Τι να κάνετε όταν το iPhone σας είναι κλεμμένο

Έχει κλαπεί το iPhone σας; Εάν ναι, ακολουθώντας αυτά τα 11 βήματα μπορεί να σας βοηθήσει να το ανακτήσετε ή, τουλάχιστον, να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανές ζημιές που μπορεί να έχει ένα κλεμμένο τηλέφωνο.

Όταν ανακαλύψετε ότι το iPhone σας έχει κλαπεί, μπορεί να αισθανθείτε θυμό, ανησυχία και έκπληξη. Μην ασχοληθείτε με αυτά τα συναισθήματα, όμως, πρέπει να αναλάβετε δράση. Αυτό που κάνετε αμέσως όταν κλέβεται το iPhone σας είναι πολύ σημαντικό. Θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά στην προστασία των δεδομένων σας ή να πάρει το τηλέφωνό σας πίσω.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτές οι συμβουλές θα σας προστατεύσουν σε κάθε περίπτωση ή θα ανακτήσετε το iPhone σας, αλλά αυξάνουν τις πιθανότητές σας. Καλή τύχη.

01 από 11

Κλείδωμα iPhone και ενδεχομένως διαγραφή δεδομένων

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προστατέψετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Αν έχετε ορίσει κωδικό πρόσβασης στο iPhone σας, είστε αρκετά ασφαλείς. Αλλά αν δεν το κάνετε, χρησιμοποιήστε το Find My iPhone για να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας και να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα εμποδίσει τουλάχιστον τον κλέφτη να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνό σας.

Αν δεν μπορείτε να πάρετε το iPhone πίσω ή έχετε εξαιρετικά ευαίσθητες πληροφορίες σε αυτό, ίσως θέλετε να διαγράψετε τα δεδομένα του τηλεφώνου. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του ιστού χρησιμοποιώντας το iCloud . Η διαγραφή δεδομένων δεν εμποδίζει τον κλέφτη να χρησιμοποιήσει το iPhone σας, αλλά τουλάχιστον δεν θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα μετά από αυτό.

Αν το iPhone σας έχει εκδοθεί από τον εργοδότη σας, το τμήμα πληροφορικής σας ενδέχεται να μπορεί να διαγράψει επίσης τα δεδομένα από μακριά. Επικοινωνήστε μαζί τους για να μάθετε για τις επιλογές σας.

Λάβετε ενέργεια: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Εύρεση του iPhone μου" για την εξασφάλιση εξ αποστάσεως δεδομένων iPhone

02 από 11

Κατάργηση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών από την Apple Pay

image copyright Apple Inc.

Εάν χρησιμοποιείτε την ασύρματη υπηρεσία πληρωμών της Apple, θα πρέπει να αφαιρέσετε τυχόν πιστωτικές κάρτες ή χρεωστικές κάρτες που έχετε προσθέσει στο τηλέφωνο για χρήση με την Apple Pay (είναι εύκολο να τις προσθέσετε αργότερα). Το Apple Pay είναι πολύ ασφαλές - οι κλέφτες δεν θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν το Apple Pay χωρίς το δακτυλικό σας αποτύπωμα , το οποίο πιθανότατα δεν θα έχουν - αλλά είναι ωραίο να έχετε την ειρήνη ότι η πιστωτική σας κάρτα δεν είναι σχεδόν καθμένος σε έναν κλέφτη τσέπη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iCloud για να αφαιρέσετε τις κάρτες.

Λάβετε ενέργεια: Καταργήστε μια πιστωτική κάρτα από την Apple Pay

03 από 11

Παρακολουθήστε το τηλέφωνό σας για να βρείτε το iPhone μου

Βρείτε το iPhone μου σε δράση στο iCloud.

Η δωρεάν υπηρεσία Find My iPhone της Apple μπορεί να παρακολουθήσει το τηλέφωνό σας χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS της συσκευής και να σας δείξει σε έναν χάρτη περίπου όπου βρίσκεται το τηλέφωνο. Το μόνο αλιευμάτων; Πρέπει να έχετε ρυθμίσει το Find My iPhone πριν να κλαπεί το τηλέφωνό σας.

Εάν δεν σας αρέσει το Find My iPhone, υπάρχουν πολλές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών από το App Store που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το τηλέφωνο. Ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές σας επιτρέπουν επίσης να αλλάξετε από μακριά ρυθμίσεις ασφαλείας.

Πάρτε δράση: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Find My iPhone για να παρακολουθήσετε ένα κλεμμένο iPhone

Μάθε περισσότερα:

04 από 11

Μην προσπαθήσετε να το ανακτήσετε μόνοι σας. Λάβετε βοήθεια από την Αστυνομία

Αν μπορέσατε να εντοπίσετε το iPhone σας μέσω μιας εφαρμογής παρακολούθησης GPS όπως το Find My iPhone, μην προσπαθήσετε να το ανακτήσετε μόνοι σας. Πηγαίνοντας στο σπίτι του ατόμου που έκλεψε το τηλέφωνό σας είναι μια σαφής συνταγή για κόπο. Αντ 'αυτού, επικοινωνήστε με το τοπικό τμήμα αστυνομίας (ή εάν έχετε ήδη υποβάλει αναφορά, εκείνο που αναφέρατε την κλοπή) και ενημερώστε ότι έχετε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του κλεμμένου τηλεφώνου σας. Ενώ η αστυνομία μπορεί να μην βοηθά πάντοτε, όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, τόσο πιο πιθανό είναι η αστυνομία να ανακτήσει το τηλέφωνο για εσάς.

05 από 11

Καταθέστε μια αστυνομική αναφορά

Nathan ALLIARD / Photononstop / Getty Images

Αν δεν μπορείτε να ανακτήσετε το τηλέφωνο αμέσως, καταθέστε μια αναφορά στην αστυνομία στην πόλη / γειτονιά όπου κλέφθηκε το τηλέφωνο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει ή να μην οδηγήσει στην ανάκτηση του τηλεφώνου σας (στην πραγματικότητα, η αστυνομία μπορεί να σας πει ότι είναι πολύ λίγα που μπορούν να κάνουν είτε λόγω της αξίας του τηλεφώνου ή του αριθμού των κλοπών), αλλά η τεκμηρίωση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ένα κινητό τηλέφωνο και ασφαλιστικές εταιρείες. Ακόμα κι αν η αστυνομία σας πει ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν στην αρχή, εάν μπορείτε να λάβετε δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία του τηλεφώνου σας, η έκθεση μπορεί να είναι απαραίτητη για να ζητήσετε από την αστυνομία να σας βοηθήσει να την ανακτήσετε.

06 από 11

Ειδοποιήστε τον εργοδότη σας

image copyright Apple Inc.

Εάν το iPhone σας σας δόθηκε μέσω εργασίας, ενημερώστε αμέσως τον εργοδότη σας για την κλοπή. Ίσως θελήσετε να το κάνετε αυτό πριν καταθέσετε την έκθεση της αστυνομίας, αφού το εταιρικό σας τμήμα πληροφορικής μπορεί να αποτρέψει τον κλέφτη από την πρόσβαση σε κρίσιμες επιχειρηματικές πληροφορίες. Ο εργοδότης σας μπορεί να σας έχει δώσει οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση κλοπής όταν σας έχουν εκδώσει το τηλέφωνο. Είναι μια καλή ιδέα να τα βουτάς.

07 από 11

Καλέστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας

Το αν αυτό πρέπει να είναι το έβδομο βήμα της διαδικασίας ή θα πρέπει να είναι νωρίτερο, εξαρτάται από τις περιστάσεις σας. Ορισμένες εταιρίες τηλεφωνίας ενδέχεται να είναι πιο πρόθυμες να αναλάβουν δράση όταν έχετε μια έκθεση αστυνομίας, ενώ άλλοι μπορεί να ενεργούν αμέσως χωρίς μία. Το να καλέσετε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας να αναφέρει την κλοπή και να έχει ανασταλεί ή ακυρωθεί ο λογαριασμός που συνδέεται με το τηλέφωνο, διασφαλίζει ότι δεν πληρώνετε για τις χρεώσεις του κλέφτη.

Πριν ακυρώσετε την υπηρεσία τηλεφώνου σας, δοκιμάστε να την εντοπίσετε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Εύρεση του iPhone μου. Μόλις απενεργοποιηθεί η υπηρεσία, δεν θα μπορείτε να την παρακολουθείτε πια.

08 από 11

Αλλάξτε τους κωδικούς σας

πιστωτική εικόνα: Yuri_Arcurs / DigitalVision / Getty Images

Εάν δεν διαθέτετε κωδικό πρόσβασης και δεν μπορείτε να ορίσετε κάποιον με τη χρήση του "Εύρεση του iPhone μου" (ο κλέφτης θα μπορούσε να έχει αποκλείσει το τηλέφωνο από τη σύνδεση σε δίκτυα), όλα τα δεδομένα σας θα είναι εκτεθειμένα. Μην αφήσετε τον κλέφτη να αποκτήσει πρόσβαση σε λογαριασμούς των οποίων οι κωδικοί πρόσβασης αποθηκεύονται στο iPhone σας. Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εμποδίσει τον κλέφτη να διαβάζει ή να στέλνει μηνύματα από το τηλέφωνό σας. Πέρα από αυτό, η αλλαγή της ηλεκτρονικής τραπεζικής, του iTunes και άλλων σημαντικών κωδικών πρόσβασης λογαριασμού θα βοηθήσει στην πρόληψη κλοπής ταυτότητας ή οικονομικής κλοπής.

09 από 11

Καλέστε την ασφαλιστική εταιρεία τηλεφώνου σας, εάν έχετε μία

image copyright me και το sysop / μέσω Flickr

Εάν έχετε ασφάλιση τηλεφώνου - είτε από την εταιρεία τηλεφωνίας σας είτε από μια ασφαλιστική εταιρεία - για να προστατεύσετε το iPhone σας και η πολιτική σας καλύπτει την κλοπή, φροντίστε να καλέσετε την εταιρεία. Έχοντας μια αστυνομική αναφορά είναι μια μεγάλη βοήθεια εδώ. Εάν μπορείτε να ανακτήσετε το τηλέφωνο με τη βοήθεια της αστυνομίας που είναι ιδανική, αλλά η αναφορά της κατάστασης στην ασφαλιστική εταιρεία θα πάρει την μπάλα κυλιόμενη εν τω μεταξύ και θα σας βοηθήσει να πάρετε χρήματα για να αντικαταστήσετε το τηλέφωνό σας, αν δεν μπορείτε να το ανακτήσετε.

Μάθετε περισσότερα: Έξι λόγοι για να μην αγοράσετε iPhone Ασφάλειες

10 από 11

Ειδοποίηση ατόμων

Εάν το τηλέφωνό σας έχει φύγει και δεν ήσαστε σε θέση να το εντοπίσετε μέσω GPS ή / και να το κλειδώσετε, πιθανότατα δεν θα το πάρετε πίσω. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ενημερώσετε τα άτομα στο βιβλίο διευθύνσεών σας και τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την κλοπή. Πιθανόν δεν θα πάρουν κλήσεις ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον κλέφτη, αλλά σε περίπτωση που ο κλέφτης έχει κακή αίσθηση του χιούμορ ή πιο σοβαρά κακές προθέσεις, θα θέλετε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι δεν στέλνετε μηνύματα ταλαιπωρίας.

11 από 11

Προστατεύστε τον εαυτό σας στο μέλλον

Είτε παίρνετε το iPhone σας πίσω είτε πρέπει να το αντικαταστήσετε με ένα καινούργιο, ίσως θελήσετε να αλλάξετε τις συνήθειες και τις συμπεριφορές σας για να αποφύγετε μελλοντικές κλοπές (δεν υπάρχει εγγύηση ενάντια σε όλες τις κλοπές ή απώλειες, φυσικά, αλλά αυτές μπορεί να σας βοηθήσουν). Ελέγξτε αυτά τα άρθρα για κάποιες άλλες χρήσιμες προφυλάξεις: