Αντανακλαστικά σωλήνων κενού - Το παρελθόν συναντά το παρόν

Tube Audio Vacuum στον 21ο αιώνα (μέχρι τώρα)

Στον 21ο αιώνα, θαυμάζουμε τα θαύματα των νέων τεχνολογιών που έχουν κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο ευχάριστη. Στην οικιακή ηλεκτρονική και στο home theatre αυτές τις μέρες, οι "ψηφιακοί" κανόνες. Από τις ταπεινές αρχές του τρανζίστορ έχουμε τώρα τα πάντα, από μικροεπεξεργαστές μέχρι ψηφιακά προϊόντα όπως τα CD, SACD, DVD / Blu-ray, DVRs, HD και Ultra HD τηλεοράσεις, Media Streamers και φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε οι εξαιρετικά δημοφιλείς φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, όπως iPods, Android και iphones.

Αλλά πολλοί από εμάς θυμούνται ακόμα τον αναλογικό κόσμο του σωλήνα κενού, τον έμπιστο άξονα εργασίας που ξεκίνησε από την αρχή ολόκληρη την έκρηξη των οικιακών ηλεκτρονικών. Trivia Σημείωση: Τα CRT που χρησιμοποιούνται σε αυτές τις παλιές αναλογικές τηλεοράσεις ήταν επίσης ένας τύπος σωλήνα κενού.

Η σύνδεση της Ανατολικής Ευρώπης και της Ασίας

Πιστεύουμε ή όχι, ο σωλήνας κενού δεν είναι μόνο μαζί μας, αλλά ως πλευρικό όφελος από την πτώση της Ανατολικής Ευρώπης και της Σοβιετικής Ένωσης, ο παραδοσιακός σωλήνας κενού γίνεται μια πιο κοινή περιοχή στα δυτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.

Με τις αμερικανικές και τις ασιατικές εταιρείες σταθερά εδραιωμένες στην παραγωγή ψηφιακών συσκευών στερεάς κατάστασης, οι χώρες που προηγουμένως βρίσκονταν πίσω από την ψηφιακή καμπύλη όπως η Ρωσία, η Ανατολική Ευρώπη και ακόμη η Κίνα εξακολουθούν να διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής σωλήνων και έτσι παράγουν και εξάγουν σωλήνες κενού στη Δύση πιο ελεύθερα την τελευταία δεκαετία ή έτσι.

Ως αποτέλεσμα, η αγορά ακουστικών υψηλής τεχνολογίας έχει εκμεταλλευτεί αυτό το φαινόμενο όπως τα gangbusters.

Εξαρτήματα HiFi με σωλήνα κενού

Πολλοί "αληθινοί" ομιλητές δεν ήταν ποτέ πλήρως ικανοποιημένοι με την ποιότητα ήχου και την απόδοση των τρανζίστορ και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, επομένως, μια αγορά εξειδικευμένων θέσεων έχει ανοίξει για εξοπλισμό ήχου με σωλήνες κενού. Οι κατασκευαστές, όπως οι Audio Research, Cary Audio, ECP Audio, Glow Audio, Granite Audio, Jolida, Manley Labs, McIntosh, Rogue Audio και άλλοι, σβήνουν επίσης τη δίψα για προϊόντα με σωλήνες κενού με την εξαιρετική σύνθεση του οικιακού εξοπλισμού ήχου.

Στην πραγματικότητα, αν εξακολουθείτε να είστε κάτοχος ενός iPod, ίσως εξακολουθείτε να είστε σε θέση να βρείτε ένα χρησιμοποιημένο dock / ενισχυτή iPod / iPhone με σωλήνα κενού στο Amazon ή το eBay.

Επίσης, σε μια άλλη συστροφή, η Monoprice προσφέρει όχι μόνο μια σειρά από ακουστικά προϊόντα με σωλήνες κενού, συμπεριλαμβανομένων ενισχυτών, προενισχυτών και ενισχυτών ακουστικών, αλλά μερικοί ενσωματώνουν και ασύρματο Bluetooth . Με άλλα λόγια, μπορείτε να απολαύσετε τόσο την άνεση της άμεσης ασύρματης ροής Bluetooth, όσο και τον ζεστό ήχο του σωλήνα κενού.

Επιπλέον, παρόλο που οι σωλήνες κενού συνδέονται με τον ήχο υψηλής τεχνολογίας, υπάρχουν στην πραγματικότητα κάποια φθηνά ακουστικά προϊόντα κενού από πηγές από την Κίνα.

Εφαρμογές Home Theater

Ο σωλήνας κενού έχει επίσης φθάσει στο περιβάλλον του οικιακού κινηματογράφου, με προϊόντα όπως: Η μεταφορά Jolida Fusion Vacuum Tube CD και ο προενισχυτής 5.1 Channel FAP-V1 του Rockford Fosgate / Dolby Pro-Logic II. Προσθέστε έναν ενισχυτή πολλαπλών καναλιών για υβριδικό κενού, όπως το Butler Audio Model 5150 , και μπορείτε να έχετε ένα σύστημα ήχου οικιακού κινηματογράφου με βάση το σωλήνα κενού.

Ο ήχος σωλήνα κενού για οικιακό θέατρο δεν έχει περάσει απαρατήρητος από τον μεγάλο παίκτη Samsung, προσέφερε επίσης σύντομα μια σειρά προϊόντων κενού, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Dock Audio και Home Theater-in-a-Box Systems . Αν και, από το 2017, αυτά τα προϊόντα δεν παράγονται πλέον, αν βρείτε ένα χρησιμοποιημένο, αξίζει τον έλεγχο.

Σωλήνες κενού στο αυτί σας και στο δρόμο

Εκτός από τα οικιακά ηχοσυστήματα και τα προϊόντα που βασίζονται σε σωλήνες κενού οικιακού κινηματογράφου, άλλες πρωτοποριακές εφαρμογές για σωλήνες κενού στον ήχο περιλαμβάνουν επίσης τα ακουστικά Apex Audio, Moon Audio και Vincent Audio, προσφέροντας ενισχυτές ακουστικών κεφαλής κενού. Επίσης, για εκείνους που δεν μπορούν να αφήσουν τους σωλήνες κενού τους στο σπίτι, εταιρείες όπως Butler Audio (Tube Driver) και Milbert ενισχυτές παράγουν μια σειρά από μοναδικά κενού σωλήνα αυτοκινήτου προϊόντα ήχου.

Πηγές για νέα και πληροφορίες σχετικά με προϊόντα κενού σωλήνα

Υπάρχουν πολλές εκδόσεις σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, όπως Audiophilia , The Absolute Sound , Superior Audio και Stereophile Magazine που παρουσιάζουν τακτικά και αναθεωρούν τα προϊόντα ήχου με σωλήνες κενού.

Ο σωλήνας κενού ζει

Ακόμη και με όλη την έμφαση στην ψηφιακή τεχνολογία στον νέο αιώνα, ο σωλήνας κενού κάνει μια μεγάλη επιστροφή με τους λάτρεις του ήχου (ή πραγματικά έφυγε ποτέ;). Μερικοί λένε ότι ο ζεστός, λαμπερός ήχος ενός καλού ενισχυτή σωλήνων κενού δεν είναι ίσος.

Εξακολουθώ να έχω πολύ καλές αναμνήσεις (αρχές της δεκαετίας του '70) για την κατοχή ενός ενισχυτή ισχύος Dynaco Stereo-70, ο οποίος σήμερα θεωρείται αληθινό "κλασικό" στην οικιακή τεχνολογία ήχου. Ο σχεδιασμός του άλλαξε τα χρόνια και διακόπηκε για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα αναβιώνεται με νέο σχεδιασμό, σε πολύ υψηλότερη τιμή από ό, τι θα είχα καταβάλει κατά τα έτη κολλεγίων μου. Δείτε μια ανασκόπηση του Dynaco Stereo-70 από το Stereophile Magazine.

Υποστηριζόμενη από τη συνεχή αφοσίωση από την κοινότητα audiophile και τον Τύπο audiophile, πέρα ​​από τα αυξημένα κέρδη για ρώσους, ανατολικοευρωπαούς και κινέζους προμηθευτές, η συνεχής επιτυχία του σωλήνα κενού μπορεί να ασφαλιστεί, παρά την ψηφιακή επανάσταση.