Τι είναι το μελάνι των Windows;

Χρησιμοποιήστε μελάνι των Windows για να σχεδιάσετε απευθείας στην οθόνη του υπολογιστή σας

Το μελάνι των Windows, μερικές φορές αναφέρεται σε ένα μελάνι της Microsoft Ink ή Pen & Windows Ink, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ψηφιακή πένα (ή το δάχτυλό σας) για να γράψετε και να σχεδιάσετε την οθόνη του υπολογιστή σας. Μπορείτε να κάνετε περισσότερα από ό, τι μόνο το doodle αν και? μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε κείμενο, να γράψετε Sticky Notes και να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της επιφάνειας εργασίας σας, να το επισημάνετε, να το συγκρατήσετε και, στη συνέχεια, να μοιραστείτε αυτό που έχετε δημιουργήσει. Υπάρχει επίσης μια επιλογή για τη χρήση του μελανιού των Windows από την οθόνη κλειδώματος, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα ακόμα και αν δεν είστε συνδεδεμένοι στη συσκευή σας.

Τι θα χρειαστείτε για να χρησιμοποιήσετε το μελάνι των Windows

Ενεργοποιήστε το στυλό και το μελάνι των Windows. Joli Ballew

Για να χρησιμοποιήσετε το Windows Ink, θα χρειαστείτε μια νεότερη συσκευή οθόνης αφής που θα λειτουργεί με την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10. Μπορεί να είναι επιτραπέζιος υπολογιστής, φορητός υπολογιστής ή tablet. Το Windows Ink φαίνεται να είναι το πιο δημοφιλές στους χρήστες tablet σήμερα, λόγω της φορητότητας και της δυνατότητας ελιγμών των συσκευών, αλλά οποιαδήποτε συμβατή συσκευή θα λειτουργήσει.

Θα χρειαστεί επίσης να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία. Κάνετε αυτό από το Start > Settings > Devices > Pen & Windows Ink . Δύο επιλογές σας επιτρέπουν να ενεργοποιήσετε το Windows Ink ή / και το χώρο εργασίας των μελανιών των Windows . Ο Χώρος εργασίας περιλαμβάνει πρόσβαση σε εφαρμογές Sticky Notes, Sketchpad και Screen Sketch και είναι προσβάσιμη από τη Γραμμή εργασιών στη δεξιά πλευρά.

Σημείωση: Το Windows Ink είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή σε νεότερες συσκευές Microsoft Surface.

Εξερευνήστε τις Sticky Notes, το SketchPad και το Sketch Screen

Η πλευρική γραμμή της μελάνης των Windows. Joli Ballew

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ενσωματωμένες εφαρμογές που συνοδεύουν το μελάνι των Windows, απλώς πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Χώρος εργασίας μελάνης των Windows στο δεξιό άκρο της γραμμής εργασιών . Μοιάζει με ψηφιακή πένα. Αυτό ανοίγει την πλαϊνή μπάρα που βλέπετε εδώ.

Υπάρχουν τρεις επιλογές, το Sketch Pad (για ελεύθερη κλήρωση και το doodle), το Sketch οθόνης (για να σχεδιάσετε την οθόνη) και το Sticky Notes (για να δημιουργήσετε μια ψηφιακή σημείωση).

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Χώρος εργασίας μελάνης των Windows στη γραμμή εργασιών και από την πλευρική γραμμή που εμφανίζεται:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Σκέδαση σκίτσου ή Σκίτσο οθόνης .
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Κάδος απορριμμάτων για να ξεκινήσετε ένα νέο σκίτσο.
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε ένα εργαλείο από τη γραμμή εργαλείων, όπως ένα στυλό ή επισήμανση .
  4. Κάντε κλικ στο βέλος κάτω από το εργαλείο , εάν υπάρχει, για να επιλέξετε ένα χρώμα .
  5. Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή τη συμβατή στυλό για να σχεδιάσετε τη σελίδα.
  6. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε το σχέδιό σας, αν θέλετε.

Για να δημιουργήσετε μια κολλώδη σημείωση, από την πλαϊνή γραμμή, κάντε κλικ στην επιλογή Σημαντικές σημειώσεις και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τη σημείωσή σας με φυσικό πληκτρολόγιο ή με οθόνη πληκτρολογίου ή χρησιμοποιώντας μια συμβατή γραφίδα για Windows .

Windows Ink και άλλες εφαρμογές

Εφαρμογές συμβατές με το μελάνι Windows στο Κατάστημα. Joli Ballew

Το Windows Ink είναι συμβατό με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές του Microsoft Office και σας δίνει τη δυνατότητα να εκτελέσετε εργασίες όπως η διαγραφή ή επισήμανση λέξεων στο Microsoft Word, η γραφή ενός μαθηματικού προβλήματος και η επίλυση των Windows σε OneNote και ακόμη και η επισήμανση διαφανειών στο PowerPoint.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες εφαρμογές Store.Για να δείτε τις εφαρμογές του Store:

  1. Στη γραμμή εργασιών, πληκτρολογήστε Store και κάντε κλικ στο στοιχείο Microsoft Store στα αποτελέσματα.
  2. Στην εφαρμογή "Store", πληκτρολογήστε Windows Ink στο παράθυρο " Αναζήτηση" .
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Δείτε τη συλλογή .
  4. Περιηγηθείτε στις εφαρμογές για να δείτε τι είναι διαθέσιμο.

Θα μάθετε περισσότερα σχετικά με το Windows Ink καθώς αρχίζετε να το χρησιμοποιείτε. Προς το παρόν όμως το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι αυτή η λειτουργία πρέπει να είναι ενεργοποιημένη, είναι διαθέσιμη από τη γραμμή εργασιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε εφαρμογή που επιτρέπει ψηφιακή σήμανση σε μια συσκευή με οθόνη αφής.Και όταν αρχίζετε να παίρνετε εφαρμογές, βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατά με το μελάνι των Windows εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία.