Ξεκλειδώστε το iPhone στις AT & T, Verizon, Sprint και T-Mobile

Για χρόνια, το ξεκλείδωμα ήταν μια νόμιμη γκρίζα περιοχή, ένα δικαίωμα που ισχυρίστηκαν μερικοί, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι έσπασε διάφορους νόμους. Αυτή η συζήτηση τελείωσε: το ξεκλείδωμα του τηλεφώνου σας είναι επίσημα νόμιμο . Τώρα που δεν υπάρχει αμφιβολία για την κατάστασή του, μπορεί να σας ενδιαφέρει το ξεκλείδωμα του iPhone σας.

Ξεκλείδωμα ορισμένου

Όταν αγοράζετε ένα iPhone - εκτός αν πληρώσετε πλήρη τιμή (US $ 649 και άνω) για να αποκτήσετε ένα ξεκλείδωτο μοντέλο - είναι "κλειδωμένο" στην εταιρία τηλεφώνου που αρχικά επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει λογισμικό που εμποδίζει τη χρήση του σε άλλο δίκτυο τηλεφωνικής εταιρείας.

Αυτό συμβαίνει επειδή, στις περισσότερες περιπτώσεις, τηλεφωνικές εταιρείες επιδοτούν την τιμή του τηλεφώνου σε αντάλλαγμα για μια σύμβαση διάρκειας δύο ετών. Γι 'αυτό μπορείτε να πάρετε ένα entry-level iPhone 6 για μόλις $ 199? η τηλεφωνική εταιρεία με την οποία χρησιμοποιείτε έχει πληρώσει στην Apple το διαφορετικό μεταξύ της πλήρους τιμής και της τιμής που πληρώνετε για να σας δελεάσει να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία τους. Κάνουν αυτά τα χρήματα πίσω στη διάρκεια της σύμβασής σας. Το κλείδωμα του iPhone στο δίκτυό τους εξασφαλίζει ότι πληρείτε τους όρους της σύμβασης και ότι αποκομίζουν κέρδος.

Ωστόσο, όταν οι υποχρεώσεις σας στην τηλεφωνική εταιρεία είναι επάνω, είστε ελεύθεροι να κάνετε ό, τι θέλετε με το τηλέφωνο. Πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν τίποτα και γίνονται πελάτες μήνα-μήνα, αλλά αν προτιμάτε να μεταβείτε σε άλλη εταιρεία - επειδή τους προτιμάτε, προσφέρουν καλύτερη συμφωνία , έχουν καλύτερη κάλυψη στην περιοχή σας κ.λπ. - μπορείτε. Αλλά προτού να το κάνετε, θα πρέπει να αλλάξετε το λογισμικό στο τηλέφωνό σας που το κλειδώνει στον παλιό σας μεταφορέα.

Δεν μπορείτε να ξεκλειδώσετε μόνοι σας

Δυστυχώς, οι χρήστες δεν μπορούν να ξεκλειδώσουν τα τηλέφωνά τους. Αντ 'αυτού, πρέπει να ζητήσετε το ξεκλείδωμα από την εταιρεία τηλεφωνίας σας. Γενικά, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη από τη συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής φόρμας στην κλήση υποστήριξης πελατών - αλλά κάθε εταιρεία χειρίζεται το ξεκλείδωμα διαφορετικά.

Απαιτήσεις για όλες τις εταιρείες τηλεφωνίας

Παρόλο που κάθε εταιρεία μπορεί να έχει ελαφρώς διαφορετικές απαιτήσεις, τις οποίες πρέπει να συναντήσετε πριν ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας, υπάρχουν ορισμένα βασικά πράγματα που όλοι απαιτούν:

Υποθέτοντας ότι πληρούν όλες αυτές τις απαιτήσεις, εδώ είναι τι θα πρέπει να κάνετε για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας σε κάθε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεφωνίας των ΗΠΑ.

AT & T

Για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο AT & T, θα πρέπει να καλύψετε όλες τις απαιτήσεις της εταιρείας και στη συνέχεια να συμπληρώσετε ένα έντυπο στην ιστοσελίδα της.

Μέρος της συμπλήρωσης του εντύπου περιλαμβάνει την παροχή του αριθμού IMEI (International Mobile Equipment Identifier) ​​του τηλεφώνου που θέλετε να ξεκλειδώσετε. Για να βρείτε το IMEI:

Μόλις ζητήσετε το ξεκλείδωμα, θα χρειαστεί να περιμένετε 2-5 ημέρες (στις περισσότερες περιπτώσεις) ή 14 ημέρες (εάν αναβαθμίσετε το τηλέφωνό σας νωρίτερα). Θα λάβετε μια επιβεβαίωση που σας επιτρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του αιτήματός σας και θα σας ειδοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η ξεκλείδωμα.

Διαβάστε τις πλήρεις πολιτικές και τις απαιτήσεις της AT & T

Τρέχω

Το ξεκλείδωμα είναι πολύ εύκολο με τη Sprint. Αν έχετε iPhone 5C, 5S, 6, 6 Plus ή νεότερο, η Sprint ξεκλειδώνει αυτόματα τη συσκευή μετά την ολοκλήρωση της αρχικής σύμβασής σας δύο ετών. Αν έχετε προηγούμενο μοντέλο, επικοινωνήστε με την Sprint και ζητήστε το ξεκλείδωμα.

Διαβάστε τις πλήρεις πολιτικές και τις απαιτήσεις της Sprint.

Τ κινητό

Το T-Mobile είναι λίγο διαφορετικό από τους άλλους παρόχους μέσω του ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα ξεκλείδωμένο iPhone για το δίκτυό του απευθείας από την Apple (για την μη επιδοτούμενη τιμή των $ 649 και άνω). Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει τίποτα να κάνει - το τηλέφωνο ξεκλειδώνεται από την αρχή.

Αν αγοράσετε ένα επιδοτούμενο τηλέφωνο, πρέπει να ζητήσετε το ξεκλείδωμα από την υποστήριξη πελατών της T-Mobile. Οι πελάτες περιορίζονται σε δύο αιτήσεις ετησίως.

Διαβάστε τις πλήρεις πολιτικές και τις απαιτήσεις της T-Mobile

Verizon

Αυτό είναι εύκολο: η Verizon πωλεί τα τηλέφωνά της ξεκλειδωμένα, οπότε δεν θα χρειαστεί να ζητήσετε τίποτα. Τούτου λεχθέντος, είστε ακόμα δεσμευμένοι στη σύμβαση διάρκειας δύο ετών, εάν το τηλέφωνό σας ήταν επιδοτούμενο ή εάν είστε σε ένα πρόγραμμα πληρωμής δόσεων. Στην περίπτωση αυτή, η προσπάθειά σας να μεταφέρετε το τηλέφωνό σας σε άλλο μεταφορέα θα οδηγήσει σε κυρώσεις ή / και σε απαίτηση πληρωμής εξ ολοκλήρου.

Διαβάστε τις πλήρεις πολιτικές και τις απαιτήσεις της Verizon