Ρύθμιση και χρήση του αναγνωριστικού αφής, του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων iPhone

Για χρόνια, η ασφάλεια iPhone σήμαινε τον καθορισμό ενός βασικού κωδικού πρόσβασης και τη χρήση του Find My iPhone για την παρακολούθηση ενός χαμένου ή κλεμμένου τηλεφώνου. Με την εισαγωγή του iOS 7 και του iPhone 5S, όμως, η Apple πήρε ασφάλεια σε ένα νέο επίπεδο, χάρη στην προσθήκη του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID.

Το αναγνωριστικό αφής ενσωματώνεται στο κουμπί Αρχική σελίδα και σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας iOS πατώντας το δάχτυλό σας πάνω στο κουμπί. Ακόμη καλύτερα, εάν έχετε ρυθμίσει το αναγνωριστικό αφής, μπορείτε να ξεχάσετε να πληκτρολογήσετε ξανά τον κωδικό πρόσβασής σας για κάθε αγορά του iTunes Store ή App Store. μια σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι το μόνο που χρειάζεστε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό οθόνης.

01 από 03

Εισαγωγή στη ρύθμιση του αναγνωριστικού αφής

εικόνα πίστωσης: PhotoAlto / Ale Ventura / PhotoAlto Οργανισμός Συλλογές RF / Getty Images

Αρχικά, πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η συσκευή σας διαθέτει αναγνωριστικό αφής. Από τα τέλη του 2017, η λειτουργία είναι διαθέσιμη εάν εκτελείτε iOS 7 ή νεότερη έκδοση:

Πού είναι το iPhone X που ρωτάς; Λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα αναγνωριστικό ταυτότητας σε αυτό το μοντέλο. Σαρώνει το πρόσωπό σας για να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ... Το μαντέψατε: Αναγνώριση προσώπου.

Υποθέτοντας ότι έχετε το σωστό υλικό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στην αρχική οθόνη
  2. Πατήστε Γενικά
  3. Αγγίξτε το αναγνωριστικό αφής και τον κωδικό πρόσβασης . Αν έχετε ήδη ορίσει έναν κωδικό πρόσβασης, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης τώρα. Διαφορετικά, θα συνεχίσετε στην επόμενη οθόνη
  4. Αγγίξτε τα δακτυλικά αποτυπώματα (παραλείψτε αυτό το βήμα στο iOS 7.1 και επάνω)
  5. Στην ενότητα "Δακτυλικά αποτυπώματα" περίπου στη μέση της οθόνης, πατήστε Προσθήκη δακτυλικού αποτυπώματος .

02 του 03

Σάρωση του δακτυλικού σας αποτυπώματος με αναγνωριστικό αφής

Σάρωση του δακτυλικού σας αποτυπώματος με αναγνωριστικό αφής.

Σε αυτό το σημείο, η συσκευή σας θα σας ζητήσει να σαρώσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα. Για να έχετε μια καλή σάρωση του αποτυπώματος σας, κάντε τα εξής:

Όταν ολοκληρωθεί η σάρωση, θα μετακινηθείτε αυτόματα στο επόμενο βήμα.

03 του 03

Διαμορφώστε το αναγνωριστικό επαφής για χρήση

Ρύθμιση παραμέτρων επιλογών ταυτότητας αφής.

Όταν ολοκληρώσετε τη σάρωση του δακτυλικού σας αποτυπώματος, θα μεταφερθείτε σε μια οθόνη ρυθμίσεων του Touch ID. Εκεί, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

iPhone Unlock - Μετακινήστε αυτό το ρυθμιστικό (το οποίο έχει διαφορετικούς τίτλους σε διαφορετικές εκδόσεις του iOS) στο πράσινο / πράσινο για να ενεργοποιήσετε το ξεκλείδωμα του iPhone με το Touch ID

Πληρωμή Apple - Μετακινήστε αυτό το στο πράσινο / πράσινο για να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να εξουσιοδοτήσετε τις αγορές της Apple Pay (μόνο στις συσκευές που υποστηρίζουν την Apple Pay)

iTunes & App Store - Όταν αυτό το ρυθμιστικό είναι ενεργοποιημένο / πράσινο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας κατά την αγορά από τις εφαρμογές του iTunes Store και App Store στη συσκευή σας. Μην πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασής σας!

Αλλαγή ονόματος δακτυλικών αποτυπωμάτων - Από προεπιλογή, τα δακτυλικά σας αποτυπώματα θα ονομάζονται δάκτυλο 1, δάκτυλο 2, κ.λπ. Μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα ονόματα αν θέλετε. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το δακτυλικό αποτύπωμα του οποίου το όνομα θέλετε να αλλάξετε, πατήστε το X για να διαγράψετε το τρέχον όνομα και να πληκτρολογήσετε το νέο όνομα. Όταν τελειώσετε, πατήστε Τέλος .

Διαγραφή δακτυλικού αποτυπώματος - Υπάρχουν δύο τρόποι για να αφαιρέσετε ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Μπορείτε να σύρετε το δάχτυλό σας δεξιά προς τα αριστερά και να πατήσετε το κουμπί Διαγραφή ή να πατήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα και στη συνέχεια να πατήσετε Διαγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων .

Προσθήκη δακτυλικού αποτυπώματος - Αγγίξτε το μενού Προσθήκη δακτυλικού αποτυπώματος και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιήσατε στο Βήμα 2. Μπορείτε να έχετε σαρωθεί έως και 5 δάχτυλα και δεν πρέπει όλοι να είναι δικοί σας. Αν ο σύντροφος ή τα παιδιά σας χρησιμοποιούν τακτικά τη συσκευή σας, σαρώστε τα δακτυλικά αποτυπώματα τους επίσης.

Χρήση αναγνωριστικού αφής

Αφού ορίσετε το αναγνωριστικό αφής, είναι απλό στη χρήση.

Ξεκλείδωμα του iPhone
Για να ξεκλειδώσετε το iPhone χρησιμοποιώντας το δακτυλικό σας αποτύπωμα, βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο, στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Home με ένα από τα δάχτυλα που έχετε σαρώσει και αφήστε το κουμπί επάνω. Αφήστε το δάχτυλό σας πάνω στο κουμπί χωρίς να το πιέσετε ξανά και θα βρίσκεστε στην αρχική σας οθόνη σε ελάχιστο χρόνο.

Πραγματοποίηση αγορών
Για να χρησιμοποιήσετε το δακτυλικό αποτύπωμα ως κωδικό πρόσβασης για να πραγματοποιήσετε αγορές, χρησιμοποιήστε τις εφαρμογές του iTunes Store ή App Store όπως συνήθως. Όταν πατήσετε τα κουμπιά Αγορά, Λήψη ή Εγκατάσταση, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με το ερώτημα εάν θέλετε να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή να χρησιμοποιήσετε το αναγνωριστικό οθόνης. Τοποθετήστε ελαφρά ένα από τα σαρωμένα δάχτυλά σας στο κουμπί Home (αλλά μην το κάνετε κλικ!) Και ο κωδικός πρόσβασής σας θα εισαχθεί και η λήψη θα συνεχιστεί.