Δημιουργήστε μια μονάδα ανάκτησης για όλες τις εκδόσεις των Windows

01 από 16

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για όλες τις εκδόσεις των Windows

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των εκδόσεων των Windows.

Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί υπάρχει ένας οδηγός που δείχνει πώς να δημιουργήσετε μια μονάδα ανάκτησης για το λειτουργικό σύστημα Windows.

Πριν βυθιστείτε και ξεκινήσετε να σκουπίζετε τα διαμερίσματα για διπλή εκκίνηση ή σκουπίστε ολόκληρο το δίσκο για να εγκαταστήσετε το Linux, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας της τρέχουσας εγκατάστασης σε περίπτωση που αλλάξετε γνώμη σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο.

Είτε σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το Linux είτε όχι, ο οδηγός αξίζει να το ακολουθήσετε για λόγους αποκατάστασης καταστροφών.

Υπάρχουν διάφορα εργαλεία στην αγορά τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια εικόνα συστήματος του σκληρού σας δίσκου, όπως το Macrium Reflect, το Acronis TrueImage, τα εργαλεία αποκατάστασης των Windows και το Clonezilla.

Το πακέτο που θα σας δείξω είναι το Macrium Reflect. Οι λόγοι για τη χρήση αυτής της επιλογής σε σχέση με τους άλλους είναι οι εξής:

Το Macrium Reflect είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο και αυτός ο οδηγός δείχνει πώς να το κατεβάσετε, να τον εγκαταστήσετε, να δημιουργήσετε μέσα αποκατάστασης και πώς να δημιουργήσετε μια εικόνα συστήματος για όλα τα διαμερίσματα στον σκληρό σας δίσκο.

02 από 16

Κατεβάστε το Macrium Reflect

Κατεβάστε το Macrium Reflect.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε Macrium Reflect δωρεάν.

Αφού κατεβάσετε τα πακέτα λήψης Macrium Reflect Download, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο για να ξεκινήσετε τον παράγοντα λήψης.

Μπορείτε να επιλέξετε να εγκαταστήσετε την δωρεάν / δοκιμαστική έκδοση ή να εγκαταστήσετε την πλήρη έκδοση εισάγοντας το κλειδί προϊόντος.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης αφού ολοκληρωθεί η λήψη του πακέτου.

03 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - Εξαγωγή των αρχείων

Macrium Reflect - Εξαγωγή των αρχείων.

Για να εγκαταστήσετε το Macrium Reflect ξεκινήστε το πακέτο εγκατάστασης (εκτός αν είναι ήδη ανοιχτό).

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να εξαγάγετε τα αρχεία.

04 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - Μήνυμα καλωσορίσματος

Οθόνη υποδοχής του Macrium Installer.

Η εγκατάσταση είναι αρκετά απλή.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγωγής αρχείου θα εμφανιστεί μια οθόνη υποδοχής.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

05 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - EULA

Η συμφωνία άδειας αντανακλώσεως Macrium.

Η Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη Reflect Macrium δηλώνει ότι το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική χρήση και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς, εκπαιδευτικούς ή φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Αποδοχή" και, στη συνέχεια, στο "Επόμενο", αν θέλετε να συνεχίσετε την εγκατάσταση.

06 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - License Key

Macrium Reflect Key License.

Αν έχετε επιλέξει την δωρεάν έκδοση του Macrium Reflect, θα εμφανιστεί μια οθόνη κλειδιού άδειας χρήσης.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

07 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - Εγγραφή προϊόντος

Το Macrium αντικατοπτρίζει την καταχώρηση προϊόντος.

Τώρα θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να καταχωρίσετε την έκδοση του Macrium Reflect για να μάθετε σχετικά με τις νέες λειτουργίες και τις ενημερώσεις προϊόντων.

Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα. Προσωπικά, επιλέγω να μην εγγραφώ, καθώς έχω αρκετά διαφημιστικά μηνύματα στα εισερχόμενά μου.

Αν θέλετε να λάβετε λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες λειτουργίες και τις προσφορές επιλέξτε ναι και εισάγετε το όνομα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να συνεχίσετε.

08 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - Προσαρμοσμένη ρύθμιση

Ρύθμιση παρατήρησης Macrium.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τα χαρακτηριστικά που θέλετε να εγκαταστήσετε. Εγκατέστησα το πλήρες πακέτο.

Είμαι συνήθως επιφυλακτικά κατεβάσετε προϊόντα από CNet επειδή μπορεί να περιλαμβάνει γραμμές εργαλείων και εργαλεία αναζήτησης τα οποία είναι συνήθως ανεπιθύμητα, αλλά αυτά δεν περιλαμβάνονται με Macrium που είναι σίγουρα ένα καλό πράγμα.

Το Macrium μπορεί να διατεθεί σε όλους τους χρήστες ή μόνο στον τρέχοντα χρήστη. Το Macrium Reflect είναι ένα ισχυρό εργαλείο, οπότε ίσως να μην είναι καλή ιδέα να αφήσετε κάθε χρήστη του υπολογιστή σας να το χρησιμοποιήσει.

Σας συνιστώ να εγκαταστήσετε το πλήρες πακέτο και κάνοντας κλικ στο "Επόμενο".

09 από 16

Εγκατάσταση του Macrium Reflect - Η εγκατάσταση

Εγκαταστήστε το Macrium Reflect.

Τέλος, είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε το Macrium Reflect.

Κάντε κλικ στην επιλογή "Εγκατάσταση".

10 από 16

Δημιουργήστε πλήρη εικόνα δίσκου αποκατάστασης

Δημιουργία πλήρους εικόνας δίσκου των Windows.

Για να δημιουργήσετε μια εικόνα ανάκτησης θα χρειαστείτε είτε μια μονάδα USB με αρκετό χώρο για να κρατήσετε την εικόνα ανάκτησης, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, ένα εφεδρικό διαμέρισμα στον τρέχοντα σκληρό σας δίσκο ή μια δέσμη κενών DVD

Συνιστώ να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μια μεγάλη μονάδα USB, καθώς μπορείτε να τα τοποθετήσετε κάπου ασφαλή αφού δημιουργηθεί το αντίγραφο ασφαλείας.

Τοποθετήστε το εφεδρικό μέσο (δηλ. Τον εξωτερικό σκληρό δίσκο) και εκτελέστε το Macrium Reflect.

Το Macrium Reflect λειτουργεί σε παλαιότερα BIOS και σύγχρονα συστήματα βασισμένα στο UEFI.

Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλους τους δίσκους και τα διαμερίσματα.

Αν θέλετε απλώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κατατμήσεων που απαιτούνται για την ανάκτηση των Windows, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Δημιουργία εικόνας των κατατμήσεων που απαιτούνται για την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά παραθύρων". Αυτός ο σύνδεσμος εμφανίζεται στην καρτέλα "Εικόνα δίσκου" στην αριστερή πλευρά του παραθύρου στην ενότητα "Εφεδρικές εργασίες".

Για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των κατατμήσεων ή μια επιλογή διαμερισμάτων, κάντε κλικ στον σύνδεσμο "εικόνα αυτό το δίσκο".

11 από 16

Επιλέξτε τα χωρίσματα που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας

Δημιουργήστε μια μονάδα ανάκτησης.

Αφού κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Εικόνα αυτό το δίσκο" θα πρέπει να επιλέξετε τα διαμερίσματα που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και πρέπει επίσης να επιλέξετε τον προορισμό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Ο προορισμός μπορεί να είναι ένα άλλο διαμέρισμα (δηλ. Ένα από τα οποία δεν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας), έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, μια μονάδα USB και ακόμη και πολλά εγγράψιμα CD ή DVD.

Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των Windows 8 και 8.1 βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τουλάχιστον το διαμέρισμα EFI (500 megabyte), το διαμέρισμα OEM (αν υπάρχει) και το διαμέρισμα λειτουργικού συστήματος.

Εάν δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των Windows XP, Vista ή 7 , συνιστούμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των κατατμήσεων, εκτός αν γνωρίζετε ότι δεν απαιτούνται ορισμένα διαμερίσματα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των κατατμήσεων ή όσων διαμερισμάτων θέλετε. Αν καταλήξετε σε διπλή εκκίνηση με το Linux αυτό το εργαλείο είναι υπέροχο επειδή μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κατατμήσεων των Windows και Linux με μια κίνηση.

Μετά την επιλογή των διαμερισμάτων που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και της μονάδας δίσκου για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο".

12 από 16

Δημιουργήστε μια εικόνα οποιωνδήποτε ή όλων των διαμερισμάτων του σκληρού σας δίσκου

Δημιουργία μονάδας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Θα εμφανιστεί μια σύνοψη που θα δείχνει όλα τα διαμερίσματα που πρόκειται να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος" για να ολοκληρώσετε την εργασία.

13 από 16

Δημιουργήστε ένα DVD Recovery Refrium Macrium

Macrium Recovery DVD.

Η δημιουργία μιας εικόνας δίσκου είναι άχρηστη εκτός αν δημιουργήσετε έναν τρόπο αποκατάστασης της εικόνας.

Για να δημιουργήσετε ένα DVD ανάκτησης, επιλέξτε την επιλογή "Create Rescue Media" από το μενού "Other Tasks" στο Macrium Reflect.

Υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές:

  1. Windows PE 5
  2. Linux

Συνιστώ την επιλογή της επιλογής Windows PE 5, καθώς αυτό καθιστά δυνατή την αποκατάσταση των κατατμήσεων των Windows και Linux.

14 από 16

Προετοιμασία της εικόνας Windows PE

Δημιουργήστε το Macrium Refrium Recovery DVD.

Επιλέξτε αν χρησιμοποιείτε αρχιτεκτονική 32 bit ή 64 bit και, στη συνέχεια, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο αρχείο μορφής εικόνας των Windows ή μια προσαρμοσμένη έκδοση.

Συνιστώ να κολλήσω με την προεπιλεγμένη επιλογή.

Αυτή η διαδικασία χρειάζεται λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο"

15 από 16

Δημιουργήστε μέσα διάσωσης Macrium

Μέσα διάσωσης Macrium.

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα της διαδικασίας.

Τα δύο πρώτα τετραγωνίδια στην οθόνη των μέσων διάσωσης σας επιτρέπουν να αποφασίσετε αν θα ελέγξετε για μη υποστηριζόμενες συσκευές (π.χ. εξωτερικές μονάδες δίσκου) και επίσης εάν θα ζητήσετε να πατήσετε ένα πλήκτρο όταν προσπαθείτε να εκκινήσετε το DVD διάσωσης.

Τα μέσα διάσωσης μπορούν να είναι είτε DVD είτε συσκευή USB. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Macrium Reflect σε υπολογιστές χωρίς οπτικά μέσα όπως netbooks και notebooks.

Το πλαίσιο ελέγχου "Ενεργοποίηση πολλαπλών εκκινήσεων και υποστήριξης UEFI" θα πρέπει να ελέγχεται εάν εκτελείτε Windows 8 ή νεότερη έκδοση.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος" για να δημιουργήσετε τα μέσα διάσωσης.

16 από 16

Περίληψη

Αφού δημιουργήσετε τα μέσα αποκατάστασης χρησιμοποιώντας το Macrium Reflect, εκκινήστε το DVD ή το USB αποκατάστασης για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί.

Όταν το εργαλείο διάσωσης φορτώνει επαληθεύει την εγκυρότητα της εικόνας δίσκου που δημιουργήσατε έτσι ώστε να μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η διαδικασία έχει λειτουργήσει σωστά.

Εάν όλα έχουν πάει όπως αναμένεται, είστε πλέον σε θέση να αποκαταστήσετε την τρέχουσα ρύθμιση σε περίπτωση καταστροφής.