Τρόπος χρήσης του φιλτραρίσματος ActiveX στον Internet Explorer 11

Το ActiveX δεν είναι η ασφαλέστερη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο Διαδίκτυο

Το Microsoft Edge είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης για τα Windows 10, αλλά αν εκτελείτε εφαρμογές που χρειάζονται το ActiveX, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον Internet Explorer 11 . Ο Internet Explorer 11 συνοδεύεται από συστήματα Windows 10 , αλλά αν δεν το έχετε εγκαταστήσει πια, είναι διαθέσιμο ως λήψη από τη Microsoft.

IE11 Μενού ασφαλείας

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web IE11 σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Ο στόχος της τεχνολογίας ActiveX είναι να απλοποιήσει την αναπαραγωγή εμπλουτισμένων μέσων συμπεριλαμβανομένων των βίντεο, των κινούμενων εικόνων και άλλων τύπων αρχείων. Εξαιτίας αυτού, θα βρείτε ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου ActiveX σε μερικούς από τους αγαπημένους σας ιστότοπους. Το μειονέκτημα του ActiveX είναι ότι δεν είναι η ασφαλέστερη τεχνολογία γύρω. Αυτοί οι εγγενείς κίνδυνοι ασφαλείας είναι ο κύριος λόγος για τη λειτουργία φιλτραρίσματος ActiveX του IE11, η οποία προσφέρει τη δυνατότητα να επιτρέπεται στα στοιχεία ελέγχου ActiveX να εκτελούνται μόνο σε ιστότοπους που εμπιστεύεστε.

Τρόπος χρήσης της φιλτραρίσματος ActiveX

  1. Για να χρησιμοποιήσετε το φιλτράρισμα ActiveX προς όφελός σας, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer 11.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear , που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Ασφάλεια .
  4. Όταν εμφανιστεί το υπομενού, εντοπίστε την επιλογή με την ονομασία ActiveX Filtering . Αν υπάρχει δίπλα στο όνομα ένα σημάδι επιλογής, τότε το φιλτράρισμα ActiveX είναι ήδη ενεργοποιημένο. Εάν όχι, κάντε κλικ στην επιλογή για να την ενεργοποιήσετε.

Η εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο εμφανίζει το ESPN.com στο πρόγραμμα περιήγησης. Όπως βλέπετε, στη γραμμή διευθύνσεων εμφανίζεται ένα νέο μπλε εικονίδιο. Τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από αυτό το εικονίδιο εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα: "Κάποιο περιεχόμενο έχει αποκλειστεί για να προστατεύσει το απόρρητό σας". Εάν κάνετε κλικ στο μπλε εικονίδιο, σας δίνεται η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε το ActiveX Filtering σε αυτόν τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση φιλτραρίσματος ActiveX . Σε αυτό το σημείο, η ιστοσελίδα επαναφορτώνει.