Πώς να χρησιμοποιήσετε το DVR παιχνιδιών των Windows 10 Xbox για την καταγραφή της οθόνης σας

01 από 10

Όταν οι λέξεις δεν είναι αρκετές

Η οθόνη εκκίνησης της εφαρμογής Xbox στα Windows 10.

Μερικές φορές ο μόνος τρόπος να εξηγήσουμε κάτι είναι να δείξουμε πώς γίνεται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για υπολογιστές ή για κάτι τεχνικό. Για εκείνους τους χρόνους, η καταγραφή μιας τηλεοπτικής εκπομπής μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη . Η ενσωματωμένη εφαρμογή Xbox των Windows 10 διαθέτει ένα εργαλείο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεπίσημα για την εγγραφή σκηνικών. Λέω ανεπίσημα, γιατί τεχνικά είναι εκεί για να καταγράψει παιχνίδια, αλλά δεν είναι η μόνη δυναμική χρήση του χαρακτηριστικού.

02 από 10

Τι είναι το Screencast;

Η επιφάνεια εργασίας των Windows 10 (ενημέρωση επετείου).

Μια προβολή οθόνης είναι ένα εγγεγραμμένο βίντεο της επιφάνειας εργασίας των Windows. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δείξει πώς να πραγματοποιήσει μια ενέργεια ή ένα σύνολο ενεργειών μέσα σε ένα πρόγραμμα ή απλώς να παρέχει οπτικά μέσα κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας. Αν θέλετε να διδάξετε σε κάποιον πώς να μετατρέψετε ένα έγγραφο στο Microsoft Word από το DOCX σε DOC, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να καταγράψετε μια εκπομπή που να δείχνει πώς να το κάνετε αυτό.

Τα screencasts δεν είναι απλώς εκπαιδευτικά. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα με ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που καταγράφει μια εκπομπή οθόνης (όταν είναι δυνατόν), μπορεί κάποιος άλλος να καταλάβει πώς να το διορθώσει.

Πριν από τα Windows 10 δεν ήταν τόσο εύκολο να δημιουργήσετε μια προβολή εκπομπής. Είτε κοστίζει πολλά χρήματα για να αγοράσει ένα πρόγραμμα που το έκανε ή χρειάστηκε να χρησιμοποιήσετε μια δωρεάν λύση που ήταν πιο κατάλληλη για τεχνικούς χρήστες.

Στα Windows 10 που άλλαξε. Το χαρακτηριστικό DVR του παιχνιδιού της Microsoft στην εφαρμογή Xbox σάς επιτρέπει να καταγράφετε την οθόνη σας. Όπως είπα νωρίτερα, το Game DVR έχει σχεδιαστεί επίσημα για να καταγράφει στιγμές παιχνιδιού για gamers με σκληρό υπολογιστή. Στη συνέχεια, μπορούν να μοιραστούν τις καλύτερες στιγμές τους με το Twitch, το YouTube, το Plays.TV και το Xbox Live. Παρόλα αυτά, η λειτουργία DVR του παιχνιδιού μπορεί επίσης να καταγράψει τη δραστηριότητα που δεν αφορά τα τυχερά παιχνίδια.

Τώρα αυτή η λύση δεν είναι τέλεια. Μπορεί να υπάρχουν προγράμματα για τα οποία το Παιχνίδι DVR δεν λειτουργεί καθόλου, για παράδειγμα. Το DVR παιχνιδιών επίσης δεν μπορεί να καταγράψει ολόκληρη την επιφάνεια εργασίας σας, όπως η γραμμή εργασιών, το κουμπί "Έναρξη" και ούτω καθεξής. Θα λειτουργεί μόνο μέσα σε ένα ενιαίο πρόγραμμα, το οποίο έχει νόημα δεδομένου ότι σχεδιάστηκε για την καταγραφή δραστηριότητας τυχερών παιχνιδιών.

03 από 10

Ξεκινώντας

Η λειτουργία συντόμευσης του μενού "Έναρξη των Windows 10".

Ανοίξτε την εφαρμογή Xbox στα Windows 10 κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη . Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο μενού μέχρι να φτάσετε στην ενότητα Χ και να επιλέξετε το Xbox .

Εάν δεν θέλετε να μετακινηθείτε προς τα κάτω σε ολόκληρο το μενού, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στην πρώτη επικεφαλίδα γράμματος που βλέπετε, η οποία θα πρέπει να είναι το σύμβολο # ή το Α . Το μενού Έναρξη θα σας δείξει τότε ολόκληρο το αλφάβητο. Επιλέξτε το στοιχείο Χ και θα μεταβείτε απευθείας στη συγκεκριμένη ενότητα της λίστας αλφαβητικών εφαρμογών.

04 από 10

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις DVB του παιχνιδιού Xbox

Η εφαρμογή Xbox στα Windows 10 (Ενημέρωση Επέτειος).

Μόλις ανοίξει η εφαρμογή Xbox για Windows, επιλέξτε τον κωδικό Settings (Ρυθμίσεις) στο κάτω μέρος του αριστερού περιθωρίου. Στη συνέχεια, στην οθόνη Ρυθμίσεις, επιλέξτε την καρτέλα DVR παιχνιδιών προς το επάνω μέρος της οθόνης και στην κορυφή της ενότητας DVR παιχνιδιών ενεργοποιήστε το ρυθμιστικό με την ένδειξη Κλιπ παιχνιδιού εγγραφής και στιγμιότυπα οθόνης χρησιμοποιώντας το DVR παιχνιδιών . Αν είναι ήδη ενεργοποιημένη, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα.

05 από 10

Ανοίξτε τη γραμμή παιχνιδιών

Η γραμμή παιχνιδιών στα Windows 10.

Για παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε το προαναφερθέν εκπαιδευτικό βίντεο σχετικά με τον τρόπο μετατροπής ενός εγγράφου DOCX Word σε ένα κανονικό αρχείο DOC. Για να γίνει αυτό θα ανοίγαμε το Microsoft Word και το αρχείο DOCX που θέλουμε να μετατρέψουμε.

Στη συνέχεια, πατήστε Win + G στο πληκτρολόγιο για να καλέσετε το λεγόμενο Game Bar . Αυτή είναι μόνο η διασύνδεση παιχνιδιών DVR για καταγραφή των περιεχομένων της οθόνης σας. Την πρώτη φορά που θα καλέσετε το Game Bar μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς, αλλά θα εμφανιστεί.

Μόλις εμφανιστεί η Γραμμή παιχνιδιών, θα σας ρωτήσει "Θέλετε να ανοίξετε το Game Bar;" Παρακάτω αυτό είναι ένα πλαίσιο ελέγχου που επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε είναι στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι. Προφανώς δεν είναι, αλλά τα Windows δεν ξέρουν καλύτερα. Απλά ελέγξτε το πλαίσιο που επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για παιχνίδι και προχωρήστε.

06 από 10

Καταγράψτε την οθόνη των Windows σας

Η Γραμμή παιχνιδιών είναι έτοιμη για εγγραφή στα Windows 10.

Τώρα που έχουμε πει στα Windows ότι κοιτάζει ένα παιχνίδι, είμαστε ελεύθεροι να ξεκινήσουμε την εγγραφή. Όπως μπορείτε να δείτε στο παράδειγμά μου, η γραμμή παιχνιδιών μοιάζει πολύ με τον πίνακα ελέγχου ενός VCR ή DVD player.

Πατήστε το μεγάλο κόκκινο κουμπί και η Γραμμή παιχνιδιών ξεκινά την καταγραφή κάθε δράσης σας μέσα στο Word. Η Γραμμή παιχνιδιών διαθέτει ένα πλαίσιο ελέγχου που σας επιτρέπει να καταγράψετε το μικρόφωνο του υπολογιστή σας αν θέλετε επίσης να αφηγηθείτε τις ενέργειές σας. Στις δοκιμές μου, αν είχα οποιαδήποτε μουσική παίζει κατά την εγγραφή, το DVR του παιχνιδιού θα πάρει αυτόν τον ήχο και θα αγνοήσει εντελώς την ομιλία μου στο μικρόφωνο.

07 από 10

Διατηρήστε την εγγραφή και συνεχίστε

Το μίνι-player παιχνιδιών μπαρ στα Windows 10.

Τώρα περνάμε από τις κινήσεις για να δημιουργήσουμε το διδακτικό μας βίντεο για τη μετατροπή ενός αρχείου DOCX στο DOC. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας το Game Bar θα εμφανιστεί ως "μίνι-παίκτης" στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Θα καθίσει εκεί για να ξεφύγει από το δρόμο και να δείξει πόσο καιρό είναι η τρέχουσα εγγραφή σας. Είναι λίγο δύσκολο να δούμε τον μίνι παίκτη, καθώς συνδυάζεται με το υπόλοιπο της οθόνης σας. Ωστόσο, όταν ολοκληρώσετε την καταγραφή των ενεργειών σας, πατήστε το κόκκινο τετράγωνο εικονίδιο στο μίνι-παίκτη.

08 από 10

Επιστροφή στην εφαρμογή Xbox

Το σύμπτωμα DVR του παιχνιδιού των Windows 10 Xbox της εφαρμογής της Windows.

Αφού καταγραφεί το βίντεό σας, μπορείτε να το έχετε πρόσβαση στην εφαρμογή Xbox. Θα συζητήσουμε επίσης πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις εγγραφές απευθείας μέσω του File Explorer.

Προς το παρόν, ωστόσο, κάντε κλικ στο εικονίδιο του παιχνιδιού DVR στο αριστερό περιθώριο της εφαρμογής - με αυτό το γράμμα μοιάζει με ένα κινηματογραφικό κελί με έναν ελεγκτή παιχνιδιών μπροστά του.

Σε αυτήν την ενότητα της εφαρμογής Xbox θα δείτε όλα τα εγγεγραμμένα κλιπ σας. Κάθε βίντεο θα ονομάζεται αυτόματα με το όνομα του αρχείου που έχετε εγγράψει, το όνομα του προγράμματος και την ημερομηνία και ώρα. Αυτό σημαίνει ότι εάν καταγράψατε ένα έγγραφο χωρίς τίτλο στο Word στις 5 Δεκεμβρίου στις 4 μ.μ., ο τίτλος του βίντεο θα ήταν κάτι σαν το "Document 1 - Word 12_05_2016 16_00_31 PM.mp4".

09 από 10

Προσαρμογή του βίντεο σας

Μπορείτε να ρυθμίσετε την οθόνη λήψης βίντεο στην εφαρμογή Xbox.

Κάντε κλικ στο βίντεο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και θα επεκταθεί μέσα στην εφαρμογή Xbox, ώστε να μπορείτε να το παίξετε. Από εδώ μπορείτε να κόψετε το βίντεο εάν υπάρχουν κομμάτια που θέλετε να αφήσετε έξω. Μπορείτε επίσης να το διαγράψετε, να μετονομάσετε το βίντεο και να το μεταφορτώσετε στο Xbox Live αν θέλετε - αν και δεν είμαι βέβαιος ότι οι φίλοι του παιχνιδιού σας ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να μετατρέψουν ένα έγγραφο του Word.

Αν θέλετε να στέλνετε αυτό το βίντεο σε κάποιον χρήστη ή απλά να το ανεβάσετε στο YouTube, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα φακέλου κάτω από το βίντεο και θα σας μεταφέρει στο σημείο αποθήκευσης των βίντεο. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτή η τοποθεσία πρέπει να είναι Βίντεο> Συλλογές .

Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν την τοποθεσία χωρίς να μεταβείτε στην εφαρμογή Xbox, πατήστε το Win + E στο πληκτρολόγιό σας για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων των Windows 10. Στην αριστερή στήλη πλοήγησης επιλέξτε Βίντεο και, στη συνέχεια, στην κύρια οθόνη του File Explorer κάντε διπλό κλικ στο φάκελο Capture .

10 από 10

Τυλίγοντας

Αυτά είναι τα βασικά της καταγραφής μη-παιχνιδιών προγραμμάτων με το Xbox Game DVR. Λάβετε υπόψη ότι τα βίντεο που έχουν εγγραφεί με το DVR παιχνιδιών μπορεί να είναι αρκετά μεγάλα. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για τα μεγέθη αρχείων. Απλά θυμηθείτε ότι θέλετε αυτές οι broadcastcasts να είναι όσο το δυνατόν συντομότερες για να διατηρήσετε χαμηλά τα μεγέθη των αρχείων. Για εκείνους που χρειάζονται καλύτερο έλεγχο του μεγέθους του αρχείου, θα ήθελα να συστήσω βαθύτερη κατάδυση στον κόσμο των screencasts με λογισμικό αφιερωμένο στον σκοπό αυτό.

Για όσους χρειάζονται μια γρήγορη και βρώμικη μέθοδο για την εγγραφή ενός προγράμματος στην επιφάνεια εργασίας τους, το DVR του παιχνιδιού λειτουργεί αρκετά καλά.