Χρήση του Φωνητικού Ελέγχου σε IPhone και iPod Touch

01 από 04

Εισαγωγή στον έλεγχο φωνής

Το Siri μπορεί να πάρει όλη την προσοχή, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ελέγξετε το iPhone ή το iPod touch χρησιμοποιώντας τη φωνή σας. Το Siri επίσης δεν ήταν ο πρώτος τρόπος για να γίνει αυτό. Πριν από τη Siri ήταν ο Φωνητικός έλεγχος.

Ο Voice Control εισήχθη με το iOS 3.0 και επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις εφαρμογές iPhone και Μουσική μιλώντας στο μικρόφωνο του τηλεφώνου. Παρόλο που ο Φωνητικός έλεγχος αντικαταστάθηκε αργότερα από το Siri, εξακολουθεί να είναι κρυφό στο iOS και διαθέσιμο αν το προτιμάτε από το Siri.

Αυτό το άρθρο εξηγεί τον τρόπο ενεργοποίησης του Φωνητικού Ελέγχου, τον τρόπο χρήσης του με διάφορες εφαρμογές και παρέχει συμβουλές για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του.

Απαιτήσεις φωνητικού ελέγχου

Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο φωνής

Στις σύγχρονες επαφές iPhones και iPod, το Siri είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Για να χρησιμοποιήσετε τον Φωνητικό έλεγχο, πρέπει να απενεργοποιήσετε το Siri. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Siri
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Siri στο off / white.

Τώρα, όταν χρησιμοποιείτε λειτουργίες ενεργοποίησης φωνής, θα χρησιμοποιείτε τον έλεγχο φωνής.

Πώς να κλειδώσετε τον έλεγχο φωνής

Όταν είναι ενεργοποιημένο ο Φωνητικός έλεγχος, θα είναι πάντοτε έτοιμος να λάβει τις εντολές της εφαρμογής Μουσική. Ωστόσο, αν θέλετε να αποφύγετε την τυχαία κλήση ενός αριθμού τηλεφώνου ενώ το iPhone είναι κλειδωμένο, πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης (iPhone 5s και αργότερα) ή Passcode (παλαιότερα μοντέλα)
  3. Απενεργοποιήστε τη φωνητική κλήση

Γλώσσες που υποστηρίζονται από τον έλεγχο φωνής

Μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα που χρησιμοποιείται μόνο για τον έλεγχο φωνής:

  1. Πατήστε στην εφαρμογή " Ρυθμίσεις "
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Siri
  4. Αγγίξτε την επιλογή Γλώσσα
  5. Επιλέξτε τη γλώσσα που θέλετε να ακούει ο Φωνητικός έλεγχος.

Ανάλογα με το τηλέφωνό σας, ίσως χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή για να αλλάξετε τη γλώσσα (λειτουργεί για το iPhone 7):

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Πατήστε Διεθνές άλμπουμ
  4. Πατήστε Φωνητικός έλεγχος

Ενεργοποίηση φωνητικού ελέγχου

Ο έλεγχος φωνής μπορεί να ενεργοποιηθεί με δύο τρόπους:

Από το τηλεχειριστήριο: Όταν χρησιμοποιείτε τα Apple EarPods, απλά κρατήστε πατημένο το κέντρο του τηλεχειριστηρίου (όχι τα κουμπιά συν ή μείον, αλλά μεταξύ τους) για μερικά δευτερόλεπτα και στην οθόνη θα εμφανιστεί η λειτουργία φωνητικού ελέγχου.

Από το κουμπί του σπιτιού: Κρατήστε πατημένο το κουμπί Home του iPhone (το κουμπί βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οθόνη στο πρόσωπο του τηλεφώνου) για μερικά δευτερόλεπτα και θα εμφανιστεί το Voice Control.

Περιμένετε έως ότου ακούσετε ένα διπλό ηχητικό σήμα και / ή δείτε την εφαρμογή Voice Control που εμφανίζεται στην οθόνη και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε.

02 από 04

Χρήση του ελέγχου φωνής IPhone με τη μουσική

Όταν πρόκειται για μουσική, ο Φωνητικός έλεγχος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος εάν το iPhone σας είναι σε τσέπη ή σακίδιο και θέλετε πληροφορίες σχετικά με το τι ακούτε ή για να αλλάξετε τι παίζει.

Λήψη πληροφοριών σχετικά με τη μουσική

Μπορείτε να ζητήσετε από το iPhone βασικές ερωτήσεις σχετικά με τη μουσική που παίζει, όπως:

Δεν χρειάζεται να θέτετε αυτές τις ερωτήσεις και σε αυτή την ακριβή γλώσσα. Ο έλεγχος φωνής είναι ευέλικτος, οπότε μπορεί επίσης να απαντήσει σε ερωτήσεις όπως "Τι παίζει;"

Αφού ρωτήσετε την ερώτηση, μια ελαφρώς ρομποτική φωνή θα σας πει την απάντηση.

Έλεγχος μουσικής

Ο Φωνητικός έλεγχος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε τι παίζει στο iPhone. Δοκιμάστε εντολές όπως:

Όπως και με τις ερωτήσεις, δοκιμάστε διαφορετικές εκδόσεις αυτών των εντολών. Ο Φωνητικός έλεγχος καταλαβαίνει πολλά από αυτά.

Συμβουλές για τη χρήση του ελέγχου φωνής με τη μουσική

Ο έλεγχος φωνής είναι γενικά ασθενέστερος με τη μουσική, αλλά αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εμπειρία.

Ακρίβεια φωνητικού ελέγχου με τη μουσική

Ενώ ο Φωνητικός έλεγχος είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό, αφήνει μερικά πράγματα να είναι επιθυμητά όταν ελέγχετε την εφαρμογή Μουσική. Η εμπειρία παραβιάζεται από την αναγνώριση ομιλίας που δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο θα μπορούσε.

Αν απογοητευτείτε από αυτό και πραγματικά θέλετε να μιλήσετε τις μουσικές σας εντολές, η Siri μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

03 του 04

Χρήση του ελέγχου φωνής IPhone με τηλέφωνο

Όταν πρόκειται για την εφαρμογή Phone, ο Φωνητικός έλεγχος μπορεί να είναι υπέροχος. Εάν το iPhone σας βρίσκεται στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας ή οδηγείτε και θέλετε να κρατήσετε τα μάτια σας στο δρόμο κάνοντας μια κλήση, μπορείτε να το κάνετε χωρίς τη βοήθεια του Siri.

Πώς να καλέσετε ένα άτομο με φωνητικό έλεγχο

Η χρήση του Φωνητικού Ελέγχου για να καλέσετε κάποιον στο βιβλίο διευθύνσεών σας είναι πολύ απλή. Απλά πείτε "κλήση (όνομα ατόμου)." Ο Φωνητικός έλεγχος θα επαναλάβει το όνομα και θα αρχίσει να καλεί.

Συμβουλή: Αν επιλέξει το λάθος άτομο, πατήστε απλά το κουμπί Ακύρωση στο κάτω μέρος της οθόνης για να τερματίσετε την κλήση.

Εάν το άτομο που προσπαθείτε να καλέσετε έχει πολλούς αριθμούς που εμφανίζονται στο βιβλίο διευθύνσεών σας, απλώς πείτε τον αριθμό που θέλετε να καλέσετε. Για παράδειγμα, το "Call mother mobile" θα καλέσει το κύτταρο της μητέρας σας, ενώ το "Call mother home" θα την καλέσει στο σπίτι της.

Αν κάποιος έχει πολλούς αριθμούς και ξεχάσετε να καθορίσετε ποιο αριθμό κλήσης, ο Φωνητικός έλεγχος θα λέει "πολλαπλές αντιστοιχίσεις που βρέθηκαν" και θα τις απαριθμήσετε.

Αν ο Φωνητικός έλεγχος δεν είναι σίγουρος για το όνομα που είπατε, θα προσφέρει συχνά την επιλογή "πολλαπλές αντιστοιχίες που βρέθηκαν" και στη συνέχεια θα σας μιλήσει.

Ή μπορείτε να καλέσετε έναν αριθμό

Δεν χρειάζεται να έχετε έναν αριθμό καταχωρημένο στο βιβλίο διευθύνσεών σας, για να το ονομάσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Φωνητικού Ελέγχου.

Συμβουλές για τη χρήση φωνητικού ελέγχου με τηλέφωνο

Ο έλεγχος φωνής τείνει να λειτουργεί καλύτερα με το τηλέφωνο. Αυτές οι συμβουλές θα κάνουν την εργασία ακόμη καλύτερη.

Χρήση του Φωνητικού Ελέγχου και του FaceTime

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Φωνητικό έλεγχο για να ενεργοποιήσετε την τεχνολογία FaceTime , τεχνολογία συνομιλίας βίντεο της Apple. Για να λειτουργήσει αυτό, το FaceTime πρέπει να είναι ενεργοποιημένο και πρέπει να καλείτε κάποιον με συσκευή συμβατή με το FaceTime .

Υποθέτοντας ότι πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις, η χρήση του Φωνητικού Ελέγχου για την ενεργοποίηση του FaceTime λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως και με άλλες κλήσεις.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το πλήρες όνομα του ατόμου και να αποφύγετε τα υπάρχοντα, κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο να επεξεργαστεί ο Φωνητικός έλεγχος. Δοκιμάστε κάτι σαν το "FaceTime Dad στο κινητό του".

Συμβουλές για τη χρήση φωνητικού ελέγχου με FaceTime

Σύμφωνα με την Apple, ο Φωνητικός έλεγχος μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα σε δύο περιοχές όταν χρησιμοποιεί το FaceTime:

04 του 04

Περισσότερες συμβουλές ελέγχου φωνής

Όπως σημειώθηκε προηγουμένως, ο Φωνητικός έλεγχος έχει χτυπήσει κάπως και χάσει με την ακρίβειά του. Ακριβώς επειδή δεν παίρνει τα πράγματα σωστά κάθε φορά, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές συμβουλές και τεχνικές για να βοηθήσετε στην πιθανότητα μιας ακριβούς απάντησης στις εντολές ελέγχου φωνής.

Γενικές συμβουλές φωνητικού ελέγχου

Είτε το χρησιμοποιείτε για τηλέφωνο είτε για μουσική:

Όλα τα ακουστικά λειτουργούν με φωνητικό έλεγχο;

Ένας από τους τρόπους για να ενεργοποιήσετε το Voice Control είναι η χρήση των ακουστικών της Apple με απομακρυσμένο και μικρόφωνο που είναι συμβατά με το iPhone. Αλλά αυτά τα ακουστικά είναι τα μόνα ακουστικά ή ακουστικά που μπορούν να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο φωνής;

Η Bose και μερικές άλλες εταιρείες κάνουν τα ακουστικά που μπορεί να είναι συμβατά με το Voice Control του iPhone. Συμβουλευτείτε τον κατασκευαστή και την Apple πριν κάνετε μια αγορά.

Ευτυχώς για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν ακουστικά διαφορετικά από τα ακουστικά της Apple, υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ενεργοποιήσετε το Voice Control: το κουμπί home.

Άλλες λειτουργίες φωνητικού ελέγχου

Ο Φωνητικός έλεγχος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μια σειρά από πρόσθετες εντολές, όπως η λήψη του χρόνου και η πραγματοποίηση κλήσεων FaceTime. Ελέγξτε αυτήν την πλήρη λίστα αποδεκτών εντολών φωνητικού ελέγχου.