Πώς να επαναφέρετε ένα iPhone σε αυθεντικές εργοστασιακές ρυθμίσεις

Η επαναφορά του iPhone στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις του είναι ένας τρόπος για να επιδιορθώσετε τυχόν ζημιές που έχετε κάνει στο τηλέφωνο, μεταφορτώντας μη εξουσιοδοτημένο λογισμικό. Δεν είναι εγγυημένο να διορθώσετε τα προβλήματά σας, αλλά είναι το καλύτερο σας στοίχημα.

Εδώ είναι ένα βήμα-προς-βήμα φροντιστήριο που σας δείχνει πώς να επαναφέρετε το iPhone σας.

01 από 15

Δείτε τα περιεχόμενα του iPhone σας

Εάν αγοράσατε πρόσφατα ένα νέο iPhone και θέλετε να το ρυθμίσετε, θα πρέπει να διαβάσετε " Πώς να ρυθμίσετε ένα νέο iPhone ." Αυτό θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης ενός νέου iPhone.

Ας ξεκινήσουμε: Το πρώτο βήμα είναι να εξετάσουμε το iPhone σας και να δούμε αν αυτό είναι πραγματικά απαραίτητο. Η επαναφορά του τηλεφώνου σας θα διαγράψει όλα τα δεδομένα σε αυτό, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, της μουσικής, των βίντεο και των επαφών.

02 από 15

Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή σας

Αφού συνδέσετε το iPhone σας στον υπολογιστή σας χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB, το iTunes πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα. Αν δεν ξεκινήσει από μόνη της, μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή μόνοι σας. Θα πρέπει να δείτε το όνομα του iPhone σας κάτω από την επικεφαλίδα "ΣΥΣΚΕΥΕΣ" στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Αυτό σας ενημερώνει ότι το τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένο. Τώρα είστε έτοιμοι για το τρίτο βήμα.

03 από 15

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας

Εάν έχετε ρυθμίσει το iTunes ώστε να συγχρονίζεται αυτόματα όταν το iPhone σας είναι συνδεδεμένο, θα ξεκινήσει η μεταφορά δεδομένων από το iPhone σας στον υπολογιστή σας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, δεδομένου ότι θα μεταφέρει οποιοδήποτε νέο περιεχόμενο που έχετε προσθέσει στο iPhone σας, συμπεριλαμβανομένων τραγουδιών και εφαρμογών που έχετε αγοράσει και εικόνων και βίντεο που έχετε τραβήξει στον υπολογιστή σας.

Αν δεν έχετε ρυθμίσει αυτόματα τον συγχρονισμό, θα πρέπει να το συγχρονίσετε αυτόματα τώρα. Μπορείτε να ξεκινήσετε τον συγχρονισμό πιέζοντας το κουμπί "sync" που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της καρτέλας "Summary" του iPhone στο iTunes.

04 από 15

Ετοιμαστείτε να επαναφέρετε το iPhone σας

Δείτε τη σελίδα πληροφοριών του iPhone στο iTunes. Στη μέση του κύριου παραθύρου του iTunes, θα δείτε δύο κουμπιά. Κάντε κλικ στο κουμπί "Επαναφορά" και μεταβείτε στο βήμα πέντε.

05 από 15

Κάντε κλικ στην επιλογή Επαναφορά ξανά

Αφού κάνετε κλικ στην επιλογή "Επαναφορά", το iTunes θα σας προειδοποιήσει ότι η επαναφορά του iPhone στις εργοστασιακές ρυθμίσεις θα διαγράψει όλα τα μέσα και τα δεδομένα στο iPhone σας. Εάν έχετε ήδη συγχρονίσει το iPhone σας, μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ στο "Επαναφορά".

06 από 15

Παρακολουθήστε και περιμένετε καθώς το iTunes αρχίζει να λειτουργεί

Αφού κάνετε κλικ στην επαναφορά, το iTunes θα ξεκινήσει αυτόματα τη διαδικασία αποκατάστασης. Θα δείτε πολλά μηνύματα στην οθόνη του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου που απεικονίζεται παραπάνω, όπου το iTunes σας λέει ότι εξάγει το λογισμικό που χρειάζεται για την επαναφορά του iPhone σας.

Θα δείτε επιπλέον μηνύματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μηνύματος που το iTunes επαληθεύει την αποκατάσταση με την Apple. Μην αποσυνδέετε το iPhone από τον υπολογιστή σας ενώ εκτελούνται αυτές οι διαδικασίες.

07 από 15

Παρακολουθήστε και περιμένετε λίγο περισσότερο

Θα δείτε ένα μήνυμα ότι το iTunes επαναφέρει το iPhone σας στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις. Θα δείτε επιπλέον μηνύματα καθώς ενημερώνεται το υλικολογισμικό του iPhone.

Αυτό διαρκεί αρκετά λεπτά. μην αποσυνδέετε το iPhone ενώ εκτελείται. Θα δείτε ένα λογότυπο της Apple και μια γραμμή προόδου στην οθόνη του iPhone, ενώ η αποκατάσταση είναι σε εξέλιξη. Μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα οκτώ.

08 από 15

iPhone (σχεδόν) αποκατασταθεί

Το iTunes σας λέει πότε το τηλέφωνο σας έχει αποκατασταθεί, αλλά δεν έχετε κάνει - ακόμα. Θα πρέπει να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις σας και να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας πίσω στο iPhone. Το iPhone θα επανεκκινήσει αυτόματα. ενώ περιμένετε, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

09 από 15

Το iPhone είναι ενεργοποιημένο

Μετά την επανεκκίνηση του iPhone σας, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα εικονίδιο στο τηλέφωνο το οποίο υποδεικνύει ότι είναι συνδεδεμένο στο iTunes. αυτό θα εξαφανιστεί και θα δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη λέγοντας ότι το iPhone περιμένει ενεργοποίηση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, αλλά όταν ολοκληρωθεί, θα δείτε ένα μήνυμα που θα λέει ότι το τηλέφωνο έχει ενεργοποιηθεί.

10 από 15

Ρύθμιση του iPhone σας

Τώρα πρέπει να ρυθμίσετε το iPhone σας στο iTunes. Στην οθόνη, θα δείτε δύο επιλογές: Ρύθμιση ως νέο iPhone και Επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Εάν θέλετε να επαναφέρετε όλες τις ρυθμίσεις (όπως λογαριασμούς e-mail, επαφές και κωδικούς πρόσβασης) στο τηλέφωνο, επιλέξτε "Επαναφορά από ένα αντίγραφο ασφαλείας". Επιλέξτε το όνομα του iPhone σας από το αναπτυσσόμενο μενού στα δεξιά της οθόνης.

Αν το iPhone σας είναι ιδιαίτερα προβληματικό, ίσως θέλετε να επιλέξετε "Ρύθμιση ως νέο iPhone". Αυτό θα εμποδίσει το iTunes να αποκαταστήσει τυχόν ενοχλητικές ρυθμίσεις στο τηλέφωνο και θα μπορείτε ούτως ή άλλως να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας σε αυτό. Αλλά η αποκατάσταση από ένα αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να λύσει και πολλά προβλήματα, γι 'αυτό ίσως να θέλετε να το δοκιμάσετε πρώτα.

Εάν επιλέξετε να ρυθμίσετε το iPhone σας ως νέο τηλέφωνο, λάβετε υπόψη ότι οι ρυθμίσεις και τα άλλα δεδομένα που έχετε προσθέσει στο τηλέφωνο θα διαγραφούν. Όλες οι επαφές που έχετε αποθηκεύσει στο τηλέφωνο θα διαγραφούν, όπως και τα μηνύματα κειμένου σας. Θα πρέπει επίσης να εισαγάγετε εκ νέου ορισμένες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης για ασύρματα δίκτυα.

Αν αποφασίσετε ότι η ρύθμιση του iPhone σας ως νέου τηλεφώνου είναι η καλύτερη επιλογή, προχωρήστε στο βήμα έντεκα.

Αν θέλετε να επαναφέρετε το iPhone από ένα αντίγραφο ασφαλείας, μπορείτε να μεταβείτε στο βήμα δεκατρείς.

11 από 15

Ρύθμιση νέου iPhone

Όταν ρυθμίζετε το τηλέφωνό σας ως νέο iPhone, θα πρέπει να αποφασίσετε ποιες πληροφορίες και αρχεία θέλετε να συγχρονίσετε στο τηλέφωνό σας. Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε εάν θέλετε να συγχρονίσετε τις επαφές σας, τα ημερολόγια, τους σελιδοδείκτες, τις σημειώσεις και τους λογαριασμούς email σας με το iPhone σας.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας, κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".

Το iTunes θα ξεκινήσει να δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας και να συγχρονίζει το iPhone σας. Μετακινηθείτε στο βήμα δώδεκα.

12 από 15

Μεταφέρετε τα αρχεία σας

Για να μεταφέρετε τυχόν εφαρμογές, τραγούδια και εκπομπές που μπορεί να έχετε αγοράσει ή να λάβετε στο τηλέφωνό σας, πρέπει να επιστρέψετε στο iTunes μόλις ολοκληρωθεί ο αρχικός συγχρονισμός. (Μην αποσυνδέετε το iPhone όταν ολοκληρωθεί ο πρώτος συγχρονισμός.)

Χρησιμοποιώντας τις καρτέλες στο iTunes, επιλέξτε ποιες εφαρμογές, ήχοι κλήσης, μουσική, ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, βιβλία και φωτογραφίες θέλετε να συγχρονίσετε στο iPhone σας.

Αφού κάνετε τις επιλογές σας, πατήστε το κουμπί "Εφαρμογή" που θα δείτε στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης iTunes. Το iTunes θα συγχρονίσει τα αρχεία και τα μέσα που έχετε επιλέξει στο iPhone σας.

Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στο βήμα δεκαπέντε.

13 από 15

Αποκαταστήστε το iPhone σας από αντίγραφα ασφαλείας

Αν αποφασίσετε να επαναφέρετε το iPhone από ένα αντίγραφο ασφαλείας, κάντε κλικ στην επιλογή "Επαναφορά από αντίγραφο ασφαλείας".

Αφού πατήσετε το κουμπί, το iTunes θα επαναφέρει αυτόματα τις ρυθμίσεις και τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει προηγουμένως στον υπολογιστή σας. Μπορεί να χρειαστούν αρκετά λεπτά. μην αφαιρέσετε το iPhone από τον υπολογιστή ενώ αυτό εκτελείται.

14 από 15

Συγχρονισμός μακριά

Όταν όλες οι ρυθμίσεις έχουν αποκατασταθεί στο iPhone, θα ξαναρχίσει η εκκίνηση. Θα δείτε ότι εξαφανίζεται από το παράθυρο του iTunes και στη συνέχεια ξαναεμφανίζεται ξανά.

Εάν έχετε ρυθμίσει το iTunes να συγχρονίζεται αυτόματα όταν το iPhone είναι συνδεδεμένο, ο συγχρονισμός θα ξεκινήσει τώρα. Αν δεν έχετε ρυθμίσει αυτόματα τον συγχρονισμό, θα χρειαστεί να αρχίσετε το συγχρονισμό τώρα χειροκίνητα.

Ο πρώτος συγχρονισμός μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά, καθώς όλα αυτά τα αρχεία, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών, της μουσικής και των βίντεο, θα μεταφερθούν ξανά στο τηλέφωνό σας.

15 από 15

iPhone, αποκατασταθεί

Το iPhone σας έχει τώρα αποκατασταθεί στις αρχικές του εργοστασιακές ρυθμίσεις και όλα τα δεδομένα σας έχουν συγχρονιστεί ξανά στο τηλέφωνο. Τώρα μπορείτε να αποσυνδέσετε το iPhone από τον υπολογιστή σας και να το χρησιμοποιήσετε.