεξεργασία ψηφιακού φωτός (DLP)

Η ψηφιακή επεξεργασία φωτός επινοήθηκε το 1987 από την Texas Instruments. Ονομάζεται για την ικανότητά του να επεξεργάζεται ψηφιακά το φως με τη βοήθεια ενός οπτικού ημιαγωγού που ονομάζεται ψηφιακή συσκευή Micromirror ή μάρκα DMD. Το τσιπ DMD αποτελείται από πάνω από ένα εκατομμύριο καθρέφτες. Το μέγεθος κάθε καθρέφτη είναι μικρότερο από 1/5 "το πλάτος μιας ανθρώπινης τρίχας. Επί του παρόντος, πάνω από πενήντα κατασκευαστές παράγουν τουλάχιστον ένα μοντέλο τηλεόρασης DLP. Τα DLP έρχονται στην οπίσθια και μπροστινή προβολή. Δεν είναι επιρρεπείς στο έγκαυμα, αλλά μερικοί άνθρωποι παρατηρούν μια βλάβη που ονομάζεται Rainbow Effect.

Οθόνη υγρών κρυστάλλων (LCD)

Είτε πρόκειται για επίπεδη οθόνη είτε για οπίσθια προβολή, υπάρχει ένας τόνος επιλογών στην αγορά για τηλεοράσεις LCD ή Liquid Crystal Display. Οι οθόνες με επίπεδη οθόνη είναι μακράν η πιο δημοφιλής τηλεόραση LCD, λόγω της λεπτής, ελαφριάς κατασκευής τους, η οποία είναι βολική για άτομα που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την οθόνη LCD ως τηλεόραση και οθόνη υπολογιστή . Οι οθόνες LCD δεν είναι επιρρεπείς σε καύση. Οι οθόνες LCD με αργούς χρόνους απόκρισης μπορούν να εμφανίσουν φαινόμενα φαντασμάτων, ενώ άλλες οθόνες LCD μπορούν να έχουν αποτέλεσμα θυρών οθόνης . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δείτε την οθόνη LCD πριν από την αγορά για να δείτε αν η οθόνη ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Πλάκες οθόνης πλάσματος (PDP)

Το πλάσμα είναι ο τύπος της τηλεόρασης που συνδέεται περισσότερο με τα ηλεκτρονικά σπιτιού υψηλής τεχνολογίας. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή παίρνουν πολλά μάρκετινγκ που μας λέει ότι το πλάσμα έχει την καλύτερη εικόνα που μπορεί να αγοράσει το χρήμα. Όλες οι τηλεοράσεις πλάσματος διαθέτουν μια επίπεδη ποικιλία πάνελ. Οι περισσότεροι έχουν μέγεθος 40-49 ", είναι ανταγωνιστικές έναντι τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης LCD και διαθέτουν εκπληκτική εικόνα που σας βάζει στη μέση της δράσης. Οι πλάκες ζυγίζουν περισσότερο από τις LCD, αλλά τίποτα δεν υποστηρίζει τίποτα επιπλέον. Είναι ευαίσθητα στο έγκαυμα, αλλά παρά τις φήμες για το αντίθετο, τα αέρια που τροφοδοτούν την εικόνα δεν μπορούν να ξαναγεμιστούν. Ενώ είναι πολύ μικρά για να μετρήσουν με ακρίβεια, οι τηλεοράσεις πλάσματος πρέπει να διαρκούν οπουδήποτε από 10-20 χρόνια.