Προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας του διαφωτισμού - Μέρος 4 - Windows

Προσαρμογή της επιφάνειας εργασίας του διαφωτισμού - Μέρος 4 - Windows

Καλώς ήλθατε στο μέρος 4 του Οδηγού προσαρμογής επιφάνειας εργασίας του Enlightenment Desktop.

Εάν έχετε σκοντάψει σε αυτό το άρθρο πρώτα ίσως σας ενδιαφέρει να διαβάσετε πρώτα τους παρακάτω οδηγούς:

Ο οδηγός αυτής της εβδομάδας αφορά στη διαχείριση παραθύρων και ειδικότερα στην προσαρμογή της προβολής των παραθύρων

Για να ξεκινήσετε, κάντε αριστερό κλικ στην επιφάνεια εργασίας του Διαφωτισμού και επιλέξτε "Ρυθμίσεις -> Πίνακας ρυθμίσεων". Αναπτύξτε τις ρυθμίσεις των Windows και επιλέξτε το εικονίδιο των Windows κατά μήκος της κορυφής.

Υπάρχουν 7 οθόνες ρύθμισης παραθύρων:

Παράθυρο προβολής

Η παραπάνω εικόνα εμφανίζει την πρώτη καρτέλα στην οθόνη ρυθμίσεων Οθόνης παραθύρων.

Αυτή η οθόνη έχει 4 καρτέλες:

Η καρτέλα "Οθόνη" σάς επιτρέπει να ορίσετε αν θέλετε να εμφανίζεται ένα μικρό μήνυμα που να δείχνει το μέγεθος ενός παραθύρου εφαρμογής καθώς περνάτε πάνω από αυτό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να έχετε ένα μήνυμα που να δείχνει το μέγεθος ενός παραθύρου κατά την αλλαγή μεγέθους.

Ελέγξτε απλά το πλαίσιο ελέγχου "πληροφορίες οθόνης" κάτω από την "γεωμετρία κίνησης" για να εμφανίσετε τη θέση ενός παραθύρου καθώς το μετακινείτε. Αν θέλετε το μήνυμα να ακολουθεί το παράθυρο καθώς κινείστε, επίσης, ελέγξτε το πλαίσιο για "ακολουθεί το παράθυρο" κάτω από "γεωμετρία κίνησης".

Αν θέλετε το μήνυμα να δείχνει το μέγεθος του παραθύρου κατά την αλλαγή μεγέθους, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "πληροφορίες εμφάνισης" κάτω από την "γεωμετρία αλλαγής μεγέθους". Και πάλι, εάν θέλετε το μήνυμα να ακολουθήσει το παράθυρο, επιλέξτε το πλαίσιο για "ακολουθεί το παράθυρο" κάτω από "γεωμετρία αλλαγής μεγέθους".

Νέα Windows

Η καρτέλα των νέων παραθύρων σάς επιτρέπει να αποφασίσετε πού ανοίγουν τα νέα παράθυρα Υπάρχουν 4 θέσεις όπου μπορεί να ανοίξει ένα νέο παράθυρο:

Υπάρχουν δύο άλλα πλαίσια ελέγχου σε αυτήν την οθόνη. Το One σας επιτρέπει να ανοίξετε νέα παράθυρα έτσι ώστε να ομαδοποιούνται με παράθυρα της ίδιας εφαρμογής.

Το άλλο θα μεταβεί αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας του νέου παραθύρου όταν ανοίξει. Ίσως να πιστεύετε ότι αυτό θα είναι το παράθυρο στο οποίο βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, επειδή αυτό είναι όπου ανοίγετε την εφαρμογή, αλλά εάν έχετε επιλέξει την ομάδα με παράθυρα της ίδιας εφαρμογής, μπορεί να βρίσκονται σε άλλη επιφάνεια εργασίας.

Σκίαση

Αυτό είναι ένα καλλυντικό περιβάλλον και απλά ορίζει το μέγεθος και το στυλ της σκίασης.

Μπορείτε να επιλέξετε αν η σκίαση να είναι κινούμενη ή όχι, επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου "animate". Για να αλλάξετε το μέγεθος της σκίασης, μετακινήστε το ρυθμιστικό του ρυθμιστή στον αριθμό pixel που θέλετε να σκιάσετε.

Οι άλλες επιλογές στην οθόνη σας επιτρέπουν να αποφασίσετε πώς θα εφαρμοστεί η σκίαση:

Θα μπορούσα να προσπαθήσω και να εξηγήσω αυτά τα αποτελέσματα σε σας, αλλά πραγματικά είναι μια περίπτωση να τα δοκιμάσετε και να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σας το καλύτερο.

Όρια οθόνης

Η καρτέλα ορίων οθόνης σάς επιτρέπει να αποφασίσετε πώς αντιδρούν τα παράθυρα με την άκρη της οθόνης.

Οι επιλογές είναι να επιτρέψετε στα παράθυρα να εγκαταλείψουν πλήρως την οθόνη, να εγκαταλείψουν εν μέρει την οθόνη ή να παραμείνουν εντός των ορίων της οθόνης.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το κατάλληλο κουμπί επιλογής.

Όταν ολοκληρώσετε την αλλαγή των ρυθμίσεων, κάντε κλικ στο πλήκτρο "apply" ή στο κουμπί "ok" για να τις αποθηκεύσετε.

Περίληψη

Καθώς περνάω από αυτή τη σειρά μαθημάτων για τον Διαφωτισμό γίνεται ολοένα και πιο σαφές ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία ρυθμίσεων και κάθε πτυχή μπορεί να τροποποιηθεί.

Δοκιμάσατε ακόμα το Bodhi Linux; Εάν όχι, είναι σίγουρα αξίζει να πάει.